Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 10
1
Σήμερα δεχτήκαμε κλήση από κάτοικο της Πυλαίας Θεσσαλονίκης η οποία διαπίστωσε ότι στην πίσω αυλή του σπιτιού της υπήρχε ένα παρατημένο πλαστικό δοχείο με έναν μικρό πύθωνα του είδους Python regius (Ball python/Βασιλικός πύθωνας), είδος που συχνά πωλείται σε πετσόπς ως εξωτικό κατοικίδιο.

Σύμφωνα με την ίδια το δοχείο βρίσκονταν εκεί τουλάχιστον μία εβδομάδα και απλά έμοιαζε με ένα πακέτο delivery μαζί με άλλα σκουπίδια που είχαν μαζευτεί από τον αέρα κάτω από το θάμνο της φωτογραφίας. Υπάλληλοι του δασαρχείου Θεσσαλονίκης που έφτασαν σήμερα εκεί άνοιξαν το πλαστικό κουτί και διαπίστωσαν ότι το ζώο ήταν νεκρό και μέσα σε νερό.

Η νεκρική ακαμψία στην οποία βρίσκονταν το ζώο όταν ανοίχτηκε το κουτί υποδηλώνει ότι το ζώο πιθανότατα πέθανε πολύ πρόσφατα, κάποιες ώρες πριν, και ότι για τουλάχιστον μία εβδομάδα ήταν ζωντανό μέσα στο πλαστικό δοχείο, πεταμένο μέσα στην αυλή, υποφέροντας έναν αργό και βασανιστικό θάνατο. Επίσης βρέθηκε δέρμα από έκδυση του ζώου εντός του κουτιού, μία ακόμα ένδειξη ότι το ζώο βρίσκονταν εκεί μέσα αρκετό καιρό.

Το ζώο θα ελεγχθεί για το αν φέρει τσιπάκι μήπως και μπορέσουν να ανακτηθούν τα στοιχεία του κατόχου. Αν οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι ή μπορεί να αναγνωρίσει είτε σε ποιον ανήκε το συγκεκριμένο ζώο, είτε σε ποιο πετσοπ πωλούνταν, είτε ποιο πετσόπ χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένου τύπου δοχεία, ας επικοινωνήσει μαζί μας μήπως και μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι τον ασυνείδητο κάτοχο, καθώς η αποτρόπαια αυτή πράξη συνιστά κακοποίηση και είναι αξιόποινη.
2
Αναγνωρίσεις ειδών / Απ: Αναγνώριση βατράχου
« Τελευταίο μήνυμα από Herpetofauna.gr στις 11-01-19, 18:14:52 »
ΕΛπίζω να κατάφεραν να κρύφτηκαν πριν τους πλήξει το κρύο!
3
Αναγνωρίσεις ειδών / Απ: Αναγνώριση βατράχου
« Τελευταίο μήνυμα από Veiren στις 10-01-19, 21:58:52 »
Καλησπέρα!
Είναι φρύνοι του είδους Bufotes viridis: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=cats&page=read&id=212&sid=209
Δεν χρειαζόταν να τα πάτε σε λίμνη καθώς δεν χρειάζονται το νερό παρά μόνον για να αποθέτουν τα αυγά τους στην περίοδο αναπαραγωγής. Σε ποια περιοχή τα βρήκατε;

Ευχαριστώ! Δεν είχα σκεφτεί πως μπορεί να είναι φρύνοι. Τα βρήκαμε στο νομό Θεσσαλονίκης, νομίζω πως έχω δει και ενήλικες αυτού του είδους στη περιοχή πριν από κάτι χρόνια, έμοιαζαν με τις φωτογραφίες στο link.
4
Αναγνωρίσεις ειδών / Απ: Αναγνώριση βατράχου
« Τελευταίο μήνυμα από Herpetofauna.gr στις 10-01-19, 16:42:04 »
Καλησπέρα!
Είναι φρύνοι του είδους Bufotes viridis: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=cats&page=read&id=212&sid=209
Δεν χρειαζόταν να τα πάτε σε λίμνη καθώς δεν χρειάζονται το νερό παρά μόνον για να αποθέτουν τα αυγά τους στην περίοδο αναπαραγωγής. Σε ποια περιοχή τα βρήκατε;
5
Αναγνωρίσεις ειδών / Αναγνώριση βατράχου
« Τελευταίο μήνυμα από Veiren στις 08-01-19, 21:27:03 »
Βρήκαμε μερικά τέτοια βατραχάκια στο μαγαζί μας και τα πήγαμε σε μια κοντινή λίμνη, ξέρει κανείς ποιό είδος είναι;
6
Καλησπέρα Bernard! Είναι πιο πιθανό να είναι Bufo bufo καθώς αυτοί ξεκινούν πιο νωρίς το ζευγάρωμα σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Εδώ στα βόρεια (Θεσσαλονίκη) ξεκινούν συνήθως μέσα στον Ιανουάριο τα πρώτα. Πάντως πριν μερικές εβδομάδες που ήμασταν στη ΒΔ Πελοπόννησο άκουγα και B.viridis και Pelophylax να κοάζουν, χωρίς βέβαια τα θηλυκά να δίνουν σημασία ακόμα :) Οπότε μάλλον B.bufo
7
Βρήκα αυτά τα αυγά φρύνων σήμερα στον κήπο μου (περιοχή: Πελοπόννησος, Δυτική Μάνη). Πολύ νωρίς είναι! Δεν ξέρω αν είναι Bufo bufo ή Bufo viridis (τα δύο κυκλοφορούν εδώ) Η θερμοκρασία νερού είναι μόνο 5° C.
8
Scroll for English

Τις δύο τελευταίες χρονιές, μόνο με τη δική σας στήριξη καταφέραμε να κάνουμε τόσα πολλά για τη διάσωση του Πρασινόφρυνου στην Ιθάκη! Χωρίς εσάς δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα! Σας καλούμε να μας στηρίξετε και αυτή τη χρονιά για να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να πετύχουμε το στόχο για τον οποίο δουλέψαμε τόσο πολύ μέχρι τώρα. Μπορείτε να ενισχύσετε την προσπάθεια αυτή κάνοντας μια δωρεά οποιουδήποτε ποσού. Με κάθε δωρεά των 15 ευρώ σας στέλνουμε δωρεάν το νέο μπλουζάκι της εκστρατείας μας! Στείλτε μας προσωπικό μήνυμα για τις λεπτομέρειες.

Τα διαθέσιμα μεγέθη και χρώματα είναι τα εξής:
1. Unisex σε χρώμα "denim" (ραφ): S, M, L, XL, XXL
2. Γυναικεία γραμμή σε χρώμα "duck blue" (βεραμάν): S, M, L, XL, XXL
3. Παιδικό σε χρώμα "gold" (κίτρινο- χρυσαφί) 9-12 ετών
Τα μεταφορικά έξοδα για την αποστολή της μπλούζας εντός Ελλάδας είναι δωρεάν.
Το σχέδιο είναι σε μεταξοτυπία σε Sol's και σχεδιάστηκε από την Katerina Ntarlagianni
Η προσπάθεια υποστηρίζεται από τη Δράση για την Άγρια Ζωή/ Action for wildlife και τη Lalitsa

Ποιοι είμαστε και τι έχουμε πετύχει: http://www.herpetofauna.gr/forum/index.php/topic,2139.0.html
-------------------

ENGLISH: Only with your help we managed to do so much on saving Ithaca’s Green Toad! We wouldn't make it without you! We ask you to support our project again and help us reach our goals, by making a donation! For every 15 euros you donate you get a free t-shirt of our campaign*. Send us a pm for details.

The available sizes and colors are:
1. Unisex in "Denim" color: S, M, L, XL, XXL
2. Women's line ("Miss") in "duck blue" color: S, M, L, XL, XXL
3. Kid's size in "Gold" color: 9-12 y.o.
*Shipping cost is not included for countries outside Greece.
Screen printing on Sol's t-shirts, designed by Katerina Ntarlagianni

Read about our campaign and what we do: http://www.herpetofauna.gr/forum/index.php/topic,2139.0.html


9
Αναγνωρίσεις ειδών / Απ: Αναγνώριση σαύρας
« Τελευταίο μήνυμα από apiliotis στις 20-10-18, 09:53:52 »
Σ' ευχαριστώ Ηλία.
10
Αναγνωρίσεις ειδών / Απ: Αναγνώριση σαύρας
« Τελευταίο μήνυμα από Herpetofauna.gr στις 19-10-18, 20:31:40 »
Γεια σου Θεοδόση!
Lacerta viridis θα έλεγα με μια μικρή πιθανότητα να είναι και trilineata. Μερικές φορές τα δύο μοιάζουν πάρα πολύ, αλλά στην περιοχή μας τα ανήλικα trilineata συνήθως έχουν τις τρεις γραμμές.
Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 10