Αποστολέας Θέμα: Περισσότερες από 300 χελώνες σώθηκαν από λαθροκυνηγούς στη Μαδαγασκάρη  (Αναγνώστηκε 3889 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.973
    • Herpetofauna of Greece

© WWF-Madagascar

Περισσότερες από 300 χελώνες σώθηκαν πρόσφατα από λαθροκυνηγούς και απελευθερώθηκαν στη φύση σε δύο ξεχωριστά συμβάντα στη Μαδαγασκάρη. Η τοπική αστυνομία βρήκε 271 ραβδωτές χελώνες και μια μικρή χελώνα-αράχνη σε ένα ταξί, ενώ άλλες 43 χελώνες βρέθηκαν παρατημένες σε ένα δρόμο λίγο νοτιότερα. Έξι άνθρωποι συνελήφθηκαν σε σχέση με τα δύο αυτά συμβάντα.

Το τοπικό δικαστήριο εξέδωσε επίσημη απόφαση με την οποία επέτρεψε στο WWF να μεταφέρει τις χελώνες πίσω στο ιερό δάσος του Αμπόβο, μια προστατευόμενη περιοχή που διαχειρίζεται η τοπική κοινότητα. Το επόμενο βράδυ προσωπικό από το WWF αλλά και από το Turtle Survival Alliance απελευθέρωσαν στη φύση και τις 315 χελώνες.

Οι ραβδωτές χελώνες προστατεύονται από τη νομοθεσία αλλά κινδυνεύουν από την κατανάλωση και το εμπόριο κατοικίδιων. Το κρέας τους θεωρείται λιχουδιά από κάποιες φυλές της Μαδαγασκάρης. Παράλληλα, μικρά χελωνάκια διακινούνται παρπανομα από διάφορα αεροδρόμια για να πουληθούν ως κατοικίδια σε τιμές που κυμαίνονται από $273 στην Ταϋλάνδη έως $4.636 στις ΗΠΑ. Φαίνεται πως τουλάχιστον 1000 χελώνες απομακρύνονται από την περιοχή κάθε εβδομάδα! Το 2001 ο πληθυσμός τους ήταν σχεδόν 12 εκ άτομα. Το 2011 είχε μείνει ο μισός, 6,3 εκ. Αν δεν ελεγθεί η λαθροθηρία και η καταστροφή του ενδιαιτήματός τους τότε ακόμη και αυτός ο σημαντικός πληθυσμός μπορεί να εξαφανιστεί από τη φύση σε λιγότερα από 20 χρόνια.


© WWF-Madagascar

© WWF-Madagascar