Αποστολέας Θέμα: το φιδι μου αγνοειται...  (Αναγνώστηκε 10501 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος amarildo

• Member
  • *
το φιδι μου αγνοειται...
« στις: 07-08-12, 21:48:16 »
καλησπερα σε ολους...θελω να κανω μια ερωτηση σχετικα με το φιδι που εχω.ειναι μια αλμπινο κομπρα και σημερα βγηκε απ το κλουμι της και τριγυραει μες στο σπιτι...το κακο σε ολη την υποθε3ση ειναι οτι δε ξερω που ακριβως τριγυρναει.πως θα μπορουσα να το δελεασω να βγει εξω απ το σημειο που εχει τρυπωσει?ενδεχεται να ειναι σε ολο το σπιτι και οχι σε ενα συγκεκριμενο δωματιο.ευχαριστω εκ των προτερων.!!!!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: το φιδι μου αγνοειται...
« Απάντηση #1 στις: 08-08-12, 02:42:32 »
Γεια σου amarildo.
Αυτό που λες είναι πολύ σοβαρό, ελπίζω βέβαια να μην είναι κάποιου είδους φάρσα!
Θα πρέπει αρχικά να βεβαιωθείς ότι το φίδι δεν μπορεί να βγει από το διαμέρισμά σου, οπότε φρόντισε πάσει θυσία τα παράθυρα και οι πόρτες να είναι μονίμως κλειστά και μάλιστα ερμητικά. Ρίξε αλεύρι περιμετρικά όλων των δωματίων και στις πόρτες για να δεις αν κινείται το φίδι και προς τα που, από τα ίχνη που ενδέχεται να αφήσει. Ψάξε κάτω από έπιπλα αλλά και μέσα σε αυτά, μέσα σε συρτάρια, πίσω από βιβλία στις βιβλιοθήκες, κάτω από ηλεκτρικές συσκευές, κάτω και μέσα στα καλοριφέρ, κάτω από χαλιά, μέσα σε παπούτσια, μέσα σε υπολογιστές και γενικά παντού. Μην υποτιμάς και την πιο στενή χαραμάδα. Ακόμα και κάτω από την εξώπορτα μπορεί να περάσει αν είναι σχετικά μικρό. Καταλαβαίνεις ότι αν κάποιος δαγκωθεί από αυτό το ζώο στη χώρα μας είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πεθάνει, γι'αυτό η ευθύνη σου αυτή τη στιγμή είναι τεράστια και όλα πρέπει να γίνουν πολύ προσεχτικά και υπεύθυνα.

Το διαμέρισμα θα πρέπει να εκκενωθεί και αυτός που θα αναλάβει την ευθύνη να ψάξει για το ζώο να είναι έμπειρος και πάρα πολύ προσεκτικός. Άποψή μου είναι αν δεν έχεις εσύ τέτοια εμπειρία να φωνάξεις αυτόν που σου το πούλησε να έρθει να το ψάξει ο ίδιος.

Μπορείς επίσης να τοποθετήσεις περιοδικά και βιβλία σε διάφορα μέρη του σπιτιού, με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούνται από κάτω τους μικρά κενά και "διάδρομοι" σε ύψος και πάχος όσο περίπου και το πάχος του φιδιού, και να αφήσεις εκεί μέσα μικρά γεύματα μήπως και δελεαστεί, φάει και μείνει από κάτω. Έτσι υπάρχει η περίπτωση, ελέγχοντας από κάτω καθημερινά και σε συνδυασμό με το αλεύρι, να το βρεις. Ας ελπίσουμε μόνο ότι δεν έχει βγει από το σπίτι.

Για τι μέγεθος φιδιού μιλάμε? Πως βρέθηκε στα χέρια σου τέτοιο φίδι?

Αποσυνδεδεμένος Paulos

• Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 08-08-12, 12:37:17 »
προφανως ειναι καποια naja kaouthia , ειναι αρκετα ευκολο να βρεις ενα τετοιο φιδη στο εμποριο, ειναι πολυ επικινδυνο και ενα δαγκωμα θα μπορουσε να ειναι θανατηφορο ειδικα στη χωρα μας,πραγματικα το θεμα ειναι πολυ σοβαρο,σε αυτα τα φιδια ενα δαγκωμα απο μεγαλο φιδη και ενα απο μικρο ειναι εξισου επικινδυνα γιατη στα μικρα ειναι ποιο συμπυκνωμενο το δηλητηριο και δεν μπορουν να ελεγξουν καλα τη δωση που θα βγαλουν σε ενα δαγκωμα.

Αποσυνδεδεμένος cerastes-cerastes

• Member
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #3 στις: 10-08-12, 01:08:48 »
 >:( Τι γινεται δω? μακαρι να βρεθει το ζωντανο,αλλα σαν δυσκολο το βλεπω να πιαστει! ασφαλως και δεν θα κατσει να πιαστει το ζωο!ξερουμε ολοι τι επιθετικοτητα εχει η κομπρα,και για να προσπαθησεις να την πιασεις χρειαζεται ενα μακρυ tong. Sn::T ο σωζων εαυτο σωθητο!!

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #4 στις: 10-08-12, 10:21:31 »
Επειδή γενικώς το θέμα με τα δηλητηριώδη είναι πολύ σοβαρό θα παρακαλέσω οτιδήποτε λέγεται να λέγεται με 100% σιγουριά για να μην δημιουργούνται ανακρίβειες. Το δηλητήριο των μικρότερων φιδιών δεν είναι πιο συμπυκνωμένο και κανένα φίδι δεν είναι επιθετικό προς τον άνθρωπο.

Επαναλαμβάνω πως θεωρώ το συγκεκριμένο θέμα πάρα πολύ σοβαρό και όποιος λέει κάτι φέρει τρομερή ευθύνη, γι'αυτό παρακαλώ από τα μέλη μας να αντισταθούν στη θέλησή τους να απαντήσουν και να αφήσουν αυτή τη συζήτηση μεταξύ εμένα και του amarildo.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Αποσυνδεδεμένος Paulos

• Member
  • *
« Απάντηση #5 στις: 10-08-12, 13:51:50 »
Ενταξει συγνωμη απο τη μερια μου.

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #6 στις: 11-08-12, 01:45:05 »
Παύλο δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη, σε αυτό που είπες έχεις δίκιο όσον αφορά τον έλεγχο του δηλητηρίου από μικρής ηλικίας φίδια, όμως πιο συμπυκνωμένο δηλητήριο σημαίνει μεγαλύτερη τοξικότητα κάτι που δεν ισχύει: μικρής και μεγάλης ηλικίας έχουν ίδιας τοξικότητας δηλητήριο. Απλά έκανα αυτή τη παράκληση γιατί η παραμικρή λεπτομέρεια σε τέτοιας σοβαρότητας θέματα αν διατυπωθεί λάθος μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ακόμα μύθο που μόνο κακό μπορεί να κάνει. Ζητώ συγγνώμη αν το προηγούμενό μου μήνυμα φάνηκε αυταρχικό, απλά θεωρώ πολύ σημαντικό να δίνονται 100% προσεγμένες απαντήσεις σε τέτοια θέματα γιατί εγώ φέρω την ευθύνη ως διαχειριστής για οτιδήποτε ειπωθεί στο φόρουμ και για οτιδήποτε συμβεί ως απόρροια των απαντήσεων που δίνονται σε κάποιον που ρωτά.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η επικινδυνότητα από ένα δηλητηριώδες δήγμα είναι η ίδια είτε πρόκειται για μεγάλη είτε πρόκειται για μικρή κόμπρα αφού στην χώρα μας δεν υπάρχουν αντίδοτα για τέτοια δηλητήρια. Ελπίζω μόνο να μην είναι κάτι το ανησυχητικό το ότι ο φίλος αργεί να απαντήσει.

Αποσυνδεδεμένος cerastes-cerastes

• Member
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #7 στις: 14-08-12, 01:34:57 »
Kαι γω με την σειρα μου θελω να ζητησω συγνωμη απο τον ιδιοκτητη του φορουμ,ισως δεν εκφραστικα σωστα,με την λεξη επιθετικοτητα ,δεν ενοουσα οτι το ερπετο θα σηκωνεται καθε πρωι,και θα λεει "λοιπον ,ποιον θα δαγκωσουμε σημερα?" :D αλλα ενοουσα οτι ειναι ταχιστο στην εκτιναξη,με το να πεις τρια σε εχει δαγκωση,εχω δει βιντεο.Και επιπροσθετως πως θα το πιασεις? με ενα μεγαλο εργαλειο φυσικα,αλοιως πως?