Αποστολέας Θέμα: ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ..  (Αναγνώστηκε 8137 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος JimGodfather

• Regular Member
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Φύλο: Άντρας
  • Γειά σας !
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ..
« στις: 22-06-12, 21:54:37 »
Γειά σας !
Θα μπώ κατευθείαν στο "ψητό" !  :D
Στο χωριό μου (Σέρρες) οι οικολόγοι ρίχνουν φίδια  Sn::T κάθε χρόνο !
Εκεί πήγαμε για να το φροντίσουμε για το καλοκαίρι για 2 μέρες !
Καθώς εγώ έκοβα τα χόρτα με το μηχάνημα, τα ανιψάκια έπαιζαν, και τότε εμφανίστηκε ένα φίδι περίπου 20 εκατοστά και όλο μα όλο ΚΑΦΕ και δεν είχε ούτε μία πιτσιλιά, ούτε κάν ένα άλλο χρώμα, μόνο καφέ !
Φυσικά τα παιδιά τρόμαξαν και εγώ έκλεισα το μηχάνημα και το έδιωξα (δεν το σκότωσα !)
Φυσικά εκείνη την στιγμή δεν μπόρεσα να το βγάλω φωτογραφία !
Το μόνο που ξέρω είναι πως δεν ήταν ενήλικο !
Θέλω να σας ρωτήσω τί είδος ήταν !
Είμαι ανάμεσα στα :

Θαμνόφιδο
Λαφίτης του Ασκληπιού

Εάν είναι κάποιο άλλο μπορείτε να μού πείτε ;

Ευχαριστώ !

Υ.Γ.

Οι οικολόγοι που μας πετάνε φίδια τα μεταλλάσσουν στην Αίγυπτο και μετά μας τα φέρνουν σε τόνους !
Ακόμα και απο κάποιο νησί να είναι πάλι θα μας το πετάξουν !

:help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help:: :help::
JimGodfather

• Regular Member
  • *
  • Γειά σας !
Απ: ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ..
« Απάντηση #1 στις: 23-06-12, 00:06:18 »

Υ.Γ.

Οι οικολόγοι που μας πετάνε φίδια τα μεταλλάσσουν στην Αίγυπτο και μετά μας τα φέρνουν σε τόνους !
Ακόμα και απο κάποιο νησί να είναι πάλι θα μας το πετάξουν !

NAI ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙΣΕ ΕΤΣΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ, ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ (ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ..) ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ..
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ, ΕΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΤΑΜΙ !
JimGodfather

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #2 στις: 23-06-12, 00:34:37 »
JimGodfather,  :D
έπρεπε πρώτα να μελετήσεις την κεντρική ιστοσελίδα μιας και το φόρουμ αυτό υπάρχει για να απαντήσει σε απορίες του κοινού σε περίπτωση που κάποιος δεν καλύφθηκε από αυτήν  ;)
Και το λέω αυτό γιατί αν το έκανες πιθανόν να ήξερες ήδη ότι αυτό που ακούς για τους "οικολόγους που αμολάν φίδια" είναι ο μεγαλύτερος και ο πιο κοινός μύθος σε όλη την Ελλάδα. Διάβασε το σχετικό άρθρο: Οικολόγοι που αμολάνε... φίδια! αλλά και τα υπόλοιπα άρθρα του site: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=narticle

Τώρα το φίδι που είδες σίγουρα δεν είναι Θαμνόφιδο γιατί η εξάπλωσή του στην Ελλάδα περιορίζεται μόνο σε κάποια ανατολικά νησιά μας. Επίσης μπορεί να μην ήταν καν φίδι αλλά Ελληνικό Κονάκι, μια άποδη σαύρα (δες και το πολύ συγγενικό του είδος εδώ). Τα αρσενικά ενήλικα άτομα είναι ολόκληρα καφέ. Επίσης μπορεί να ήταν ένα ανήλικο Λιμνόφιδο σε ομοιόμορφο χρώμα (έχουν μεγάλη ποικιλομορφία, δες και εδώ). Ο Λαφίτης του Ασκληπιού δεν είναι μονόχρωμος σε νεαρή ηλικία (διάβασε τις λεζάντες των φωτογραφιών από κάτω για να δεις ποια είναι τα ανήλικα άτομα και πως μοιάζουν). Ρίξε μια ματιά στα παραπάνω και πες μου αν αναγνώρισες τελικά κάποιο είδος  ;)

Υ.Γ. : αν μπορείς γράφε με πεζά γράμματα και όχι με κεφαλαία γιατί είναι σαν να φωνάζεις έτσι. Είναι άλλωστε και κανονισμός του φόρουμ  ;)

• Regular Member
  • *
  • Γειά σας !
« Απάντηση #3 στις: 23-06-12, 00:46:58 »
Μάλλον θα ήταν "Κονάκι", του μοιάζει πάρα πολύ !
Ευχαριστώ !
JimGodfather

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #4 στις: 23-06-12, 00:55:35 »
Μετέφερα το θέμα και στην ανάλογη κατηγορία  ;)