Αποστολέας Θέμα: Μια ακόμη περίπτωση επιφανειακής προσέγγισης...  (Αναγνώστηκε 3396 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος p4ntel

  • Active Member
  • *
  • Μηνύματα: 58
Μόλις τώρα διάβασα στο in.gr μια είδηση που γράφει για ένα τρίχρονο αγοράκι στην Αυστραλία που μάζεψε από τον κήπο του αυγά φιδιών, τα μετέφερε στο δωμάτιό του, τρία απ' αυτά έσπασαν και από μέσα τους βγήκαν ... οχιές που ευτυχώς δεν έβλαψαν κανέναν.
Μάλλον έχουμε να κάνουμε με μία ακόμη περίπτωση επιπόλαιας κι ελλιπούς πληροφόρησης μια και στην Αυστραλία δε ζει κανένα είδος οχιάς (εκτός κι αν έχει γίνει εισαγωγή απο τον άνθρωπο).Στη φωτογραφία που συνοδεύει την είδηση απεικονίζονται νεογέννητα φίδια που δε μοιάζουν σε τίποτα με οχιές.Αναζήτησα και βρήκα την είδηση σε ξένες σελίδες και είδα πως αφορά το Pseudonaja textilis ,που είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες είδος.
Μια ιστοσελίδα που θεωρείται έγκυρη θα έπρεπε να δείχνει περισσότερη προσοχή όταν δημοσιεύει τέτοιου είδους ειδήσεις.Όταν βαπτίζουμε τα φίδια αυτά "οχιές", κάποιοι λιγότερο ενημερωμένοι πιθανό να τα εξομοιώνουν στο μυαλό τους με τα είδη που ζουν στον τόπο μας κι έτσι συντηρείται το κλίμα άγνοιας και φόβου που παραδοσιακά επικρατεί στη χώρα μας (ίσως και αλλού).

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231227705

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.973
    • Herpetofauna of Greece
Ε καλά δεν είναι η πρώτη φορά... Έχουμε δει και χειρότερα άλλωστε όπως εκείνο το περιστατικό του θανάτου 68χρονου στη Χαλκιδική μέσα σε 2 ώρες από δήθεν δάγκωμα Οχιάς, που ενώ έγινε τελικά γνωστό ότι επρόκειτο για προμελετημένη δολοφονία σχεδόν κανείς δεν βγήκε να αποκαταστήσει την αλήθεια, σπέρνοντας έτσι τον πανικό στον κόσμο. Τους περισσότερους δημοσιογράφους τους ενδιαφέρει να βγάλουν είδηση πάση θυσία και πολλές είναι οι φορές που δεν μπαίνουν στον κόπο να διασταυρώσουν τα στοιχεία τους.

Το σχετικό περιστατικό (Αυστραλία) έχει αναρτηθεί κι εδώ σε καλύτερη έκδοση:
http://www.econews.gr/2012/12/21/fidia-paidi-australia-93848/