Γεια σου Νίκο, σ'ευχαριστώ για την συμβουλή. Γενικά αν υπάρχουν τέτοιες ιδέες είναι καλό να κατατίθενται στην ενότητα "
Ιδέες & Παρατηρήσεις των μελών", γι'αυτό και μετέφερα το θέμα εδώ.
Αυτό που λες το έχω ήδη υπ'όψιν μου και το έχουμε βάλει στο πρόγραμμα εδώ και έναν χρόνο. Έχει συζητηθεί με τον φίλο μου που είναι ο κατασκευαστής της σελίδας (developer) και με την πρώτη ευκαιρία που είναι θέμα χρόνου, θα κατασκευαστεί σχετική λειτουργία. Θα είναι χάρτης χωρισμένος σε νομούς και νησιά και κάνοντας κλικ σε μια περιοχή θα εμφανίζεται η λίστα της ερπετοπανίδας της.
Επίσης ανέφερες Ηλία κάτι σχετικά με την ανάγκη προστασίας του λαφιάτη μια και κινδυνεύει περισσότερα από τα υπόλοιπα. Θα ήταν ενδιαφέρουσα μια καταχώρηση σχετικά με εκτίμηση των πληθυσμών κάθε φιδιού και ποια βρίσκονται υπό αμεσότερη απειλή εξαφάνισης.
Ο Λαφιάτης δεν κινδυνεύει περισσότερο από άλλα είδη, αλλά προστατεύεται από πιο πολλές οδηγίες και σε ορισμένες από αυτές πιο αυστηρά, όπως και το Σπιτόφιδο, την Νανόχεντρα και την Οχιά της Μήλου (Κοινοτική Οδηγία 92/43/ΕΟΚ και Σύμβαση της Βέρνης). Υπάρχουν φίδια που είναι πιο σπάνια και παρ'ολα αυτά κάποιες παλιές οδηγίες δεν τους δίνουν τόση αυστηρή προστασία.
Εκτιμήσεις αξιόπιστες για όλα τα είδη δεν υπάρχουν μιας και ελάχιστοι άνθρωποι έχουν εργαστεί για τα είδη αυτά και μάλιστα με ελάχιστα κονδύλια. Μπορεί όμως να γραφτεί ένα άρθρο για το ποια είδη κινδυνεύουν άμεσα.