Αποστολέας Θέμα: Νέο είδος σαύρας ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία  (Αναγνώστηκε 2333 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.967
    • Herpetofauna of Greece

Photo AFP

Ένα νέο είδος σαύρας, που μάχεται για να επιβιώσει, ανακάλυψαν οι επιστήμονες στους αμμόλοφους της Δυτικής Αυστραλίας, έξω από το Περθ.

Δυστυχώς, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, η σαύρα, αν ανακαλύφθηκε μόλις πριν λίγες ημέρες, βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα εξαφάνισης, λόγω της αστικής ανάπτυξης.

Το νέο είδος, που περιγράφεται στην επιστημονική επιθεώρηση Zootaxa, ανακαλύφθηκε στο πλαίσιο επιστημονικής μελέτης για τα επίπεδα βιοποικιλότητας στη Νοτιοδυτική Αυστραλία.

«Η ανακάλυψη του νέου είδους είναι πολύ σπουδαία για την επιστήμη», δήλωσε ο Δρ. Geoffrey Kay, καθηγητής οικολογίας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας.

«Η ανακάλυψη ενός είδους, που δεν είχε εντοπιστεί μέχρι σήμερα, κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας καταδεικνύει πως ακόμα έχουμε να ανακαλύψουμε πάρα πολλά είδη», τόνισε ο καθηγητής, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη του για το γεγονός ότι η νέα σαύρα κινδυνεύει να εξαφανιστεί τόσο γρήγορα όσο βρέθηκε.

Το νέο είδος σαύρας, με την επιστημονική ονομασία Ctenotus ora, φτάνει σε μήκος τα έξι εκατοστά. Το χρώμα της είναι λευκό και καφέ.

Η νοτιοδυτική Αυστραλία συγκαταλέγεται στις 25 περιοχές με την πλουσιότερη βιοποικιλότητα παγκοσμίως.

Αναδημοσίευση από: econews.gr