Αποστολέας Θέμα: Αλήθεια ή λάθος που μπορεί να αποβεί μοιραίο;  (Αναγνώστηκε 6999 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vonzip

• Moderator
  • Φύλο: Άντρας
Το παρακάτω φυλλάδιο που αναφέρει "πρώτες βοήθειες" για τσίμπημα φιδιού,το είδα προχθές αναρτημένο στον κυνηγετικό σύλλογο της περιοχής μου.Διαβάζοντας το (κυρίως την πρώτη παράγραφο) μου φάνηκαν περίεργες οι συμβουλές του τύπου "χαράζεις την περιοχή κάτω από το δάγκωμα.." και ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για τέτοιες συμβουλές γιατί προσωπικά μου φάνηκαν επικύνδηνες και απαρχαιωμένες και δε ξέρω κατά πόσο θα ήταν ορθό να δίνονται σαν πανάκεια.

Υγ: αναφέρεται σε τσιμπημα φιδιού σε σκύλο.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Το φυλλάδιο μιλάει για περίπτωση δήγματος δηλητηριώδους φιδιού σε σκύλο και όχι, δεν είναι σωστές τεχνικές να σκίζεις το δέρμα αλλά ούτε και να δένεις σφιχτά το δαγκωμένο μέλος. Ότι ισχύει στον άνθρωπο ισχύει και στα άλλα μεγάλα θηλαστικά. Όπως αναφέρεται και στο άρθρο "Συμπτώματα και Πρώτες Βοήθειες" αυτές οι τεχνικές είναι απαρχαιωμένες και επιβλαβείς.

Αποσυνδεδεμένος Vonzip

• Moderator
  • Φύλο: Άντρας
Δε θα εδινα τοση βαρυτητα αν αυτη "τεχνικη" δεν ηταν τοσο διαδεδωμενη..Ειναι πολλοι αυτοι που το προτεινουν σαν "πρωτες βοηθειες" μετα απο δαγκωμα φιδιου σε ανθρωπο-και ποσο μαλλον σε σκυλο που ειναι αρκετα πιο ευαισθητος..Σ ευχαριστω για το λινκ,το ειχα ξαναδιαβασει και τωρα σιγουρευτηκα! :ok: