Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 10
1
Αναγνωρίσεις ειδών / Απ: Αναγνώριση
« Τελευταίο μήνυμα από Herpetofauna.gr στις 26-06-17, 08:17:14 »
Σάκη καλώς ήρθες στο φόρουμ
Όπως απαντήθηκε ήδη το φίδι είναι μια Σαΐτα , ένα εντελώς ακίνδυνο φίδι. Καταλαβαίνουμε όλοι πιστεύω τον πανικό κάποιου με άγνοια στο αντικείμενο όταν βλέπει ένα φίδι μέσα στο χώρο του. Όμως το να σκοτώνουμε τα άγρια ζώα δεν είναι λύση. Ας είναι αύτη η άτυχη για το φίδι επίσκεψη η αφορμή για να μπεις στη διαδικασία να μάθεις περισσότερα για τα φίδια αυτά. Ξεκίνα να διαβάσεις τα άρθρα που σε ενδιαφέρουν εδώ: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=narticle
Ρίξε μια ματιά σε αυτή τη φωτογραφία για να μάθεις πως μοιάζουν οι οχιές και πως τα ακίνδυνα φίδια: https://www.facebook.com/herpetofauna.gr/photos/fpp.219703118731/10154673933603732/?type=3

και συνέχισε με το φωτογραφικό ευρετήριο για να μπορέσεις να δεις τα είδη που υπάρχουν στην περιοχή σου: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=catalogue

Εκτός των άλλων τα ζώα αυτά είναι προστατευόμενα και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν παράσιτα. Ελπίζω προσωπικά η επόμενη ανάρτησή σου να είναι με κάποιο ζωντανό φίδι ή ερπετό γενικά.
2
Λαφιάτης ναι, αλλά ενήλικος ;-)
Μπράβο στην πυροσβεστική
3
Αναγνωρίσεις ειδών / Ένας διαφορετικός επιβάτης στον ΣΣ Φαρσάλων
« Τελευταίο μήνυμα από tsako στις 26-06-17, 00:35:39 »
Σήμερα, στον Σιδηροδρομικό σταθμό των Φαρσάλων, εμφανίστηκε ένας «διαφορετικός» επιβάτης, ο οποίος κρύφτηκε μέσα στον χώρο του Σταθμαρχείου.
Εμφανώς τρομαγμένος από την παρουσία των ανθρώπων, κουλουριάστηκε σε μία σκοτεινή γωνία και ανασήκωσε το κεφάλι του ώστε να παρατηρεί τι γίνεται γύρω του και αναμένοντας ίσως την κατάλληλη ευκαιρία για να «δραπετεύσει».

Εγώ, όταν έφτασα στον σταθμό, τον βρήκα ήδη στη κρυψώνα του και με τις λίγες γνώσεις που έχω αποκτήσει από εδώ, διαπίστωσα σε πρώτη φάση πως δεν πρόκειται για οχιά αλλά πιθανόν για έναν ανήλικο Λαφιάτη.

Είχε ήδη κλιθεί από τους αρμόδιους η πυροσβεστική οπότε και δεν έκανα καμία παρέμβαση, πλην όμως όταν έφτασαν οι Πυροσβέστες, εξέφρασα την επιθυμία μου να μην θανατωθεί και απλώς να απομακρυνθεί. Φυσικά, η Πυροσβεστική ποτέ δεν θανατώνει κανένα ζώο και απλώς το απομακρύνει, οπότε για να λέμε την αλήθεια ίσως φάνηκα και λίγο χαζός. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως οι Πυροσβέστες δεν διέθεταν την ειδική τσιμπίδα διότι δεν τους την προμηθεύει η υπηρεσία τους, παρ' ότι την ζητούν εδώ και καιρό και παρ' ότι η περιοχή έχει αρκετά φίδια.

Θα ήθελα μία επιβεβαίωση από τους ειδικούς αν πρόκειται όντως για ανήλικο Λαφιάτη.
5
Αναγνωρίσεις ειδών / Απ: Αναγνώριση
« Τελευταίο μήνυμα από Sakis στις 24-06-17, 17:26:06 »
τι μπορω να κανω για να μην με "επισκεπτονται"???????
7
Αναγνωρίσεις ειδών / Απ: Αναγνώριση
« Τελευταίο μήνυμα από Sakis στις 24-06-17, 17:08:04 »
Νικο ευχαριστω, ξερει κανεις τι φιδι ειναι αυτο?? ειναι το 2ο που με επισκεπτεται, το 1ο ειχε μπει ειδη μεσα στο σπιτι μου..!!!
8
Αναγνωρίσεις ειδών / Απ: Αναγνώριση
« Τελευταίο μήνυμα από Nikos t στις 24-06-17, 14:03:55 »
Καλημέρα σου στέλνω μια εικόνα όπου θα δεις το πλήκτρο σε μαύρο κύκλο που πατάς και επιλέγεις την εικόνα που θες από τον υπολογιστή σου..
Ελπίζω να σε βοήθησα.
9
Απορίες - Ερωτήσεις / Απ: Χαρακτηριστικά Φολίδων
« Τελευταίο μήνυμα από Nikos t στις 24-06-17, 13:59:33 »
Ευχαριστώ πολύ Ηλία!! :)
10
Αναγνωρίσεις ειδών / Αναγνώριση
« Τελευταίο μήνυμα από Sakis στις 24-06-17, 12:14:22 »
Πως μπορω να ανεβάσω μια φωτογραφία απο ενα φίδι που ηταν μεσα στην αυλή μου για να μου πείτε τι ειναι;
Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 10