Αποστολέας Θέμα: Εάν βρούμε αυγά φιδιού ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας  (Αναγνώστηκε 7287 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Νιουξ

  • Member
  • *
  • Μηνύματα: 1
Στην περιοχή κυκλοφορούν αρουραίοι και κουνάβια, και τα φίδια γενικώς ανεξαρτήτως είδους έχουν αποδεκατιστεί από ανεγκέφαλα δίποδα, μήηηπως τους δίναμε μία παραπάνω ευκαιρία να εκκολαφθούν... Δυστυχώς δεν είμαι εκεί να κάνω αυτοψία... τα αυγά είναι μισοχωμένα στο έδαφος και αποκαλύφθηκαν μετά από καθάρισμα του χωραφιού. Η περιγραφή για τα κελύφη είναι πως είναι μικρά και "σαν κουκούλια" (όχι σκληρά τσόφλια). Τώρα κι εγώ έχω μιαν αμφιβολία γιατί τα αυγά μοιάζουν να είναι στικτά - αλλά για παν ενδεχόμενο... στο παρελθόν είχα γνωριστεί με έναν Λαφίτη στο ίδιο σημείο.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.992
    • Herpetofauna of Greece
Γεια σου Νιουξ, καλώς ήρθες στο φόρουμ!
Φοβάμαι πως έχει ήδη γίνει ζημιά στα αυγά εφόσον μετακινήθηκαν και ξεσκεπάστηκαν (ενδεχομένως τα χτυπάει κι ο ήλιος?). Είναι πολύ δύσκολο να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες από εδώ, γιατί δεν ξέρουμε για ποιου είδους αυγά πρόκειται και αν όντως είναι αυγά φιδιού.
Εφόσον πρόκειται για αυγά φιδιού ο καλύτερος τρόπος προστασίας των αυγών που μπορώ να προτείνω, μιας και αποκαλύφθηκαν, είναι να καλυφθούν πάλι με προσοχή είτε με το ίδιο αντικείμενο που τα σκέπαζε, είτε με κάποιο ύφασμα πρωτίστως και από πάνω με κάποιο άλλο αντικείμενο, όπως χοντρό ξύλο (παλιά πόρτα πχ) ή κάτι παρόμοιο θερμομονωτικό (αν τα χτυπάει ο ήλιος), με πολύ προσοχή ώστε να μην μετακινηθούν ή πιεστούν.

Δεν θα πρότεινα να τα μετακινήσεις και να τα εκκολάψεις σε τεχνητές συνθήκες, όπως κάνουν κάποιοι εκτροφείς φιδιών για τους λόγους που είπα πιο πάνω. Δεν ξέρουμε το ειδος = δεν ξέρουμε τις κατάλληλες συνθήκες. Εκεί που βρίσκονται ήταν το καλύτερο μέρος με τις καλύτερες συνθήκες πριν αποκαλυφθούν, οπότε ίσως μπορέσεις να πετύχεις τις ίδιες συνθήκες καλύπτοντάς τα πάλι με προσοχή  :-