Τα νέα είναι πράγματι αποκαρδιωτικά...
Δεδομένου μάλλιστα ότι τα νερόφιδα εξαρτώνται άμεσα από τα αμφίβια που είναι πολύ πιο ευαίσθητα σε περιβαλοντικές αλλαγές, αν είναι έτσι τα πράγματα, και συνεχιστούν, με τα λίγα που ξέρω προβλέπω εξαφάνιση και άλλων ειδών από την περιοχή.
Αν η μείωση οφείλεταν αποκλειστικά σε φυσικά αίτια δε θα ανησυχούσα ιδιαίτερα (αν και το 20 ίσως είναι ήδη πολύ μικρός αριθμός για να συντηρηθεί ο πληθυσμός). Στη περίπτωση αυτή, ο μικρός αριθμός των νερόφιδων θα επέτρεπε στα θηράματα τους να αυξηθούν πληθυσμιακά κι αυτό με τη σειρά του θα οδηγούσε σε νέα αύξηση του πληθυσμού των νερόφιδων ακόμα και παρουσία των φυσικών τους εχθρών (π.χ αρπακτικά πουλιά) κ.ο.κ.
Όταν όμως παρεμβαίνει ο άνθρωπος και δηλητηριάζει το περιβάλλον, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύουν.
Για του λόγου το αληθές δε περίμενα η Κύπρος να έχει ήδη δεχτεί πρόστιμο για τέτοια θέματα. Τους θεωρούσα (τους Κύπριους) πιο ευαισθητοποιημένους σε περιβαλλοντολογικά ζητήματα σε σχέση π.χ με εμάς. Φαίνεται πως ο "κόσμος του χρήματος" και των "συμφερόντων" έχει παντού την ίδια φάτσα!