Αποστολέας Θέμα: Τι μηχανή και τι φακό;  (Αναγνώστηκε 11350 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ilias

• Regular Member
  • *
    • Κατάκαλη Γρεβενών
Τι μηχανή και τι φακό;
« στις: 27-09-09, 03:48:56 »
Πολύ καλές φωτογραφίες "Herpetofauna.gr" !!! Ποιά είναι η μηχανή που τραβάς και τι φακό χρησιμοποιείς (Macro)!!!!???

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Τι μηχανή και τι φακό;
« Απάντηση #1 στις: 27-09-09, 11:27:10 »
Πολύ καλές φωτογραφίες "Herpetofauna.gr" !!! Ποιά είναι η μηχανή που τραβάς και τι φακό χρησιμοποιείς (Macro)!!!!???

Χρησιμοποιώ canon eos 450D με φακό EF 100mm f/2.8 Macro USM  ;)
Ά, είμαστε και συνονόματοι  ;D

Αποσυνδεδεμένος ilias

• Regular Member
  • *
    • Κατάκαλη Γρεβενών
Τι μηχανή και τι φακό;
« Απάντηση #2 στις: 27-09-09, 16:54:17 »
Εχω μία Canon 40D, αλλά τις φωτογραφίες τις δικές δεν μπορώ να τις φτάσω, βασικά την δουλεύω στο αυτόματο και δεν έχω macro, πήγα να πάρω την άλλη φορά και πήγαινε στο 450+ ο συγκεκριμένος και ο 50άρης δεν βγαίνει άλλο, οπότε σαν ερασιτέχνης λυπήθηκα να τα δώσω μια και δουλεύω ποιό πολύ με Tele, αλλά τώρα που είδα τη δική σου δουλειά κάποια στιγμή θα πάω να τον πάρω, πραγματικά αξίζει τα λεφτά του!

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Τι μηχανή και τι φακό;
« Απάντηση #3 στις: 28-09-09, 12:15:19 »
Εχω μία Canon 40D, αλλά τις φωτογραφίες τις δικές δεν μπορώ να τις φτάσω, βασικά την δουλεύω στο αυτόματο και δεν έχω macro, πήγα να πάρω την άλλη φορά και πήγαινε στο 450+ ο συγκεκριμένος και ο 50άρης δεν βγαίνει άλλο, οπότε σαν ερασιτέχνης λυπήθηκα να τα δώσω μια και δουλεύω ποιό πολύ με Tele, αλλά τώρα που είδα τη δική σου δουλειά κάποια στιγμή θα πάω να τον πάρω, πραγματικά αξίζει τα λεφτά του!

δεν παίζει ρόλο τόσο η μηχανή όσο η γωνία λήψης, η απόσταση, ο φωτισμός και το φόντο. Δες τις φωτογραφίες μου σε αυτό το θέμα από το Σιλιβούτι, Podarcis erhardii (1η σελίδα του θέματος), τον Οφίσωψ, Ophisops elegans (στο ίδιο θέμα) και την παρακάτω με το Σαμιαμίδι, τις οποίες έχω τραβήξει παλιότερα με την παλιά μου μηχανή Sony DSC-P200 η οποία είναι εντελώς απλή compact μηχανή. Η ποιότητα της εικόνας δεν είναι φυσικά η ίδια με μία canon dslr αλλά τα υπόλοιπα στοιχεία που έγραψα παραπάνω τις βοηθάνε πολύ να φανούν αξιοπρεπώς (εκτός από το φόντο τους).

Σαμιαμίδι, Hemidactylus turcicus

Αποσυνδεδεμένος Vonzip

• Moderator
  • Φύλο: Άντρας
Τι μηχανή και τι φακό;
« Απάντηση #4 στις: 28-09-09, 14:11:52 »

Η μηχανη που εχεις ειναι απο τις καλυτερες στην κατηγορια της..θα σου προτεινα φιλε Ηλια να μαθεις να διαβασεις πολυ καλα το εγχειρηδιο της μηχανης σου ωστε να αρχησεις σιγα σιγα να την δουλευεις στο manual..τωρα οσων αφορα το φακο(να φανταστω οτι εχεις τον κιτ 18-55) δε χρειαζεται να βιαστεις για καινουριο πρωτου βρεις τι σου αρεσει περισσοτερο να φωτογραφιζεις..αλλα και παλι μπορεις να βρεις καποιον μεταχειρισμενο 50αρι macro σε καλη κατασταση ετσι ωστε να πειραματιστεις και με λιγοτερα λεφτα..
Ομως οπως σου ειπαν και πιο πανω ολα αυτα θα ειναι αχρηστα αν δε δουλεψεις τη γωνια ληψης-το φωτισμο και ολα τα σχετικα!καλη συνεχεια.. :ok:

Αποσυνδεδεμένος ilias

• Regular Member
  • *
    • Κατάκαλη Γρεβενών
Απ: Τι μηχανή και τι φακό;
« Απάντηση #5 στις: 29-09-09, 03:35:19 »
Ο standard φακός που έχει είναι ο 17-85 πολύ καλός. Με το μεταχειρισμένο φακό την πάτησα΄είχα πάρει έναν tamron macro 50 ο οποίος δεν ήταν τελικά συνεργάσιμος με την δική μου μηχανή, φυσικά δεν μπόρεσα να τον επιστρέψω γιατί ο φακός αγοράστηκε στην Γερμανία και δοκιμάστηκε στην Ελλάδα, οπότε τρέχα γύρευε!
Από zoom και tele έχω 4 - 5 φακούς, με τον καλύτερο έναν φτηνιάρικο soligor 100-400 που αποδείχτηκε όμως πολύ καλός, αργός μέν αλλά ΄πολύ καλή ποιότητα αρκεί να έχει φωτεινότητα, αγαπάει το φώς!
Τώρα με τις σωστές γωνίες δεν τα πάω και τόσο καλά, απλά στις 10 που θα τραβήξω, θα βγάλω και καμιά καλή!!!
Εδώ είναι το άλμπουμ που έχω στο picasa: http://picasaweb.google.com/iliaszia/

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Τι μηχανή και τι φακό;
« Απάντηση #6 στις: 29-09-09, 12:07:06 »
Να θυμάσαι ότι οι καλές γωνίες λήψης για μικρά ζώα είναι πολύ χαμηλές (γονατιστός ή και ξαπλωμένος) και όχι "πανοραμικές" - από το πλάι δηλαδή. Ρίξε μια ματιά στην κεντρική σελίδα περιγραφών και πρόσεξε τις γωνίες λήψης και το βάθος πεδίου στις πιο ωραίες φωτογραφίες  ;)