Αποστολέας Θέμα: Κάποιες ερωτήσεις  (Αναγνώστηκε 7236 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος antonislefkas

• Active Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Κάποιες ερωτήσεις
« στις: 13-05-13, 17:11:26 »
Καλησπέρα είμαι μέλος καιρό στο φόρουμ και γενικά παρακολουθώ και τη σελίδα σας..Και θα ήθελα να ρωτήσω αλλά και να πισημάνω ορισμένα πράγματα...

Είμαι απόο Λευκάδα και στο νησί μου θυμάμαι κάθε καλοκαίρι να βλέπω συνέχεια στους δρόμους σκοτωμένους τυφλίτες. Γα παράδειγμα κατά τις διακοπές του Πάσχα είδα αν θυμάμαι καλά είτε 5 είτε 6 άτομα του είδους αυτού. Δηλαδή θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε κάτι για την εξάπλωση της σαύρας αυτής στη χώρα..Συναντάτε δηλαδή συχνά; Επίσης, στο νησί μου όλοι τους λένε όποιο φίδι είναι μικρό οχιά και τα μακρύτερα δενδρογαλιές..Και κυρίως οι μεαλύτεροι σε ηλικία αναφέρονται στο θρυλικό κονάκι που αν σε φάει ο θάνατος είναι κάτι παραπάνω από βέβαιος..χεχε.. 

Τέσπα στις ερωτήσεις μου τώρα.. Τις προάλλες που πήγα να πάρω τα αυγά από τις  κότες είδα να τα τρώει ένα μεγάλο φίδι που ήταν κουλουριασμένο βασικά αλλά υποθέτω ήταν περίπου στα δύο μέτρα..Μόλις με κατάλαβε έφυγε αμέσως ωστόσο νομίζω ήταν εφιος..Ήταν μακρύ και σχετικά χοντρό και πολυ ευκίνητο αν και είχε φάει κάμποσα αυγά..Από χρώμα ήταν χρυσαφί ... Για να καταλάβετε καλύτερα ήταν όπως το φίδι της πρώτης ικόνας εδώ http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=cats&page=read&id=148&sid=142 , ωστόσο το χρώμα του παρέπεμπε στην εικόνα 8, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει κάποιο άλλο χρωματισμό όπως τα μαύρα λέπια της εικόνας αυτής.. Ήταν μόνο χρυσαφί.. Και οφείλω να πω πραγματικά εντυπωσιακό..Στην αρχή το νόμισα για λαφιάτη αλλά δεν είχε κάποια γραμμή κατα μήκος του σώματός του και ήταν μονόχρωμο...

Επίσης, προχτές είδα σκοτωμένο στο δρόμο ένα άλλο μεγάλο φίδι το οποίο όμως ήταν σε άσχημη κατάσταση και δεν θέλησα να τραβήξω κάποια φωτογραφία.. Το μέτρησα και είχε μήκος περίπου 1.72 μέτρα και ήταν κατα κύριο λόγο καφέ με άσπρα σημάδια και αν πρόσεξα καλά 4 μαύρες γραμμές κατά μήκος του σώματός του..(Γι αυτό είμαι περισσότερο σίγουρος από ότι πριν).

Ένα τρίτο φίδι που μου έκανε εντύπωση και δεν βρίσκω με τίποτα τί είναι θα το περιγράψω τώρα.. Έχω κοιτάξει λεπτομερώς όλες σας τις φωτογραφίες αλλά άκρη δεν βγάζω.Το φίδι αυτό ήταν μάλλον ανήλικο άτομο.. Ήταν πολύ λεπτό με μήκος υποθέτω στους 40 πόντους το πολύ. Το κεφάλι του ήταν όλο μαύρο και από το σημείο που τελείωνε το κεφάλι ήταν γκρίζο γυαλιστερό γεμάτο με μαύρες ωοειδής βούλες.. Έβγαλα το κινητό λοιπόν να το βγάλω φωτογραφία αλλά ώσπου να το πλησιάσω εξαφανίστηκε και η αλήθεια είναι φοβήθηκα κάπως να το ακολουθήσω.. :P

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγγνώμη για το μέγεθος του κειμένου μου..

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Κάποιες ερωτήσεις
« Απάντηση #1 στις: 16-05-13, 02:13:30 »
Καλησπέρα Αντώνη! Καλώς ήρθες στο φόρουμ!
Το πρώτο φίδι που περιγράφεις ακούγεται σαν Έφιος.
Το δεύτερο ακούγεται σαν Λαφιάτης, όπως και το τρίτο ανήλικο όμως άτομο. 

Οι Τυφλίτες είναι αρκετά κοινές σαύρες και σε ορισμένες περιοχές αφθονούν.  :)

Καλές δημοσιεύσεις!  :D

Αποσυνδεδεμένος antonislefkas

• Active Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #2 στις: 16-05-13, 15:29:32 »
Ωραία...Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...Ντάξει μάντεψα 2 στα 3 φιδάκια...Τώρα που το πρόσεξα και σε ένα άλλο νήμα μάλλον και το τρίτο φιδάκι (ανήλικος) λαφιάτης είναι...Ελπίζω άλλη φορά να καταφέρω να τραβήξω και καμία φωτογραφία ώστε να είναι ευκολότερο το έργο σας... ;)

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 16-05-13, 15:57:34 »
Ναι, με μια φωτογραφία όλες οι αμφιβολίες φεύγουνε  ;)