στο χωριο μου, γνωστους που ρωτησα μου ειπαν οτι ειναι αστριτοοχια... ειναι πολυ κοινο φιδι στη περιοχη οπου ζω.
Οι περισσότεροι άνθρωποι μη έχοντας συχνές συναντήσεις με φίδια έχουν την τάση να τα αναγνωρίζουν όλα ώς Οχιές και δυστυχώς τα εξολοθρεύουν σε κάθε ευκαιρία.Οι οδηγοί τα πατούν σκόπιμα όταν αυτά προσπαθούν να διασχίσουν την άσφαλτο.Είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού και έχω ήδη αντικρίσει πάνω από πέντε πατημένα φίδια στο δρόμο.
Από τότε που έμαθα να ξεχωρίζω ως ένα βαθμό τα φίδια συμπεραίνω πως η Οχιά δεν είναι τελικά το πιό συνηθισμένο φίδι.Τουλάχιστον εδώ, στη νοτιοδυτική Μεσσηνία.Νομίζω πως δεν έχω δει ποτέ Οχιά από κοντά!Πιστέυω οτι στα μέρη μου το πιό κοινό φίδι είναι ο Σαπίτης και ακολουθεί η Δενδρογαλιά...
Τα περισσοτερα δυστυχηματα με αυτοκινητα να περνουν πανω απο φιδια στη περιοχη μου γινοντε προς το τελος Μαιου αντε το πολυ και Ιουνιο...για καποιο λογο τα φιδια εξαφανιζοντε μετα απο τους δρομους.... εχει να κανει με την πολυ ζεστη (

?), δεν γνωριζω. Δραστηριοποιουντε τοτε για καποιο λογο περισσοτερο και μετα λιγοτερο (

?), δεν γνωριζω.
Παντως και στη περιοχη μου οι ανθρωποι δεν τα πανε καθολου καλα με τα φιδια και οπου τα πετυχαινουν τα σκοτωνουν

Βασικα δεν υπαρχει "καλο" φιδι για αυτους, καπως κατι σαν και τα "καλα" πουλια και τα "κακα" πουλια.
Οχια δεν εχω δει και εγω ποτε μου. Επειδη περπατω αρκετα στα βουνα της περιοχης μου, μπορω να πω οτι εχω δει πολλα φιδια τα οποια δεν τα αναγνωριζω, μιας και δεν στεκοντε ποτε να μου συστηθουν

... προκειται ομως για φιδια μεγαλυτερα κατα την πλειοψηφεια τους του ενος μετρου. Με το που θα με καταλαβουν τρεχουν να κρυφτουν.... αυτο επισημαινω τις περισσοτερες φορες σε ανθρωπους που σε συζητηση μου λενε οτι τα φιδια (ολα τα φιδια) ειναι επικινδυνα.