Αποστολέας Θέμα: Φίδια στην πόλη - Συζήτηση  (Αναγνώστηκε 6245 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος riosma

• Regular Member
  • *
Φίδια στην πόλη - Συζήτηση
« στις: 12-05-10, 02:40:35 »
ηλία καλησπέρα και από εμένα.ο μάριος είμαι από αθήνα.

να επισημάνω πως έχουν καταγραφεί σε βίντεο στο τούνελ του ησαπ στην αθήνα και συγκεκριμένα στη διαδρομή αττική - βικτώρια ένα ενήλικο αγιόφιδο καθώς και στο φάληρο ένα zamenis situla να τρέχει κατά μήκος του τοιχείου.

μην ξεχάσουμε την περίπτωση που φίλος μου είχε βρεί σε ακάλυπτο στα σεπόλια ένα μωρό zamenis situla πέρυσι το οποίο αιχμαλώτισε για να το πάει στο χωριό αλλά δυστυχώς το έχασε στο σπίτι.

herpetofauna.gr: συζήτηση που ξεκίνησε με αφορμή το άρθρο "Φίδια στην πόλη"

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Φίδια στην πόλη - Συζήτηση
« Απάντηση #1 στις: 13-05-10, 21:54:57 »
Γεια σου Μάριε, καλώς ήρθες στο φόρουμ  :)
Καθόλου περίεργο δεν μου ακούγεται, ειδικά για περιοχές που δεν συχνάζουν άνθρωποι, όπως στις σήραγγες που ανέφερες  ;)

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #2 στις: 09-11-10, 15:29:15 »
Ένα πολύ όμορφο Αγιόφιδο (Telescopus fallax) που βρέθηκε εχθές το βράδυ σε μεγάλη κεντρική λεωφόρο της Θεσσαλονίκης. Προφανώς μεταφέρθηκε με κάποιο αυτοκίνητο μέσα στην πόλη και όταν άρχισε να κυκλοφορεί έγινε αντιληπτό από περαστικούς οι οποίοι κάλεσαν αμέσως την αστυνομία και την πυροσβεστική. Σήμερα το φίδι αφέθηκε ελεύθερο σε κατάλληλο ενδιαίτημα. Άλλη μία φωτογραφία του εδώ:)

Τα πιο συνηθισμένα φίδια που εντοπίζονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι Έφιοι (Dolichophis caspius) και σπανιότερα άλλα είδη και ο συνηθέστερος τρόπος μεταφοράς τους μέσα στην πόλη είναι μέσω αυτοκινήτων. Μπαίνουν μέσα στη μηχανή ή το αμάξωμα, όταν αυτά είναι παρκαρισμένα στην εξοχή και μεταφέρονται έτσι "οδικώς", όταν το αυτοκίνητο επιστρέφει στην πόλη.

Αποσυνδεδεμένος korg_1

• Regular Member
  • *
« Απάντηση #3 στις: 09-11-10, 18:03:05 »
πανεμορφο το αγιοφιδο τα σχεδια του μου θυμιζουν καποια ειδη του εξωτερικου!
σε ποια λεωφορο της θεσσαλονικης βρεθηκε κανει να πουμε?και ειναι πιθανο να βρεθουν κι αλλα??

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #4 στις: 10-11-10, 10:06:24 »
κάνει να το πούμε δεν πρόκειται για οικότοπο  ;D στην Β.Όλγας. Όχι δεν υπάρχει περίπτωση να μεταφέρθηκαν δύο μαζί με το ίδιο μέσο, είναι πολύ τραβηγμένο σενάριο  ;)