| Πάνω από 40,000 καμένα στρέμματα δάσους με πεύκα και βελανιδιές, είναι ο τραγικός απολογισμός της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στον Έβρο, η οποία σβήστηκε στις 7 Σεπτεμβρίου με τη βροχή που άρχισε να πέφτει.
Δύο χωριά απειλήθηκαν στο νότιο τμήμα του νομού, τα Πεύκα και τα Λουτρά, όπου οι κάτοικοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.
Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου σε τρία μέτωπα στο Αετοχώρι, στην Πυλαία και στη Νίψα Έβρου, όπου αργότερα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν. |
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη με τις φλόγες για τη κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά το έργο τους δυσκόλεψαν οι ισχυροί άνεμοι. Τελικά κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά χθες το βράδυ μαζί με τη βοήθεια της βροχής.
Ο νομάρχης Έβρου
Νίκος Ζαμπουνίδης κατήγγειλε ότι το πυροσβεστικό ελικόπτερο που υπήρχε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ήταν καθηλωμένο στο έδαφος λόγω βλάβης.
Αεροσκάφη από Αθήνα και Θεσσαλονίκη έφτασαν μετά από 2 ώρες περίπου για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης.
Ο νομάρχης Έβρου θα καταθέσει μήνυση παντός υπευθύνου για τη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που συνέβηκε.
Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη
Πηγή: