Αποστολέας Θέμα: Αναγνώριση φιδιού που βρέθηκε μέσα στο σπίτι.  (Αναγνώστηκε 9376 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikosvaio

• Member
  • *
Καλησπέρα σε όλους. Βρήκα το φιδάκι της φωτογραφίας να βγαίνει μέσα από το σπίτι μου σε χωριό της Μυτιλήνης. Γνωρίζετε τι είδους είναι. Μου φαίνεται νεογέννητο και ανησυχώ μήπως υπάρχουν κι αλλα.

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • Φύλο: Άντρας
Καλησπέρα φίλε Νίκο!

Δε χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου!
Το φιδάκι αυτό είναι μια νεογέννητη Σαΐτα (Platyceps najadum) και είναι εντελώς ακίνδυνο.
Όχι μόνο δεν είναι δηλητηριώδες, αλλά ούτε καν δαγκώνει όταν βρίσκεται σε κίνδυνο.
Απλά φεύγει μακριά σε αυτή τη περίπτωση! Σε αυτή την ηλικία προτιμά κυρίως έντομα που βρίσκει στο σπίτι. Όταν μεγαλώσει λίγο πιάνει και σαύρες...
Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ:

http://www.herpetofauna.gr/index.php?module=cats&page=read&id=161&sid=142

Και "φωλιά" να έχει μη σε φοβίζει ...
Απλά, απόλαυσε τα !!!
Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" ζώο. Ο άνθρωπος αποτελεί τη μόνη εξαίρεση!

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
Νίκο ...

Παρατηρώντας καλύτερα, βλέπω ότι το σκότωσες ήδη!
Κρίμα ...

• Member
  • *
Ευχαριστώ πολυ για την απάντηση. Δεν το σκότωσα εγώ το φιδάκι. Τα βρίσκω αξιοθαύμαστα πλάσματα και διαβάζω γι αυτά από μικρός. Δυστυχώς το βρήκε ο μικρός αδερφός μου πρώτος ενώ έλειπα από το σπίτι και δεν τον πρόλαβα. Στενοχωρήθηκα κι εγώ.

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
Χαίρομαι που το ακούω αυτό Νίκο!

Είναι πράγματι αξιοθαύμαστα πλάσματα!
Ακόμα και τα πιο επικίδυνα από αυτά (που στη χώρα μας ... απλά δεν υπάρχουν!!!).  Αξίζουν το σεβασμό μας όπως όλα τα πλάσματα!
Κι όσοι από εμάς γνωρίζουν κάποια πράγματα - άλλος περισσότερα κι άλλος λιγότερα - για τα ζώα αυτά, οφείλουμε να τα μεταφέρουμε με αντικειμενικότητα, και στους υπόλοιπους, μήπως και πάψει κάποια στιγμή αυτή η "μανία" να τα σκοτώνουμε  μόλις μας δοθεί η ευκαιρία! Αυτός άλλωστε είναι κι ο σκοπός αυτού του site και της κοινότητας μας...

Να σαι καλά!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Γεια σου Νίκο, καλώς ήρθες στο φόρουμ. Πράγματι πρόκειται για Σαΐτα και είναι εντελώς ακίνδυνο φίδι. Στην Λέσβο το μοναδικό επικίνδυνο φίδι είναι η Οθωμανική Οχιά, Montivipera xanthina. Είναι κοντόχοντρο φίδι με χαρακτηριστικά σχέδια, κεφάλι και μάτια. Ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες. Όλα τα άλλα φίδια που θα συναντήσεις στη Λέσβο είναι ακίνδυνα.

• Member
  • *
Συμφωνώ απόλυτα vasmakk. Ισσα ισσα που ομολογώ ότι τα δηλητηριώδη με ενθουσιάζουν ακόμα περισσοτερο λογω των τόσο διαφορετικών και ποικιλων τρόπων επίθεσης που έχουν. Ανήκουν στα αγαπημένα μου πλάσματα. Σας ευχαριστώ παρα πολυ όλους για τη βοήθεια και τις άμεσες απαντήσεις σας.