Αποστολέας Θέμα: Αναγνώριση ε'ιδους 2  (Αναγνώστηκε 8305 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Atsama

• Member
  • *
Αναγνώριση ε'ιδους 2
« στις: 31-10-13, 12:07:44 »
Την άνοιξη, αρχές Μαίου, βρήκα αυτό το φίδι, κοντά σε πηγάδι, σε παραθαλάσσια περιοχή. Το φιδι ήταν πολυ ηρεμο, όπως βλέπετε και στην φωτό. Στην Παρο και αυτό.
Απομακρυνθηκε με ασφάλεια απο τους ανθρώπους χωρίς να αλλάξουμε την περιοχή του.
Ειναι σα να έχει φάει?

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Αναγνώριση ε'ιδους 2
« Απάντηση #1 στις: 31-10-13, 12:32:30 »
Το φίδι είναι Έρυξ και όντως είναι "φαγωμένο" στην φωτογραφία. Γνώριζες τι είναι πριν το πιάσεις?  :)

Αποσυνδεδεμένος Atsama

• Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 31-10-13, 18:40:57 »
Όχι. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα. Όμως γνωρίζω πλέον, χαρην εσάς, ότι το μοναδικό "επικίνδυνο" φίδι είναι η οχιά. Και αυτό ήμουν σίγουρος ότι δεν ήταν.(σας παρακολουθω αρκετο καιρο). Και άλλωστε ήταν τόσο ήρεμο που δε μου δημιούργησε κανενός είδους ανασφάλεια. Πολύ σωστά στον τόπο μου (λανθασμένα) το λένε τυφλήτη.
Αντίθετα το αγιόφιδο στο προηγούμενο θέμα μου δημιούργησε ανασφάλεια και κράτησα απόσταση.
Οφείλω να πω ότι έχω εκπλαγεί με το ότι ο έρυξ είναι το μοναδικό είδος βοά της Ευρώπης.
 Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις και ενημέρωση για το κάθε είδος.
Θα προσπαθήσω να βρω και άλλες δύο φωτό απο άλλα δύο φίδια που δυστιχώς τα σκότωσαν
Και μετά με ενημέρωσαν.
Επισεις έχω άλλη μια ερώτηση για κάποια άλλη αναγνώριση, δυστιχώς χωρίς φωτό.
Ήταν πριν απο πολλά χρόνια, ίσως και δεκαπέντε.
Ένα μεσημέρι σε παραθαλάσσιο μέρος πάλι,  στην
Πάρο πάλι, πάνω σε πλακόστρωτο ανάμεσα σε πολυ κόσμο εμφανίστηκε ένα μαύρο φίδι με κίτρινες πινελιές(!) τολμώ να πω. Η μνήμη μου δεν έχει συγκρατήσει ακριβώς πως ήταν οι γραμμές σαν ζικ ζακ; Όπως και  δε θυμάμαι το σχήμα του κεφαλιού του. Θα τολμούσα να πω μου θύμισε την σιλουέτα του αγιόφιδου.
Το φίδι όταν ένιωσε απειλή έγινε κουλούρα με το κεφάλι στην
Μέση και σηκώθηκε λες και ήταν κόμπρα, ας μου επιτραπεί η έκφραση, χάρην ευκολίας . Κάπως έτσι είναι αποτυπωμένο στην μνήμη μου. Δεν θα πρέπει νς ξεπερνούσε τα σαράντα εκατοστά μπορεί και μικρότερο.
Η πιο κοντινή Φωτο στα χρώματα, που έχω δει έχοντας κατα νου το περιστατικό μέσα στον χρόνο, ήταν μια Φωτο απο ποντικόφιδο στο αττικό παρκο.
Σας ευχαριστώ και πάλι

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 31-10-13, 20:34:26 »
Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!  :)
Αν ήταν μαύρο με φωτεινά στίγματα πιθανόν να ήταν Νερόφιδο. Έχουν μεγάλη ποικιλομορφία αλλά στις Κυκλάδες είναι συνήθως μαύρα. Επίσης πολλές φορές πλαταίνουν το κεφάλι τους όταν νιώσουν ότι απειλούνται για να τρομάξουν τον αντίπαλο. Δες τις φωτογραφίες στη σελίδα περιγραφής, κάτω κάτω που έχει μερικά μαύρα άτομα.