Αποστολέας Θέμα: Δύο νέες καταγραφές του Ζαμενή της Ρόδου σε Χίο και Σαμοθράκη  (Αναγνώστηκε 5233 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • Φύλο: Άντρας
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο Ηλία!

Ανάμεσα στις δύο υποθέσεις για το πως βρέθηκε το είδος στη Σαμοθράκη νομίζω η πιο πιθανή είναι η μεταφορά του από άνθρωπο. Ξέρουμε ότι τα φίδια είναι ενιοτε άριστοι κολυμβητές, όμως οι αντοχές τους δεν είναι μεγάλες, και νομίζω η απόσταση Σαμοθράκης-Τουρκίας είναι αρκετά μεγάλη για να τη διαβεί κολυμπώντας ένα φίδι. Δεν την αποκλείω όμως! Οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες και γι' αυτό κάνω απλά μια υπόθεση... Ίσως αν βρίσκονταν περισσότερα από ένα δείγματα, να ξεκαθάριζε το τοπίο

Υ.Γ Ξέρεις μήπως κάποια online database που να δείχνει χάρτες κατανομών ερπετών-αμφιβίων (με προτίμηση τα ευρωπαϊκα είδη) Οι χάρτες που υπάρχουν στα βιβλία κάποια στιγμή θεωρούνται ξεπερασμένοι.

Υ.Γ2 Πως και δεν έχει Abstract η δημοσίευση ;D
Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" ζώο. Ο άνθρωπος αποτελεί τη μόνη εξαίρεση!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece

...και νομίζω η απόσταση Σαμοθράκης-Τουρκίας είναι αρκετά μεγάλη για να τη διαβεί κολυμπώντας ένα φίδι...

Η μεταφορά σε κάποιο νησί μπορεί να γίνει παθητικά πάνω σε σωρούς ξύλων μετά από πλημμύρες και όχι κολυμπώντας τόσο μεγάλες αποστάσεις. Έχουν αποδειχθεί τέτοιου είδους μεταφορές.

Υ.Γ Ξέρεις μήπως κάποια online database που να δείχνει χάρτες κατανομών ερπετών-αμφιβίων (με προτίμηση τα ευρωπαϊκα είδη) Οι χάρτες που υπάρχουν στα βιβλία κάποια στιγμή θεωρούνται ξεπερασμένοι.

online χάρτες εξάπλωσης μπορείς να βρεις για τα αμφίβια στο http://amphibiaweb.org/ και για τα ερπετά (όχι όμως όλα) στο site της IUCN http://www.iucnredlist.org/ . Οι χάρτες όμως είναι πολύ γενικοί και καθόλου ακριβείς.

Υ.Γ2 Πως και δεν έχει Abstract η δημοσίευση ;D

Δεν έχει περίληψη γιατί είναι short note  ;) όπως επίσης δεν έχει και τις υπόλοιπες ενότητες όπως οφείλει ένα επιστημονικό άρθρο (εισαγωγή, υλικά και μέθοδοι, αποτελέσματα, κτλ). Τα short notes έχουν πιο χαλαρή δομή.

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • Φύλο: Άντρας
Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου Ηλία!
Χίλια ευχαριστώ!
Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" ζώο. Ο άνθρωπος αποτελεί τη μόνη εξαίρεση!