Αποστολέας Θέμα: αναγνωριση φιδιου  (Αναγνώστηκε 9631 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lazgian3

• Member
  • *
αναγνωριση φιδιου
« στις: 10-06-12, 21:51:21 »
Καλησπερα σας
Μπορειτε να αναγνωρισετε τον νυχτερινο μας επισκεπτη?

Αποσυνδεδεμένος japetus

• Active Member
  • *
Απ: αναγνωριση φιδιου
« Απάντηση #1 στις: 10-06-12, 22:04:15 »
Μου αρέσει πολύ το Herpetex πίσω της... Φαίνεται πολύ αποτελεσματικό!  ;D

Αποσυνδεδεμένος lazgian3

• Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 10-06-12, 23:27:07 »
Το βαλα κοντα μπας και φυγει αλλα δεν εκανε βημα.Κανονικα το χουμε στην ακρη του κηπου αλλα απ οτι φενεται δεν κανει δουλεια

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 11-06-12, 00:04:02 »
Καλησπέρα lazgian3, καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Σε αυτό το άρθρο έχω αναφέρει κάποια πράγματα για τα απωθητικά του εμπορίου καθώς και για τα "σπιτικά".
Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά στη φωτογραφία είναι μια Οχιά, Vipera ammodytes. Μου μοιάζει να ειναι από Μακεδονία, σωστά? Έχεις καμια ιδέα πως βρέθηκε σπίτι? Τι απέγινε το φίδι στη συνέχεια, το απομακρύνατε?

Αποσυνδεδεμένος lazgian3

• Member
  • *
« Απάντηση #4 στις: 11-06-12, 00:43:14 »
Εχεις απολυτο δικιο.Ειμαστε στα περιχωρα Θεσσαλονικης,******.Εχουμε κηπο και στο τελος του υπαρχει πρανες εδαφος με εντονη βλαστηση.Το φιδι το διωξαμε αλλα το θεμα ειναι να μην εχουμε τετοιες επισκεψεις γιατι παιζουν παιδια.Στο τελος του κηπου εχω βαλει αυτο το herpetex και νομιζα οτι δεν θα εχω προβλημα αλλα προφανως δεν κανει δουλεια.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #5 στις: 11-06-12, 10:00:38 »
Έσβησα την περιοχή 1ον για να μην βοηθάμε τους παράνομους συλλέκτες αλλά και 2ον για να μην δυσφημίζεται η περιοχή από αυτούς που φοβούνται.

Από προσωπική μου εμπειρία οτιδήποτε έχω δει να λανσάρεται ως απωθητικό για φίδια δεν είχε αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Μάλιστα μερικά είναι και πολύ επικίνδυνα για τον άνθρωπο, λόγω συγκεκριμένων χημικών ουσιών που περιέχουν.

Σε αυτό το άρθρο που έδωσα και πριν υπάρχουν κάποιες συμβουλές για το πως να αποφύγουμε τέτοιες επισκέψεις κατα το μέγιστο δυνατό. Οι τρύπες εισόδου για τα φίδια στο σπίτι θα πρέπει να φράσσουν. Σαν λύση μπορείς να χτίσεις περιμετρικά του οικοπέδου ένα τοιχάκι 40-50 πόντων σε ύψος και με την πόρτα εισόδου να κλείνει όσο τον δυνατόν πιο ερμητικά. Δεν θα εμποδίσει όλα τα φίδια αλλά θα δυσκολέψει πάρα πολύ τις Οχιές που είναι και το ζητούμενο. Βέβαια δεν ξέρω πόσο θα κοστίσει κάτι τέτοιο.

Όσο για τα παιδιά καλό θα ήταν να ενημερωθούν για το πως είναι η Οχιά και πως να προσέχουν. Να φοράνε πάντα παπούτσια όταν περπατούν στον κήπο και να προσέχουν να μην βάζουν τα χέρια τους κάτω από αντικείμενα. Αυτό ισχύει και για τους μεγάλους. Προσοχή όμως να μην πανικοβάλουμε τα παιδιά στην ενημέρωση και τους δημιουργήσουμε φοβίες. Κάποια άρθρα από εδώ μπορούν να βοηθήσουν στην ενημέρωσή τους.
Να ξέρεις ότι αυτή την εποχή και για το υπόλοιπο καλοκαίρι οι Οχιές κυνηγούν την τροφή τους κυρίως την νύχτα.

Αν σας επισκεφθεί ξανά κάποια Οχιά μπορείς να καλέσεις την αστυνομία ή την πυροσβεστική και θα σου δώσουν κάποια τηλέφωνα εθελοντών που θα έρθουν να απομακρύνουν το φίδι από το σπίτι και από την κατοικημένη περιοχή.

Υ.Γ.: Επειδή μένω Θεσσαλονίκη αν χρειαστείς βοήθεια και θέλεις να μιλήσουμε για πιο συγκεκριμένες περιοχές στείλε μου ένα προσωπικό μήνυμα.