Αποστολέας Θέμα: Φιδάκι στην αυλή  (Αναγνώστηκε 12010 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pantote

• Member
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Φύλο: Άντρας
Φιδάκι στην αυλή
« στις: 14-05-13, 20:51:37 »
Καλησπέρα σας, σήμερα είδα αυτό το φιδάκι στην αυλή του σπιτιού, το οποίο μάλιστα το είχαν περικυκλώσει δύο γάτες! Τι φίδι είναι;

Αποσυνδεδεμένος elaphe quatuorlineata

• Active Member
  • *
Απ: Φιδάκι στην αυλή
« Απάντηση #1 στις: 14-05-13, 22:25:17 »
Είναι ένας ανήλικος Λαφιάτης,εντελώς άκακο ζώο  Sn::T
Ελπίζω να το έσωσες  :ok:
stop killing snakes!!!

Αποσυνδεδεμένος pantote

• Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 14-05-13, 22:37:49 »
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση και γι αυτή την ιστοσελίδα! Πριν καμιά βδομάδα βρήκα το ίδιο στα κεραμίδια (πάλι με τη γάτα), να αμύνεται σθεναρά! Και τα σκυλιά ακούγοντας το θόρυβο του ερπετού γάβγιζαν σαν τρελά. Θα ήθελα να ρωτήσω πως μπόρεσε να ανέβει εκεί. Μπορεί να ανέβει τοίχο;

Αποσυνδεδεμένος elaphe quatuorlineata

• Active Member
  • *
« Απάντηση #3 στις: 14-05-13, 22:44:42 »
Λογικά μπορούν να ανέβουν τοίχους,ειδικά μέσα από χαραμάδες.Δες αυτό το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=pbPhYRECFh8
Δυστυχώς αυτά τα κατοικίδια (σκύλοι,γάτες) έχουν εισχωρήσει στη ελληνική πανίδα με τη παρέμβαση του ανθρώπου και την απειλούν σοβαρά.
stop killing snakes!!!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #4 στις: 16-05-13, 02:06:20 »
Καλησπέρα pantote, καλώς ήρθες στο φόρουμ!
Πρόκειται για ανήλικο Λαφιάτη, Elaphe quatuorlineata. Μπορούν να σκαρφαλώσουν σε τραχείς τοίχους, σε θάμνους και δέντρα. Ή ο τοίχος σας είναι πολύ τραχύς ή κάποιος θάμνος ή δέντρο ακουμπά την σκεπή.

Αποσυνδεδεμένος pantote

• Member
  • *
« Απάντηση #5 στις: 16-05-13, 18:15:39 »
Όντως ακουμπούσε το κλαδί μιας ροδιάς (το οποίο και κόψαμε), μάλλον από κει θα ανέβηκε Sn::T γιατί ο τοίχος είναι σχετικά λείος.

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #6 στις: 16-05-13, 21:21:31 »
Ανεβαίνουν τα τρωκτικά στη σκεπή έτσι γι'αυτό και ακολουθούν τα φίδια, υπάρχουν όμως συχνά και φωλιές πτηνών οπότε τα φίδια ενδιαφέρονται για τους νεοσσούς.  ;)
Τι έγινε τελικά το φιδάκι, σώθηκε?

Αποσυνδεδεμένος pantote

• Member
  • *
« Απάντηση #7 στις: 17-05-13, 18:22:28 »
όχι δεν προσπάθησα να το σώσω λόγο άγνοιας/φόβου, και το άφησα στη γάτα. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω τουλάχιστον (εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος) να το βάλω σε κάποιον κουβά και να το μεταφέρω με ασφάλεια εκτός οικοπέδου. Βρίσκομαι δυτική Θεσσαλονίκη και πριν λίγο καιρό βρήκα πάλι ένα σκοτωμένο (γύρω στα 70cm σκούρο μονόχρωμο) μάλλον από αυτοκίνητο το οποίο προσωπικά αναγκάστηκα να απομακρύνω. Στην περιοχή που είμαι έχει 3 χρόνια που μπήκε στο σχέδιο πόλεως και μόλις πέρυσι έγινε ένας πολυσύχναστος δρόμος. Τουλάχιστον από τις φωτογραφίες που έχετε βάλει από δω και στο εξής θα είμαι πιο προσεκτικός και ελπίζω να εξοικειωθώ με την παρουσία τους!

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #8 στις: 17-05-13, 21:49:48 »
Για φίδια εντός οικίας ή ιδιωτικής περιουσίας γενικά, στη Θεσσαλονίκη μπορείς να παίρνεις τηλέφωνο την πυροσβεστική (199) ή την αστυνομία (100) και θα ειδοποιήσουν κάποιον να έρθει να το απομακρύνει. Το πιο πιθανό είναι να έρθω εγώ προσωπικά, αλλιώς αν δεν μπορώ θα έρθει ο Στέλιος από την "Δράση για την άγρια ζωή" ή κάποιος άλλος.

Αποσυνδεδεμένος pantote

• Member
  • *
« Απάντηση #9 στις: 17-05-13, 22:20:19 »
Αυτό είναι πολύ καλό, θα το έχουμε υπόψη μας εφεξής. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν ένα φίδι φάει δηλητηριασμένο ποντικό (με ποντικοφάρμακο) θα δηλητηριαστεί και αυτό? Έχω τοποθετήσει ποντικοφάρμακο ακόμα και στη μηχανή του αυτοκινήτου καθώς τα άτιμα τρωκτικά ροκάνισαν ακόμα και τα μπουζοκαλώδια...

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #10 στις: 18-05-13, 01:11:26 »
Ναι λογικά θα δηλητηριαστεί και το φίδι. Η καλύτερη λύση για τα τρωκτικά είναι τα ίδια τα φίδια  :)

Αποσυνδεδεμένος great

• Active Member
  • *
« Απάντηση #11 στις: 07-06-13, 10:47:16 »
ναι δυστηχως το δηλητήριο θα μεταφερθει αμεσα και στο φιδι ... με τα δηλητήρια , δεν βγαζεις ακρη.... τα ποντικια γενοβολανε αβερτα με αποτελεσμα να χαλας πολλα χρηματα και η δουλεια της εξολοθρευσης να γινεται εποχιακα ... η λυση με τον πανεμορφο λαφιατη ειναι ποιο αποδοτικη , γιατι περα απο την φυσικη εξολοθρευση που γινεται μεσα στο στεκι τους , εκει που δεν φτανει γατα , απο την αλλη τα τροκτικα εχουν γερη μυτη και ειναι εξυπνα . αν καταλαβουν οτι υπαρχει ενας κυνηγος τριγυρο , που δεν τα αφηνει σε ησυχεια και κυνδηνευουν αμεσα σιγα σιγα αλαζουν στεκι και εξαφανιζωνται απο το σημειο . περα απο εκει τα δηλητήρια αυτα , ειναι δυνατα και προκαλουν εσωτερικη αιμορραγεία στον ποντικα , συνηθως τα ποντικια ψαχνουν για νερο αμεσως οταν φανε το φαρμακο . . τι εννοω .. οτι μπορει να αποβει μειρεο και για αλλα ζωα η ακομα και σε ανθρωπο αν δεν το παρουμε χαμπαρι , μιας και το ποντικι γλυφεται και μαγαριζει τα παντα . δυστιχως  με τις γατες υπαρχει θεμα ....  τρωνε σαυρες και αλλα ζωακια που ειναι συμαχοι μας κατα των εντωμων κ.λ.π .
Oι άνθρωποι είμαστε ηθικά πρωτόγονοι, και το χειρότερο ? δεν μαθαίνουμε ουτε από τα ζώα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos t

• Full Member
  • *
« Απάντηση #12 στις: 26-05-14, 13:44:04 »
Τα δηλητηρια κατα των τρωκτικων δεν κανουν τιποτα γιατι αυτα πολλαπλασιαζονται με γεωμετρικη προοδο και υπαρχει κινδυνος για την υγεια του ανθρωπου αλλα και των κατοικιδιων. Η καλυτερη λυση ειναι τα φιδια. Καλυτερα να εχεις φιδια γυρω σου παρα ποντικια γιατι τα φιδια αν δεν τα πειραξεις δεν σου κανουν τιποτα ενω με τα ποντικια κινδυνευεις να αρρωστησεις πολυ σοβαρα απο διαφορες ασθενειες οπως η λεπτοσπειρωση. Αλλα παρα πολλοι λιγοι γνωριζουν για φιδια και ολοι οι υπολοιποι πανικοβαλλονται χωρις λογο. Ενα παραδειγμα που μου ειχε πει ο παππους μου: Μια μερα ειχαν παει ο παππους κ η γιαγια μου να κανουν αγροτικες δουλειες σε ενα χωραφι και το μεσημερι πεφτει η γιαγια μου για υπνο κατω απο ενα δεντρο και ο παππους μου λιγο πιο περα και καπνιζε. Ξαφνικα βλεπει ενα μεγαλο φιδι το οποιο περναγε επανω απο την γιαγια μου που κοιμοταν και σαν να την μυριζε και ο παππους μου δεν την ξυπνησε για να μην τρομαξει αυτη κ το φιδι κ τελικα εφυγε μετα απο λιγο χωρις να την τσιμπησει και απο τοτε καταλαβαν ποσο ακακα ειναι αυτα τα ζωα και ποσο ωφελιμα για απαλαγη απο τρωκτικα...