Αποστολέας Θέμα: φιδι στο μηχανακκ  (Αναγνώστηκε 3970 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elen_9

• Member
  • *
φιδι στο μηχανακκ
« στις: 07-06-14, 10:50:45 »
Καλημερα.Εχθες 6/06/14 καθως γυρνουσα σπιτι με το μηχανακι ειδα στην δεξια πλευρα του δρομου ενα φιδι, εκοψα ταχυτητα και συνεχισα προς την αριστερη για να μην το πατησω...λιγο ομως πριν φτασω διπλα του αλλαξε κατευθυνση και ερχοταν κατα πανω μου.Ειχε ανοιχτο το στομα και χοροπηδουσε.Το χτυπησα με την μπροστινη ροδα αλλα δεν επαθε τιποτα..γυρισα πισω και ειχε εξαφανισθει..κατεβηκα απο το μηχανακι και κοιταξα μηπως εχει πιαστει στη ροδα αλλα ευτυχως δεν ηταν.Πρωτη φορα ειδα φιδι να πηδαει τοσο ψηλα.. ηθελε να μου επιτεθει;

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: φιδι στο μηχανακκ
« Απάντηση #1 στις: 07-06-14, 13:04:00 »
Γεια σου elen_9, καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Η συμπεριφορά αυτή θυμίζει Σαπίτη, Malpolon insignitus. Όταν νιώθει ότι πηγαίνεις κατά πάνω του και φτάσεις πολύ κοντά πλέον "επιτίθεται" για να τρομάξει τον θηρευτή (έτσι σε βλέπει) και μερικές φορές μπορεί να πηδήξει σηκώνοντας ολόκληρο το σώμα του μερικά εκατοστά από το έδαφος. Φυσικά μετά τη μπλόφα εξαφανίζεται όσο πιο γρήγορα μπορεί. Μου έχει τύχει πρόσφατα ίδιο περιστατικό με Σαπίτη, λιαζόταν στην άσφαλτο και μόλις πήγα από πάνω του να τον δω καλύτερα άρχισε σπασμωδικές κινήσεις και πήδηξε ολόκληρος στον αέρα αρκετά δεκατόμετρα ψηλά! με ανοιχτό το στόμα σε δήθεν επίθεση. Δεν κινδύνεψες πάντως αν αυτό σε απασχολεί  :)

Αποσυνδεδεμένος elen_9

• Member
  • *
Απ: φιδι στο μηχανακκ
« Απάντηση #2 στις: 07-06-14, 13:39:23 »
Μαλιστα..ευχαριστω πολυ και για την αμεση απαντηση  :)