Αποστολέας Θέμα: Οικολογική έκδοση του Google  (Αναγνώστηκε 3274 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vonzip

  • Moderator
  • *****
  • Μηνύματα: 86
  • Age: 35
  • Φύλο: Άντρας
Οικολογική έκδοση του Google
« στις: 26-11-09, 17:34:46 »
                                   

Η μηχανή αναζήτησης Google χρησιμοποιείται από δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Το τεράστιο αυτό εύρος της χρήσης σημαίνει ότι, η μικρότερη κατανάλωση ρεύματος σε κάθε οθόνη που αξιοποιεί την υπηρεσία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αξιοσημείωτη εξοικονόμηση ενέργειας, της τάξεως του συνόλικου ρεύματος που παράγει η Ελλάδα από αιολικά πάρκα σήμερα!

Αυτό καταδεικνύει η μελέτη φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην οποία επισημαίνεται ότι αν η υπηρεσία Google Search είχε μαύρη οθόνη, κάθε χρόνο θα εξοικονομούνταν τουλάχιστον 750 μεγαβατώρες σε κάθε χώρα!

Η Google, ανταποκρινόμενη στη μελέτη, δημιούργησε μια έκδοση της μηχανής αναζήτησης με την ονομασία "Blackle", που εξοικονομεί μεγάλο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει τόσο το modem-router όσο και η οθόνη του υπολογιστή.

Για να συμβάλετε στην καινοτομία της Google για εξοικονόμηση ενέργειας, αρκεί να αλλάξετε τη σελίδα αναζήτησης στο www.blackle.comΈρευνες έδειξαν ότι κυρίως οι οθόνες τεχνολογίας CRT (δηλ. καθοδικού σωλήνα) μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια έως και 40%. Στα ίδια επίπεδα και οι βίντεο-προβολείς που πολλοί έχουν συνδεμένους με τους υπολογιστές τους. Οι οθόνες τεχνολογίας TFT δυστυχώς εξοικονομούν ελάχιστη ενέργεια που τα επίπεδα αυτής εξαρτώνται από τις ρυθμίσεις του Contrast και του Brightness, καθώς και από τον λόγο αντίθεσης του μόνιτορ. Οπότε με λίγα λόγια αν έχετε TFT παλιάς τεχνολογίας με αντίθεση κάτω από 700:1 τότε δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στην κατανάλωση ενέργειας, αν όμως έχετε καινούργια TFT με αντίθεση 1000:1 και άνω τότε εξοικονομείτε περίπου ~ 5-15% ενέργεια.

Πηγή:zougla.gr


Αξίζει να το δοκιμάσετε..Εγώ το έχω ήδη για home page!