Αποστολέας Θέμα: Για αναγνώριση  (Αναγνώστηκε 9198 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος klanomentesaptafidia

• Active Member
  • *
Για αναγνώριση
« στις: 20-05-14, 14:23:19 »
Γεια σας παιδιά κ ευχαριστώ πολύ :) Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που έχετε κάνει σ αυτό το forum (Y)
Θα ήθελα να ρωτήσω τι φίδι ειναι αυτο ? Μικρή δενρογαλίτσα ?

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Για αναγνώριση
« Απάντηση #1 στις: 20-05-14, 14:42:42 »
Φίλε klano καλώς ήρθες!

Δεδομένου ότι (μάλλον) έχεις χιούμορ, δε μπόρεσα να κρατηθώ, και μπαίνω αμέσως στο κόπο να σου απαντήσω ανάλογα ;)
Για το συγκεκριμένο φίδι δε χρειάζεται να ...mentes, όσες φορές και να το συναντήσεις. Επίσης επειδή το φίδι είναι μάλλον ζωντανό σμπεραίνω ότι δεν το φοβάσαι και πάρα πολύ (είσαι δηλαδή, περισσότερο θαρραλέος απ όσο νομίζεις!)
Είναι (κατά 99%) δεντρογαλιά.  Ακίνδυνο!
Αφήνω ένα περιθώριο αμφιβολίας γιατί δεν είμαι ειδικός!

Καλώς ήρθες και πάλι και καλά posts να έχεις :ok:
Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" ζώο. Ο άνθρωπος αποτελεί τη μόνη εξαίρεση!

• Active Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 20-05-14, 21:47:59 »
vasmakk το nickname που έχω λέει ακριβώς αυτό που αισθάνομαι με αυτά τα ερπετά. Αυτός ειναι κ ο λόγος που έγινα μέλος στο herpatofauna.gr ... να τα γνωρίσω καλύτερα με τη βοήθεια ανθρώπων που έχουν γνώση. Σ ευχαριστώ για την αναγνώριση... στην αρχή νόμιζα μηπως ηταν καμια οχια και ξέρεις δεν τις συμπαθώ καθόλου :)

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 20-05-14, 22:27:31 »
Καλησπέρα klanomentesaptafidia ( ;D ), καλώς ήρθες στο φόρουμ!
Είναι πράγματι Δενδρογαλιά, Hierophis gemonensis, ένα εντελώς ακίνδυνο φίδι.
Τη φωτογραφία την έβγαλες εσύ? Γιατί είναι πολύ καλή για κάποιον που φοβάται τα φίδια. Αν είναι δικιά σου αδικείς μεν τα φίδια που τα φοβάσαι τόσο, αλλά αδικείς και τον εαυτό σου με το να τα φοβάσαι γιατί θα μπορούσες να βγάζεις καταπληκτικές φωτογραφίες με αυτά τα ζώα. Όπως και να χει, ήρθε ο καιρός να σταματήσουν οι μέντες, δεν υπάρχει λόγος  ;D Ελπίζω μετά από λίγο καιρό να θέλεις να το αλλάξουμε το nick name  :D

• Active Member
  • *
« Απάντηση #4 στις: 20-05-14, 23:50:27 »
Δεν ξέρω τι λέτε ... εμένα μου κόπηκε το αίμα.  Απλά το είδα λίγο μουδιασμένο και έβγαλα μερικές φωτογραφίες ( ανέβασα κ άλλη μια ).Αυτό ήταν περίπου 40cm. Απ´ ότι διάβασα φτάνουν το 1m... Μεγαλώνουν γρήγορα ? θέλω να πώ οτι μέχρι να βγει το καλοκαιρι  μπορει κ να φτάσει  και το 1m ?

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #5 στις: 21-05-14, 09:57:34 »
Οι φωτογραφίες είναι πολύ καλές σε σημείο που δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τις έβγαλε κάποιος που φοβάται τα φίδια και φωτογραφίζει φίδι πρώτη φορά. Ασχολείσαι επαγγελματικά με τη φωτογραφία ή τουλάχιστον με τη φωτογραφία άγριας φύσης σαν χόμπυ?

Απ´ ότι διάβασα φτάνουν το 1m... Μεγαλώνουν γρήγορα ? θέλω να πώ οτι μέχρι να βγει το καλοκαιρι  μπορει κ να φτάσει  και το 1m ?

Όχι, για να φτάσουν οι Δενδρογαλιές στο 1 μέτρο θα χρειαστούν μερικά χρόνια.
Σε ποιο νομό θεάθηκε?

• Active Member
  • *
« Απάντηση #6 στις: 21-05-14, 14:18:24 »
Eυχαριστώ για τα καλά σας λόγια κ χαίρομαι που οι φωτογραφίες ήταν κατατοπιστικές :)  Με τη φωτογραφία ασχολούμαι λίγο και σαν χόμπυ κ μου αρέσει να βγάζω τοπία οπότε κ γιαυτό πολλές φορές εκεί που πηγαίνω ξεπετάγονται διάφορα ...Στον κάμπο της Λαμίας βγήκαν αυτές.