Αποστολέας Θέμα: πράσινη ιγκουάνα  (Αναγνώστηκε 9200 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Artemis

• Member
  • *
πράσινη ιγκουάνα
« στις: 05-10-12, 20:47:55 »
καλησπέρα,θα ήθελα τη βοήθειά σας,όποιοι και εαν μπορέιτε,σχετικά με την ιγκουάνα μου.την έχω περίπου τέσσερις μήνες και πριν από έναν μήνα περίπου παρατήρησα ότι έκανε κάποιες κινήσεις με την κάτω γνάθο της,κατά κάποιο τρόπο σαν να την τέντωνε.στη  αρχή δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία,όμως με τον καιρό παρατούσα σταδιακή παραμόρφωση.πλέον η πάνω με την κάτω γνάθο δεν εφάπτονται.επιπλέον πριν από μερικές μέρες στη γνάθο έβγαλε μια κίτρινη ουσία,σκληρή,που μετά από λίγο αποκολλήθηκε(πύον απ' ότι μου είπαν σε ένα pet shop που ρώτησα).εχω ψάξει σε διάφορα sites κ έχω βρει πιθανές αιτίες όμως δεν μπορώ να είμαι και σίγουρη.δυστυχώς στην πόλη μου αλλά ούτε και στη πόλη που σπουδάζω υπάρχουν εξειδικευμένοι κτηνίατροι.αν μπορούσατε μια μικρή βοήθεια να με κατατοπίσετε σχετικά.ευχαριστώ πολύ

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: πράσινη ιγκουάνα
« Απάντηση #1 στις: 05-10-12, 21:58:48 »
Γεια σου Αρτέμιδα, καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Στο herpetofauna.gr δεν ασχολούμαστε με εξωτικά ζώα και με κατοικίδια αλλά μόνο με την ελληνική άγρια ερπετοπανίδα.
Το ιγκουάνα σου προφανώς έχει MBD (Ασθένεια Μεταβολισμού των Οστών), κάτι που προκαλείται από κακή διατροφή (έλλειψη ασβεστίου), ή έλλειψη υπεριώδους ακτινοβολίας, ή ελλιπής θέρμανση ή συνδυασμός των προηγουμένων. Πιθανόν να έχει και κάποιας μορφής στοματίτιδα ή άλλης μορφής λοίμωξη. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ενημερωθείς για τις κατάλληλες συνθήκες που απαιτεί ένα τέτοιο ζώο και να τις εφαρμόσεις πιστά. Παράλληλα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς έναν ειδικό κτηνίατρο για εξωτικά ζώα. Σε ποια πόλη μένεις?

Σου στέλνω κάποιους σχετικούς συνδέσμους για να ενημερωθείς και να βοηθήσεις το ιγκουάνα, γιατί όπως σου είπα και πριν σε αυτό το φόρουμ δεν ασχολούμαστε με τα ζώα ως κατοικίδια και μάλιστα εγώ προσωπικά είμαι αντίθετος με την αιχμαλώτιση των ζώων. Έλεγξε σε λίγο τα προσωπικά σου μηνύματα.

Αποσυνδεδεμένος cerastes-cerastes

• Member
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: πράσινη ιγκουάνα
« Απάντηση #2 στις: 05-10-12, 22:31:34 »
kαλημερα και απο μενα Αρτεμις.Σε οσα σου λεει ο ιδιοκτητης της ιστοσελιδας εδω,εχει δικιο!επειδη και γω ημουν κατοχος ενος iguana επτα ετων, προ χρονων, εχω αρκετη εμπειρια σαυτο το ειδος της σαυρας.εαν οντως υπαρχει παραμορφωση στο σαγονι  η στα ποδαρακια , εχει αυτη την ασθενεια που λεει και ο Ηλιας εχει ελειψη ασβεστιου που ειναι ποιο σημαντικο για την υγεια του ζωου,επισης φαγητο που να παιρνει ολες τις βιταμινες,λαμπα ειδικη  για μεταβολισμο,λαμπα θερμανσης,θερμοκρασια καταλληλη,και ψεκασμα με νερο ωστε να εχει την υγρασια που χρειαζεται.Επειδη ειναι ζωο για αλλες συνθηκες,και οχι σαν της ελλαδος,κανονικα ας μην παιρνουμε τετοια ζωακια εδωσα ολοκληρη περιουσια για να του παρεχω τα παντα ,διαβασα αρκετα,εμαθα αρκετα απο ερπετολογους στην Αθηνα, ενα ξερω τωρα,οτι δεν θα ξαναπαρω τετοιο ζωακι.ειχαμε παλια ενα φορουμ οι φιλοι των ιγκουανα,καναμε συγκεντρωσεις,φερναμε κτηνιατρους που κατι ηξεραν γιαυτα,τωρα δεν υπαρχει για να σου δωσω την διευθυνση για να μπεις μεσα να παρεις βοηθεια.Γιαυτο κανε οτι σε συμβουλευει ο Ηλιας,ξερει αυτος.Εχει εμπειρια απο τα ερπετα,και ευχομαι να παει καλα το ζωακι.