Αποστολέας Θέμα: Συζήτηση για τους μύθους των ερπετών  (Αναγνώστηκε 4591 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Συζήτηση για τους μύθους των ερπετών
« Απάντηση #15 στις: 31-07-09, 14:08:59 »
To φίδι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τι είδος ήταν?

Η πυροσβεστική με κάλεσε πολύ αργά και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που μπήκε το φίδι, το πήρε και έφυγε χωρίς να δώσει πληροφορίες σε αστυνομία ή πυρ/κή, έτσι όταν πήγα εκεί δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα... (άγνωστο το είδος λοιπόν)

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #16 στις: 08-08-09, 02:59:14 »
Το άρθρο δημιουργήθηκε και είναι online! Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή τους μέχρι τώρα. Φυσικά ισχύει ακόμα η ζήτηση για συγκέντρωση υλικού το οποίο θα προστεθεί στο άρθρο.

Μπορείτε να μεταφερθείτε στο άρθρο κάνοντας κλικ εδώ

Αποσυνδεδεμένος neida

• Member
  • *
  • Τόπος: Μακεδονια-Θεσ/νικη
  • Φύλο: Άντρας
  • neida....
« Απάντηση #17 στις: 08-08-09, 14:33:31 »
Ένας μύθος που έχω ακούσει εγώ ο σαπιτης  και λόγο του ονόματος του όταν σε δαγκώσει το μέλος που σε δάγκωσε σαπίζει…παθαίνει συψημια κοινός
Είναι κάτι που στο χωριό μου το υποστηρίζουν πάρα πολύ

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #18 στις: 08-08-09, 18:22:06 »
Ένας μύθος που έχω ακούσει εγώ ο σαπιτης  και λόγο του ονόματος του όταν σε δαγκώσει το μέλος που σε δάγκωσε σαπίζει…παθαίνει συψημια κοινός
Είναι κάτι που στο χωριό μου το υποστηρίζουν πάρα πολύ

ναι, το έχω ξανακούσει, ευχαριστώ  :)

Αποσυνδεδεμένος Vonzip

• Moderator
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #19 στις: 04-09-09, 22:26:56 »
Ενας χιλιοειπωμενος μυθος που εχω ακουσει και εγω απο πατερα-θειο-ξαδερφο ειναι αυτος για τη δενδρογαλια..μαλιστα μια ιστορια συγκεκριμενα που εχω ακουσει απο τον πατερα ελαβε χωρα πριν αρκετα χρονια οταν ο πατερας μου με τον παππου μου κοβανε κατι ξυλα στο δασος.και ενω κοβανε ενα μεγαλο κλαδι το τσεκουρι πηρε καταλαθος και εκοψε μια απο τις 2 δενδρογαλιες που ηταν τυλιγμενες(μαλλον ζευγαρωνανε..)..αφου συνειδητοποιησαν το τι ειχε γινει σταματησαν να δουν το φιδι και τοτε η αλλη δενδρογαλια που ειχε μεινει κατεβηκε απο το δεντρο και αρχισε να κινητε προς το μερος του πατερα μου και του παππου μου και μαλιστα συμφωνα με τα λογια του πατερα μου τους ακολουθουσε για αρκετη ωρα προσπαθοντας να επιτεθει και αφου πλεον ειχαν βγει στον δρομο για το χωριο..

περιμενω να ακουσω τις γνωμες σας! :)

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #20 στις: 05-09-09, 12:42:29 »
Μοιάζει σαν το ένα φίδι να προσπαθεί να πάρει εκδίκηση για το άλλο  ;D φυσικά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τα φίδια, καθώς δεν υπάρχουν συναισθήματα μεταξύ των "ζευγαριών", απλά τελούν την αναπαραγωγή και χωρίζουν τους δρόμους τους  :) Έπειτα το φίδι φοβάται τόσο πολύ τον άνθρωπο που δεν θα τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο. Αν δει κανείς ντοκιμαντέρ με γιγάντια φίδια εξωτικών χωρών θα παρατηρήσει πως όταν οι ερευνητές βρουν κάποιο στην φύση αυτό τρέπεται σε φυγή μόλις τους δει, παρά τον τεράστιο όγκο του. Φανταστείτε μία δεντρογαλιά στην ίδια θέση.

Ακούγεται πολύ ο μύθος του φιδιού που κυνηγά τον άνθρωπο. Έχουμε εξηγήσει πως κάποιος χωρίς γνώσεις, αλλά και με φοβία προς τα ζώα αυτά, μπορεί να βγάλει λανθασμένα συμπεράσματα. Το βίντεο στην πρώτη σελίδα αυτού του θέματος δείχνει καθαρά ένα τέτοιο παράδειγμα με την Σαΐτα.

Αποσυνδεδεμένος p4ntel

• Regular Member
  • *
Απ: Συζήτηση για τους μύθους των ερπετών
« Απάντηση #21 στις: 07-09-11, 20:27:46 »
Μάλλον άλλος ένας μύθος είναι οτι αν βρεθούν μαζί μια οχιά και μια σμέρνα μπορούν να ζευγαρώσουν. Μπορεί η σμέρνα να βγει για κάποιο χρονικό διάστημα από το νερό?

Όχι,  :) η σμέρνα δεν μπορεί να αναπνεύσει έξω από το νερό. Πρώτη φορά το ακούω αυτό, ενδιαφέρον  :)

Έχει κάνει κι ο Καββαδίας μια (κατά κάποιο τρόπο) αναφορά στο σχετικό μύθο.
"Το φίδι σκίζεται στο βράχο με τη σμέρνα" (από το ποιήμα του με τίτλο "Γυναίκα").