Αποστολέας Θέμα: Χελωνίτσα ελεύθερη για πάντα!!  (Αναγνώστηκε 4576 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος christina1986

• Member
  • *
Χελωνίτσα ελεύθερη για πάντα!!
« στις: 10-10-13, 11:08:36 »
Καλημέρα σας και ευχαριστώ πολύ για την εγγραφή μου στο site σας! Ήθελα να ρωτήσω κάτι παρακαλώ. Έχω μια χελωνίτσα νερού  που την αγαπάω πολύ αλλά δεν μου αρέσει καθόλου που την έχω "σκλαβωμένη" στο ενυδρείο. Μήπως γνωρίζετε εάν μπορώ να την αφήσω κάπου ελεύθερη σε κάποιο πάρκο ίσως ή σε κάποια φυσικό υδάτινο περιβάλλον? Ευχαριστώ πολύ!!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Χελωνίτσα ελεύθερη για πάντα!!
« Απάντηση #1 στις: 10-10-13, 12:26:59 »
Γεια σου Χριστίνα, καλώς ήρθες στο φόρουμ!
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσεις την χελωνίτσα σε φυσικό περιβάλλον αν αυτή πρόκειται για εξωτικό ζώο αγορασμένο από πετσοπ. Για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε θα πρέπει να μας δώσεις κάποια περισσότερα στοιχεία όπως μια φωτογραφία του ζώου, αν αγοράστηκε ή αιχμαλωτίστηκε από τη φύση (και αν ναι από ποια περιοχή) και σε ποια περιοχή (πόλη ή χωριό) βρίσκεσαι/κατοικείς για να δούμε τι μπορεί να γίνει σε κάθε περίπτωση.

Αποσυνδεδεμένος christina1986

• Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 23-10-13, 14:49:58 »
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας! Συγγνώμη που καθυστέρησα να απαντήσω! Τη χελωνίτσα μου την αγόρασα από πετσοπ, αλλά από ότι καταλαβαίνω από τα λεγόμενα σας δεν κάνει να την αφήσω ελεύθερη σωστά? Εγώ μένω στην Πεντέλη Αττικής. Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 23-10-13, 15:40:20 »
Πράγματι δεν πρέπει να αφεθεί στη φύση η χελώνα σου σε καμία περίπτωση. Διάβασε και αυτό. Η χελώνα σου λογικά είναι αυτή του άρθρου (Trachemys scripta). Δυστυχώς δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο πάρκο απομονωμένο από το φυσικό περιβάλλον στην περιοχή σου όπου δέχονται τέτοια ζώα ώστε να μπορούσες να την αφήσεις εκεί. Για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα πάρκο που αφήνουν τέτοιες χελώνες διάφοροι. Ίσως αν επικοινωνήσεις με κάποιον νόμιμο κήπο ή ερπετάριο που θα ήθελε να την δεχτεί. Θα το κοιτάξω πάντως και θα σου απαντήσω σύντομα αν βρω κάτι.