Αποστολέας Θέμα: Ειναι Λαφιατης η κατι αλλο;  (Αναγνώστηκε 10991 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος amilo

• Regular Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Ειναι Λαφιατης η κατι αλλο;
« στις: 14-03-14, 18:38:42 »
Ειπα να κοψω τα χορτα που μεγαλωσαν στον κηπο και εκει που περναγα με το μηχανημα ενα σημειο τσουπ μου εμφανιζεται αυτο το φιδι. Ειδα μερικες φωτο και μοιαζει αρκετα με των Λαφιατη ειναι αυτο η κατι αλλο;

Παντως ηταν τυχερος στην ατυχια του λιγο ακομα ποιο πανω να κινουσα το μηχανημα θα ειχε γινει κοματακια...

Το σκεπασα με τα χορτα γιατι εχω και 3 γατους που αν το δουν σιγουρα θα γινει μεζες τους...

Ξεχασα να προσθεσω οτι ειναι περιπου 30εκ

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Ειναι Λαφιατης η κατι αλλο;
« Απάντηση #1 στις: 14-03-14, 20:16:55 »
Είναι ανήλικος Τυφλίτης, Pseudopus apodus και απ'ότι φαίνεται χτυπήθηκε από το μηχάνημα. Είναι σε πολύ ψηλό σημείο και μάλλον δεν θα τα καταφέρει. Αν θέλεις έλεγξε το μέρος, το ζώο είναι ακίνδυνο το πιάνει κανείς με γυμνά χέρια, δεν δαγκώνει.

Αποσυνδεδεμένος amilo

• Regular Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 14-03-14, 21:13:25 »
Αν και ειμαι σιγουρος κατα 90% οτι δεν το βρηκε η μεσινεζα καθως εκοβα διπλα του και απο των αερα που δημιουργηθηκε το ξεσκεπασα θα κοιταξω το πρωι, υπαρχει τροπος αν χτυπηθηκε να σωθει; Αν ειναι να σου στειλω πμ την περιοχη για να ειδοποιησεις κανεναν ειδικο.

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 14-03-14, 21:33:49 »
έτσι φαίνεται στη φωτογραφία και μοιάζει να έσπασε το σώμα του αρκετά ψηλά, στη βάση της ουράς. Αν ήταν πάνω στην ουρά μπορεί να μην υπήρχε πρόβλημα αλλά τόσο ψηλά αν κοπεί το ζώο είναι αδύνατον να τα καταφέρει ακόμα και μόνο η ουρά να κόπηκε. Δες και στείλε μου περιοχή κτλ.

Αποσυνδεδεμένος amilo

• Regular Member
  • *
« Απάντηση #4 στις: 15-03-14, 14:09:16 »
Δεν λεει να βγει απο την τρυπα η σαυρουλα που νομιζα οτι την χτυπησα... επειδη δεν ηξερα πως θα αντιδραση την ακουμπησα στην αρχη με μια τσουγκρανα και μετα με το χερι (ενα εναν φοβο με αυτα γιατι ειναι η πρωτη φορα), δεν μπορω να την βγαλω απο την τρυπα που χωθηκε, αντιστεκεται γερα οσο την τραβω ****** τοσο αυτη ποιο μεσα... παντως οπτικα δεν φαινεται να την χτυπησα.

Ειναι ακομα στο ιδιο σημειο, δεν λεει να φυγει οχι οτι θελω να την διωξω απλα νομιζα οτι μετα απο ολα αυτα και λογο του φοβου θα ειχε απομακρυνθει.

Να σου στειλω πμ με την περιοχη;

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #5 στις: 15-03-14, 15:20:33 »
Μη την τραβάς άστην εκεί μέσα, μόλις ζεστάνει αρκετά θα φύγει μόνη της αν όντως δεν έχει χτυπηθεί. Πάντως στην φωτογραφία φαίνεται να έχει κοπεί στη βάση της ουράς στο ύψος της αμάρας. Φαίνεται ασυνέχεια στο σώμα της σε εκείνο το σημείο και το σημείο που φαίνεται μπλε φαίνεται να είναι πληγή όπου γδάρθηκε το δέρμα - δες φωτο:

Πάντως αν θέλεις να την πιάσεις για να την ελέγξεις μπορείς άφοβα, όχι μόνο δεν έχει δηλητήριο (ως σαύρα άλλωστε) αλλά δεν πρόκειται ούτε καν να δαγκώσει. Οι Τυφλίτες παραδόξως δεν δαγκώνουν ποτέ. Παρακάτω θα δεις έναν Τυφλίτη στο χέρι μου: http://en.balcanica.info/2-1348 . Μην το τραβήξεις όμως από την ουρά, καθάρισε γύρω γύρω το χώμα  και βγάλε το ζώο για να το ελέγξεις. Στείλε μου σε πμ περιοχή.

Παράθεση
αντιστεκεται γερα οσο την τραβω ****** τοσο αυτη ποιο μεσα...

Εδώ τι έγραψες και λογοκρίθηκε? "μαλακά" μήπως?

Αποσυνδεδεμένος amilo

• Regular Member
  • *
« Απάντηση #6 στις: 15-03-14, 16:50:32 »

Παράθεση
αντιστεκεται γερα οσο την τραβω ****** τοσο αυτη ποιο μεσα...

Εδώ τι έγραψες και λογοκρίθηκε? "μαλακά" μήπως?

Ναι απλα δεν βαζω τονους.

Σου στελνω πμ, αν και πριν λιγο πηγα ξανα εκει δεν ειδα την ουρα προς τα εξω μαλλον θα χωθηκε ποιο βαθια η θα εφυγε.

Ειμαι σιγουρος οτι δεν την χτυπησα γιατι μεγαλο τμημα της ουρας πριν ηταν εξω και δεν ειδα πουθενα αυτο το χρωμα.

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #7 στις: 15-03-14, 16:58:03 »
Μακάρι να είναι απλά οφθαλμαπάτη της φωτογραφίας και να είναι καλά το ζώο.

Αποσυνδεδεμένος amilo

• Regular Member
  • *
« Απάντηση #8 στις: 03-04-14, 18:33:34 »
Exω ασχημα νεα, οπως ειχα γραψει στην αρχη των σκεπασα για να μην των δουν η γατοι και γινει μεζες... Τελικα χθες των βρηκαν και των πετσεκοψαν...   :(

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #9 στις: 03-04-14, 18:44:07 »
Οι γάτες είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για την άγρια πανίδα παγκοσμίως. Δεν θα έπρεπε να τις αφήνουμε ελεύθερες έξω. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ ούτε να βάλω ιδέες σε κανέναν για τίποτα αθέμιτα μέτρα κατά των αδέσποτων, τις αγαπώ τις γάτες και μάλιστα παλιότερα είχα γάτες. Απλά οι αδέσποτες πρέπει να στειρωθούν και οι δεσποζόμενες να μένουν μέσα!

Αποσυνδεδεμένος amilo

• Regular Member
  • *
« Απάντηση #10 στις: 04-04-14, 12:56:15 »
Συμφωνω για της στειρωσεις που λες, αλλα διαφωνω με το κλεισιμο στο σπιτι. Ετσι και αλλιως τους βγαζω για λιγες ωρες εξω και οχι 24 ωρες και δεν ειναι αδεσποτοι.

Των αλλον μηνα γινονται 8 μηνων που θα ειναι καταλληλη ηλικια για στειρωση. 2 γατους εχω.