Αποστολέας Θέμα: ΕΙΝΑΙ CASPIUS?  (Αναγνώστηκε 11162 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DARBINOS

• Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
ΕΙΝΑΙ CASPIUS?
« στις: 08-10-12, 11:01:14 »
Καλημερα βρεικα αυτο το φιδι στην ευρυτερη περιοχη της πελοποννησου,εχω μπερδευτει μιαζει με 2-3,ποια ειναι η γνωμη σας? Sn::T

ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΣΟΦΙΑ....

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: ΕΙΝΑΙ CASPIUS?
« Απάντηση #1 στις: 08-10-12, 18:30:33 »
Καλησπέρα!
Είναι Δενδρογαλιά, Hierophis gemonensis. Είναι σπάνιος χρωματισμός της Δενδρογαλιάς. Που βρίσκεται το ζώο, σε φρεάτιο?
Caspius στην Πελοπόννησο δεν έχει  ;)

Αποσυνδεδεμένος DARBINOS

• Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 08-10-12, 19:10:33 »
Οχι.Παντος ειναι παραξενο αν θυμαμαι καλα ειχα βρει στο ιδιο περιπου μερος μια με κανονικο χρωματισμο.

Αποσυνδεδεμένος cerastes-cerastes

• Member
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #3 στις: 09-10-12, 02:23:25 »
Ηθελα να γραψω ενα post σχετικα με την ερωτηση εαν στην πελοποννησο εχουμε caspius,αλλα και να γραψω οτι αυτο το φιδι μοιαζει μαλλον με δενδρογαλια,αλλα σταματησα γιατι φοβηθηκα μηπως τελικα ειχα λαθος ,αλλα το μονο για το οποιο ειμουν εκατο τοις εκατο σιγουρη,ειναι οτι στην πατριδα μου δεν εχουμε caspius.Aυτο το ζωο ειναι στην βορειο ελλαδα. :D

• Member
  • *
« Απάντηση #4 στις: 09-10-12, 02:37:54 »
Επι προσθετως ηθελα να πω οτι ξερω καλα να ξεχωριζω τον σαπιτη, και κανα δυο λαφιατες.Βιπερες δεν εχω συναντισει προς το παρον.Εκεινο που μου προκαλει εντυπωση ειναι οτι η coronela η αυστριακια δεν ακουγεται,δηλαδη δεν αναφερεται συχνα  που ζει αυτο το ειδος βρε παιδια  ,σε πιο μερος της ελλαδος ,εχουμε και μεις στην πελοποννησο? γιατι δεν αναφερεται συχνοτερα τοσο μυστηριωδες ζωο ειναι?

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #5 στις: 09-10-12, 14:06:25 »
Οχι.Παντος ειναι παραξενο αν θυμαμαι καλα ειχα βρει στο ιδιο περιπου μερος μια με κανονικο χρωματισμο.

Δεν είναι ιδιαίτερος χρωματισμός κάποιου πληθυσμού, απλά τυχαίνει κάποια άτομα να είναι έτσι, όπως συμβαίνει με τον αλφισμό για παράδειγμα.

Εκεινο που μου προκαλει εντυπωση ειναι οτι η coronela η αυστριακια δεν ακουγεται,δηλαδη δεν αναφερεται συχνα  που ζει αυτο το ειδος βρε παιδια  ,σε πιο μερος της ελλαδος ,εχουμε και μεις στην πελοποννησο? γιατι δεν αναφερεται συχνοτερα τοσο μυστηριωδες ζωο ειναι?

Ζουν σε μεγάλα σχετικά υψόμετρα σε δασώδη κυρίως ενδιαιτήματα με αρκετή υγρασία. Την εξάπλωσή της μπορείς να την δεις στην σελίδα περιγραφής του είδους. Μην περιμένεις να δεις αυτό το ζώο σε χαμηλά υψόμετρα ή θερμές και ξηρές περιοχές.

Αποσυνδεδεμένος DARBINOS

• Member
  • *
« Απάντηση #6 στις: 09-10-12, 22:41:52 »
Παράθεση
Aυτο το ζωο ειναι στην βορειο ελλαδα.
Οχι βεβαια δεν ειναι μονο εκει.....

• Member
  • *
« Απάντηση #7 στις: 10-10-12, 15:44:33 »
Δαρβινε ,εχεις δικιο!διαβασα εδω στην ιστοσελιδα οτι φθανει μεχρι την στερεα ελλαδα και σχεδον σ'ολα τα νησια.Να κατι που εμαθα για το ζωο αυτο. :)