Αποστολέας Θέμα: Αναγνωριση ερπετου  (Αναγνώστηκε 8016 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος cerastes-cerastes

• Member
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
Αναγνωριση ερπετου
« στις: 22-05-12, 21:44:48 »
Καλησπερα πρωτα απ'ολα στον ιδιοκτητη της ιστοσελιδας,και στα μελη του φορουμ! :) ειμαι απο την Κορινθια , και σημερα με το ποδηλατο μου συναντησα στον δρομο ενα νεκρο φιδι,κατεβηκα και το περιεργαστικα ,και το εβαλα σε μια ναυλον τσαντα και το πηρα σπιτι μου να το θαψω στον κηπο μου  μαζι με ταλλα ζωα μου ,δυο σκυλακια που μου τα δηλητηριασαν,και ενα ιγκουανα 8 ετων μετρων 1μ.και 80 ποντους που μου αρωστησε.Στεναχωρηθηκα με το φιδακι,τα εβαλα με την αγνοια των χωρικων,τις προκαταληψεις σχετικα με τα ερπετα >:( .Το μετρησα ηταν ενηλικο ενος μετρου και σαρανταοκτω ποντων.δεν ξεχωρισα φυλο,αλλα νομιζω οτι πρεπει να ειναι σαπιτης ενα malpolon,επειδη δεν ειμαι σιγουρη,δωστε μου τα φωτα σας εσεις που ξερετε τα ειδη καλητερα απο μενα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Αναγνωριση ερπετου
« Απάντηση #1 στις: 23-05-12, 00:27:41 »
Καλησπέρα cerastes-cerastes, καλώς ήρθες στο φόρουμ!  :)
Πράγματι πρόκειται για Σαπίτη, Malpolon insignitus και από το χρώμα του φαίνεται ότι είναι αρσενικό. Κρίμα για το ζώο  :(

Αποσυνδεδεμένος cerastes-cerastes

• Member
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #2 στις: 23-05-12, 21:53:54 »
Eυχαριστω για την διευκρινηση Ηλια!!σωστα μαντεψα για τον δυστυχο τον σαπιτακο.ηθελα να ρωτησω τιχρωματισμους εχουν τα θηλυκα? μπορουμε να πουμε οτι εχουν σημαντικες διαφορες απο τα αρσενικα? θαθελα να ξερω για να μαθω να ξεχωριζω τα φυλα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 24-05-12, 01:12:05 »
Μπορείς να δεις στην σελίδα περιγραφής του Σαπίτη την χρωματική διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα. Τα θηλυκά είναι πιο γκρίζα και διατηρούν τα στίγματα του ανήλικου pattern.