Αποστολέας Θέμα: Ζαμενής της Ρόδου - Διάσωση με άσχημο τέλος  (Αναγνώστηκε 2637 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.955
    • Herpetofauna of Greece
Αναδημοσιεύω από το facebook από δημοσίευση του μέλους μας GioP:

"Ο εικονιζόμενος Ζαμενής της Ρόδου (Ηemorrhois nummifer) βρέθηκε σε σπίτι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου. Δυστυχώς, πριν κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να το απομακρύνει, περιλούστηκε με καυτό νερό από τους ένοικους του σπιτιού, με αποτέλεσμα το ερπετό να παρουσιάσει σοβαρά εγκεφαλικά/νευρολογικά προβλήματα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η απελευθέρωση του στη φύση ήτανε αδύνατη και έτσι αναγκαστήκαμε να το στείλουμε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης. Οι πιθανότητες επανένταξης του στη φύση δεν είναι πολλές λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.
Απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολίτες του νησιού! Μη σκοτώνετε ή κακοποιείτε τα ερπετά που βρίσκετε! ΔΕΝ υπάρχουν επικίνδυνα ερπετά στη Ρόδο! Απλά καλέστε την Π.Υ η οποία διαθέτει ειδικευμένο προσωπικό για να χειριστεί το θέμα!
"


Photo: Giorgos Pastrikos, gpastrik@gmail.com

Δυστυχώς το δύστυχο ζώο προφανώς υπέστη και άλλου είδους βία μέχρι να το παραλάβουν οι άντρες της πυροσβεστικής, τέτοια που να του προκαλέσει σοβαρά νευρολογικά προβλήματα και έτσι κατέληξε σε λιγότερο από ένα 24ωρο, πριν καν φτάσει στο κέντρο περίθαλψης...  :(

Να επαναλάβω κι εγώ ότι στην Ρόδο ΔΕΝ υπάρχουν επικίνδυνα ερπετά.

Το θετικό της ιστορίας είναι ότι το σεμινάριο αναγνώρισης και χειρισμού των φιδιών της Ρόδου στο Πυροσβεστικό σώμα του νησιού απέδωσε και πλέον το προσωπικό της Π.Υ. είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά και να διασώζει τα ερπετά της πόλης. Τους ευχαριστούμε πολύ γι'αυτό.