Αποστολέας Θέμα: Καλώς σας βρήκα!  (Αναγνώστηκε 7544 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Rolandos

• Member
  • *
Καλώς σας βρήκα!
« στις: 06-09-12, 09:39:14 »
Γειά σας!

Ονομάζομαι Ρολάνδος Κωνσταντινίδης και ζω στην Κύπρο. Από μικρός είχα μια έλξη για τα υπέροχα αυτά ζώα, κάτι που το "εξαργύρωσα" σπουδάζοντας ζωολογία στις ΗΠΑ. Δυστυχώς, οι συνθήκες ζωης εδώ είναι τέτοιες που δεν μου επέτρεψαν να ενασχοληθώ επαγγελματικά με το θέμα (εργάζομαι σαν ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας!). Ωστόσο, το "ψώνιο" μου με τα ερπετά παραμένει!

Οφείλω να πω ότι άργησα να ανακαλύψω αυτή την σελίδα, και αυτό έγινε πριν μια βδομάδα ενώ βρισκόμουν κάπου στον νομό Καρδίτσας και συναπάντησα μέσα στα άγρια μεσάνυκτα (περπατώντας από ένα καφέ προς ένα ξενοδοχείο) ενα νεογέννητο Αγιόφιδο να σουλατσάρει στην μέση ενός δρόμου. Με δεδομένο το ότι μια μέρα πριν βρήκα και ένα λιμνόφιδο, άρχισα αναζήτηση περεταίρω στοιχείων για τα είδη της περιοχής η οποία με έφερε εδώ! Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Ελπίζω μέσα από το φόρουμ αυτό να μάθω περισσότερα για την υπέροχη ελληνική ερπετοπανίδα, και αν χρειαστεί να προσφέρω και εγώ ότι μπορώ για την ξεχωριστή Κυπριακή ερπετοπανίδα!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Καλώς σας βρήκα!
« Απάντηση #1 στις: 06-09-12, 13:40:55 »
Γεια σου Ρολάνδε, καλώς ήρθες στο φόρουμ!  :welc::
Είναι πολύ ενδιαφέρον που έχεις σπουδάσει ζωολογία στις ΗΠΑ και είμαι βέβαιος ότι οι γνώσεις σου θα είναι πολύ χρήσιμες για το φόρουμ.
Προσωπικά με ενδιαφέρει (όπως και πολλά μέλη μας πιστεύω) πολύ η κυπριακή ερπετοπανίδα και θα ήθελα να δω φωτογραφίες της. Σκοπεύω μάλιστα με την πρώτη ευκαιρία να επισκεφτώ το νησί. Έχω κάνει έναν κατάλογο με όλα τα είδη ερπετών και αμφιβίων της Κύπρου, αν θέλεις ρίξε μια ματιά: http://www.herpetofauna.gr/forum/index.php/topic,472.0.html  ;)
και πάλι καλώς ήρθες!

Αποσυνδεδεμένος Rolandos

• Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 07-09-12, 09:53:25 »
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα Ηλία, μακάρι να τα καταφέρεις να έρθεις σύντομα να κάνουμε αναζητήσεις. Την λίστα την έχω δει, είναι όντως περιεκτική με οτιδήποτε αναφέρεται για το νησί, αν και έχω τις προσωπικές μου αμφιβολίες για δυό είδη φιδιών. Με την πρώτη ευκαιρία θα κάνω ένα αναλυτικό σχόλιο!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 07-09-12, 15:21:03 »
Όντως κάποια είδη που υποτίθεται έχουν παρατηρηθεί στη βόρεια πλευρά του νησιού χρειάζονται επιβεβαίωση. Περιμένω με ενδιαφέρον το σχόλιό σου περί αυτού  ;)