Αποστολέας Θέμα: Παράνομα σουβενίρ  (Αναγνώστηκε 3602 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 2.973
    • Herpetofauna of Greece
Παράνομα σουβενίρ
« στις: 20-11-09, 16:23:13 »
"Προσπαθούμε να τονίσουμε στον κόσμο ότι πρέπει να προσέχουν τί φέρνουν μαζί τους στη χώρα", δήλωσε στο BBC η Χέδερ Σολ της WWF.

Πηγή: BBC (επιμέλεια Στέφη Μπαρμπετσέα)
Έκκληση στους τουρίστες να προσέχουν πολύ τα σουβενίρ που αγοράζουν, κάνει το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση(WWF).

Μόνο στην Βρετανία, οι τελωνιακές αρχές κατέσχεσαν πέρυσι περισσότερα απο 163 χιλιάδες παράνομα αντικείμενα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από μελη ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση.

"Προσπαθούμε να τονίσουμε στον κόσμο ότι πρέπει να προσέχουν τί φέρνουν μαζί τους στη χώρα", δήλωσε στο BBC η Χέδερ Σολ της WWF. "Τους ζητάμε να είναι ενημερωμένοι για τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση".

Τα περισσότερα από τα παράνομα αντικείμενα που κατασχέθηκαν πέρυσι ήταν παραδοσιακά κινεζικά φάρμακα- κάποια περιέχουν σκόνη από τα οστά τίγρεων ή λεοπαρδάλεων-
προϊόντα από δέρμα φιδιού και σαύρας και προϊόντα από αλιγάτορα και κροκόδειλο. Επίσης, βρέθηκαν ζωντανά ερπετά, ταριχευμένα ζώα και σπάνιες ορχιδέες.

Αν και πολλά από τα προϊόντα εισήχθησαν στην χώρα από οργανωμένους εγκληματίες, η πλειοψηφία τους βρέθηκε στις αποσκευές τουριστών.

Τα είδη που περιλαμβάνονται στην λίστα με τα απαγορευμένα, αλλάζουν κάθε λίγα χρόνια. Είναι όμως ευθύνη των τουριστών να διασφαλίσουν ότι τα σουβενίρ τους είναι νόμιμα.

Μέλη περιβαλλοντολογικών οργανώσεων τονίζουν ότι είναι ευθύνη των τουριστών να διασφαλίσουν ότι τα σουβενίρ τους είναι νόμιμα. Όσοι συλληφθούν, ίσως διωχθούν ποινικά και κληθούν να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα.

Πηγή: