Αποστολέας Θέμα: φιδι στο αμαξι μου  (Αναγνώστηκε 21819 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mitsitis

• Member
  • *
φιδι στο αμαξι μου
« στις: 11-10-12, 23:43:18 »
καλησπερα παιδια! εχω ενα προβλημα κ θα ηθελα την βοηθεια σας.. μπηκε ενας λαφιατης στο αμαξι μου κ χωθηκε καπου κ δεν τον βρισκω πουθενα..δεν τον εχω δει να βγαινει οσο κ αν περιμενα εξω απο το αμαξι.μαλον τρομαξε που προσπαθησα να το βγαλω με ενα ξυλο.πειτε μου εναν τροπο η ενα τρικ ωστε να μπορεσω να βγαλω το φιδι απ την τρυπα!!! ευχαριστω εκ των προτερων!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: φιδι στο αμαξι μου
« Απάντηση #1 στις: 12-10-12, 00:52:47 »
Γεια σου mitsitis, καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Προφανώς ο μόνος που κινδυνεύει από αυτό που περιγράφεις είναι το φίδι! Οπότε δεν χρειάζεται να φοβάσαι κάτι.
Αν θέλεις πες μας που βρίσκεσαι μήπως και γνωρίζουμε κάποιον που να μπορέσει να έρθει και να βοηθήσει στην απομάκρυνση του φιδιού. Δεν υπάρχει κανένα "κόλπο" που να αναγκάσει το φίδι να βγει από το αυτοκίνητο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις εκτός από να δεχθείς βοήθεια από κάποιον που θα πιάσει και θα απομακρύνει το φίδι είναι να παρκάρεις το αυτοκίνητο στην εξοχή, επάνω από χόρτα, μήπως και αποφασίσει το ζώο να κατέβει το πρωί όταν ξυπνήσει. Μέσα σε κατοικημενη περιοχή με την κίνηση που βλέπει σίγουρα διστάζει να κατεβεί και προτιμά να μείνει μέσα καθώς νιώθει ασφάλεια.

Αποσυνδεδεμένος mitsitis

• Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 12-10-12, 10:46:27 »
ειμαι απο ενα χωριο των σερρων.ευχαριστως να με βοηθησει καποιος που γνωριζει αλλα το θεμα ειναι οτι δεν βρισκω το φιδι. εχω ξηλωσει τα καθισματα κ ολο το πορτ μπαγαζ κ δεν υπαρχει πουθενα.στην αρχη ηταν στο πορτ μπαγαζ,πηγα να το πιασω,τρομαξε κ πηγε κατω απο το πισω καθισμα,ξηλωνω το καθισμα κ φευγει κ παει μπροστα,παω να το πιασω κ ξανατρομαζει κ φευγει ξανα πισω.. το ειδα! δεν βγηκε απ το αμαξι αλλα πρεπει να πηγε μεσα στα πλαστικα,ξερεις στα πλαινα που εχει το πορτ μπαγαζ κ το πισω μερος.ισως να πηγε κ μεσα στις λαμαρινες.πως θα το βρει αυτος που θα ερθει να με βοηθησει?
μου ειπανε να καψω θειαφι,θα βγει απο μονο του λεει.. εβαλα σε ενα λαμαρινενιο τασακι λιγο θειαφι κ το εκαψα να ντουμανιασει ολο το αμαξι κ επειτα αφησα ολη την νυχτα το αμαξι ανοιχτο.λες να εφυγε?δεν φοβαμαι τα φιδια αλλα ειναι προβλημα..αν το δει η γυναικα θα παθει κανενα καρδιακο! ασε που εχουμε κ ενα μωρο κ δεν λεει να το βαζω να ταξιδευει παρεα με ενα φιδακι... :D

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 12-10-12, 11:21:57 »
Είχα την εντύπωση ότι το φίδι βρίσκεται στην περιοχή του κινητήρα, όπως γίνεται συνήθως, δεν κατάλαβα ότι έχει μπει μέσα στο σαλόνι. Φαντάζομαι Λαφιάτη αποκαλείς αυτό το φίδι, σωστά? Από τη στιγμή που δεν πρόκειται για Οχιά, δεν κινδυνεύει κάποιος άμεσα από το φίδι, ούτε το παιδί, το ζήτημα είναι ότι αν κατά την οδήγηση βγει μέσα στο σαλόνι μπορεί να προκληθεί ατύχημα από τον πανικό που θα προκαλέσει. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο τρικ που να αναγκάσει το φίδι να βγει έξω. Ίσως, αν υπάρχει και η δυνατότητα, να αφήσεις το αυτοκίνητο μέσα στον ήλιο όλη μέρα με λίγο ανοιχτές 2 πόρτες ώστε να ανεβάσει αρκετή θερμοκρασία και να αναγκάσει το φίδι να βγει. Ούτως ή άλλως κάποια στιγμή το φίδι θα θελήσει να βγει από μόνο του, όσο το κυνηγάς τόσο πιο βαθιά θα κρύβεται. Αν θέλεις στείλε μου σε προσωπικό μήνυμα σε ποιο χωριό βρίσκεσαι.

Αποσυνδεδεμένος mitsitis

• Member
  • *
« Απάντηση #4 στις: 12-10-12, 12:43:14 »
ειμαι απο καλα δενδρα σερρων.. ναι ειναι λαφιας κ τελικα βγηκε απο το αμαξι.εκανα αυτο που μολις ειπες,αφησα το αμαξι στον ηλιο απο το πρωι με ανοιχτες πορτες κ πορτ μπαγαζ κ με την βοηθεια "μαλον" της μυρωδιας του θειαφιου το φιδι την εκανε..!! το ειδε ο πατερας μου να βγαινει κ να κρυβεται στα χορτα! σωστα.. ποτε δεν ξερεις πως θα αντιδρασει καποιος αν δει στα ποδια του ενα φιδι εναμισι μετρο κθως οδηγαει!! ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον κ τον χρονο σου φιλε μου! να σαι καλα! :)

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #5 στις: 12-10-12, 22:43:23 »
Χαίρομαι που τελικά βγήκε το φίδι, λυπάμαι βέβαια για την ταλαιπωρία που υπέστης. Για το θειάφι μην είσαι τόσο σίγουρος, έχουν βρεθεί φίδια κάτω από τσουβαλάκια με θειάφι. Καλύτερα μην το χρησιμοποιήσεις ξανά γιατί είναι και τοξικό. Διάβασε αν θέλεις αυτό το άρθρο για να δεις κάποια πράγματα περί "απωθητικών" φιδιών: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=narticle&page=read&id=27
Πολύ χρήσιμο βέβαια είναι να διαβάσεις και κάποια άλλα άρθρα της σελίδας μας: http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=narticle
Και πάλι καλώς ήρθες και όποια απορία έχεις μπορείς να την ανεβάσεις  :)

Αποσυνδεδεμένος great

• Active Member
  • *
« Απάντηση #6 στις: 12-12-12, 18:25:53 »
να συμπληρωσω κατι , μιας και το φιδι εφυγε . ... πριν πολυ καιρο καποιος μοτοσικλετιστής εδω κοντινος, οδηγουσε ο ανθρωπος , καποια στιγμη ειδε ενα κεφαλι φιδιου να ξεπεταγετε μεσα απο τα οργανα (κοντερ) , της μηχανης . τετοιο σαλτο ουτε κασκαντερ δεν τον εκανε . η μηχανη επεσε στον δρομο και ο φυδουλας πηγε κατω απο το ρεζερβουαρ , και τυληχτηκε στον σκελετο της μηχανης . τι θορυβους , τι νερα .... τιποτα . εν το μεταξυ εκλεισε η κυξλοφορια . το αποτελεσμα να μην πολυλογώ , ειρθε η πυροσβεστικη , το πλακωσε με την μανικα με πιεση , καποια στιγμη , η σαιτουρα πεταχτηκε εξω ..... δυστηχως την σκοτωσανε . παντος συνηθως τα φιδια μπενουν στο αυτοκινητο απο το καλοριφερ , που τραβαει αερα . οσο για το θυαφι πρωσοπικη μου γνωμη ειναι πως οταν  καει , βγαζει μια πολυ αποπνικτική οσμη , που διωχνει τα φιδια . γιατι ετσι σκετο δεν κανει τιποτα το καλοκαιρι , ενα μικρο σαιτουρι , ηταν διπλα απο το τροχοσπιτο , που υπηρχε και το θυαφι .  Sn::T
Oι άνθρωποι είμαστε ηθικά πρωτόγονοι, και το χειρότερο ? δεν μαθαίνουμε ουτε από τα ζώα.

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #7 στις: 12-12-12, 18:40:03 »
Ναι συμβαίνει αυτό και με τις μηχανές δυστυχώς. Μέσα σε αυτοκίνητο δεν έχω πετύχει περιστατικό μέχρι στιγμής αν και με καλούν για αρκετά περιστατικά ετησίως. Νομίζω δεν υπάρχει δίοδος για ζώα από έξω προς τα μέσα του αυτοκινήτου με κλειστές τις πόρτες (στις διόδους του αέρα παρεμβάλλονται φίλτρα) αλλιώς τα αυτοκίνητα θα γίνονταν φωλιά για πολλά έντομα, μικρά θηλαστικά, ερπετά, κτλ. Το θειάφι δεν το συνιστούμε γιατί πρώτων, όπως θα δεις και στον παραπάνω σύνδεσμο προς το σχετικό άρθρο, δεν κάνει δουλειά και 2ον είναι βλαβερό. Αν το κάψεις δε, ακόμα περισσότερο λόγω αναθυμιάσεων.

Αποσυνδεδεμένος great

• Active Member
  • *
« Απάντηση #8 στις: 13-12-12, 10:14:50 »
τα ποιο παλια μοντελα ειχαν μονο γρυλιες στο καλοριφερ  . οσο για το θυαφι ...δικιο εχεις , σιγουρα δεν ειναι καλο για τον οργανισμο μας . παντος εγω ειχα φτιαξει ενα κραδασμιακο , που το εθαβα μεσα στο χωμα , και πιστευω οτι εκανε δουλεια , οσο δουλευε τελος παντον , γιατι καταναλωνε πολυ μπαταρια . αν το εξελιξω φετος , θα ανεβασω φωτο .   :)
Oι άνθρωποι είμαστε ηθικά πρωτόγονοι, και το χειρότερο ? δεν μαθαίνουμε ουτε από τα ζώα.

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #9 στις: 13-12-12, 12:56:59 »
Παράθεση
παντος εγω ειχα φτιαξει ενα κραδασμιακο , που το εθαβα μεσα στο χωμα

Αυτό το έχεις κατασκευάσει για απώθηση?

Αποσυνδεδεμένος great

• Active Member
  • *
« Απάντηση #10 στις: 13-12-12, 19:51:51 »
ναι για να τα απωθώ , μιας και εχω μικρα παιδια . αν και δεν εχω δει εκει που παω το καλοκαιρι , οχια. σαιτουρια γεματος ο τοπος !! αλλα  καλου κακου , ειχα φτιαξει αυτο το μηχανημα , δουλευε με μπαταρια και αν το κρατουσες στα χερια οταν δουλευε καταλαβαινες καλο κραδασμο , απο το εσωτερικο αντιβαρο της συσκευης . μιας και τα φιδια νιωθουν αντιλαμβανωνται κραδασμους .... ποσο μαλον σε αυτη την συχνότητα που δουλευε η συσκευη . παντος οσο το ειχα και δούλευε εκει δεν ειδα τιποτα . μετα που ξεπουληθηκα στην μπαταρια και το απαρατησα , ειδα κατι σαιτουρια . δεν ξερω αν ηταν συμπτωση , αλλα δεν νομιζω πρεπει να εκανε δουλεια . φετος θα σας πω οταν το φτιαξω να μην καταναλωνει τοσο πολυ ενεργεια . αν και το βλεπω με κανα μικρο ηλιακο συλεκτη , και επαναφορτιζόμενη μπαταρια  . για εμποριο δεν το παω ... οταν το φτιαξω θα ανεβασω φωτο κ.λ.π .

Αποσυνδεδεμένος Nikos t

• Full Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #11 στις: 26-05-14, 12:37:38 »
Πιστευω οτι ενας τροπος για να διωξει καποιος ενα φιδι το οποιο εχει χωθει σε ενα δυσπροσιτο σημειο οπως σε ενα αυτοκινητο ειναι να ριξεις διπλα απο αυτο το σημειο ενα κουβα νερο και να κανει πολυ ζεστη. Το φιδι θα παει να δροσιστει και ετσι μετα μπορει καποιος να το σπρωξει με ενα μακρυ αντικειμενο. Δεν νομιζω να εχει παντα επιτυχια αλλα τις περισσοτερες φορες ναι. Εγω προσωπικα που το εχω κανει πετυχε.
Οποιος θελει μπορει να πει την γνωμη του...

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #12 στις: 26-05-14, 16:55:28 »
Δεν γνωρίζω αν πιάνει και μου ακούγεται λίγο περίεργο. Ούτως ή άλλως το φίδι θα κατέβει αν αφήσουμε το αυτοκίνητο πάνω από χόρτα μέσα στον ήλιο όπου θα ανεβάσει αρκετή θερμοκρασία.