Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούργιο μέλος εδώ, βρήκα το forum σας και σκέφτηκα πως ίσως μπορείτε να με βοηθήσετε σε κάτι.
Από τις αρχές του καλοκαιριού έχω βρει μια ιγκουάνα (θηλυκή). Όταν την ΄΄εφερα στο σπίτι και κατα τη δι'αρκεια όλου του καλοκαιριού έτρωγε γύρω στα 3- 4 γεύματα την ημέρα. Έκανα και μια επίσκεψη σε κτηνίατρο και όλα καλά, την βρήκε υγιέστατη και με άριστη διατροφή. Εδώ όμως και μερικές βδομάδες αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι. Δεν τρώει καθόλου, εχει αδυνατίσει και η ράχη της έχει αρχίσει κ παίρνει ένα πορτοκαλί χρώμα. Από ενέργεια σκίζει. Είναι πάρα πολυ ενεργητική. Με αποτέλεσμα να πηδάει από τον 1ο όροφο. Το έχει κάνει 2 φορές αλλά ποτέ δεν φεύγει μακριά. Το χρώμα της είναι μια χαρά γενικά, η ενεργεια της όπως σας είπα στα ύψη και η δυναμη της άψογη. Το μόνο που με ανησυχεί είναι οι τάσεις φυγής που και που και το ότι δεν τρώει. Θέλω να μάθω λοιπόν μήπως είναι σε περίοδο αναπαραγωγής γιατί το έψαξα αρκετά σε σχετικά φορουμ και σελίδες και έχει αρκετά συμπτώματα.
H διατροφή της περιλαμβάνει : Ραδίκια, αντίδι όταν βρίσκω, ρόκα, κολοκύθι, κόκκινες πιπεριές, 1 φορά την εβδομάδα ασπράδι αυγού, και 2 φορές την εβδομάδα φρούτα. και πάντα με βιταμίνες σε μορφή σκόνης για ασβέστιο.
Απο λάμπες διαθέτω : Κεραμική, uvb-uva, νυχτός και κόκκινη. Μέσα στο ταραριουμ υπάρχουν ξύλα να σκαρφαλώνει, θερμενόμενη πέτρα και υγρασία 60- 80.
Αυτά. Ευχαριστώ πολύ.