Αποστολέας Θέμα: Αναγνωριση φιδιων !!  (Αναγνώστηκε 8432 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Konstantinos

• Member
  • *
Αναγνωριση φιδιων !!
« στις: 06-06-14, 12:52:19 »
Καλη σας μερα  και συγχαρητηρια γι'αυτο το πολυ χρησιμο site !!!
Διατηρω ενα εργαστηρι ξυλο-μεταλλικων κατασκευων σε περιχωρο της Θεσσαλονικης προς Χαλκιδικη μερια .
Πριν αρκετο καιρο βρηκα μεσα στο εργαστηρι, το φιδακι  της πρωτης φωτο ...που με τις λιγες γνωσεις που διαθετω γι'αυτα τα ζωα αμεσως καταλαβα οτι ειχα μπροστα μου μια οχια !!
Δυστυχως πηγε και χωθηκε καπου ...και επειτα απο αρκετη ωρα προσπαθειας να το ξετρυπωσω...δεν μπορεσα να το απομακρυνω ...ζωντανο !!

Εχθες παλι ...μπαινοντας στο εργαστηρι το πρωι ..βρηκα το φιδακι των υπολοιπων φωτο  ..οπου και καταφερα να το βαλω (ζωντανο αυτη την φορα )σε εναν κουβα  με σκοπο να το απομακρυνω με ασφαλεια .
Ψαχνοντας στο ιντερνετ (οπου και επεσα σε τουτο το υπεροχο site)...συμπερανα οτι προκειται για ενα μικρο νεροφιδο .
Σημερα μολις βρω λιγο χρονο ..θα το ελευθερωσω σε καποιο χωραφι καπου εκει κοντα σε μενα ...και ελπιζω να μην ερθει ξανα πισω ...για να γνωριστουμε καλυτερα !!
Δεν λεω ...ακακα ,ακινδυνα!!! .....αλλα καλυτερα μακρυα απο μενα !!δεν ειμαι εξοικειωμενος...και ουτε θελω να γινω !!
Αν παλι καποιος το θελει ....ας μου πει να το κρατησω .
Αν καπου στην αναγνωριση τους εχω λαθος ...παρακαλω να με διορθωσετε !!
Ευχαριστω πολυ ...και παλι συγχαρητηρια για το χρησιμο site σας !!

Αποσυνδεδεμένος klanomentesaptafidia

• Active Member
  • *
Απ: Αναγνωριση φιδιων !!
« Απάντηση #1 στις: 06-06-14, 13:42:41 »
Ειδοποίησε κάποιον σχετικό με το θέμα ( ο admin είναι κατάλληλος ) να έρθει να το μαζέψει και να το μεταφέρει σε ασφαλές μέρος. Και προς θεού μη το δώσεις σε κανένα για κατοικίδιο ή σε τίποτα παιδιά να παίξουν .. ειναι κρίμα το ζωάκι .
Νερόφιδο natrix natrix  ειναι  εντελώς ακίνδυνο :)

Αποσυνδεδεμένος klanomentesaptafidia

• Active Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 06-06-14, 14:22:12 »
Ο admin νομίζω είναι καρντάσι ... οπότε ειναι κοντά σε σένα  :)

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #3 στις: 06-06-14, 15:13:54 »
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Οχιά το πρώτο σωστά, και νερόφιδο (Natrix natrix) το δεύτερο...
Η οχιά, σκοτώθηκε κατά λάθος, στην προσπάθεια σου να την ελευθερώσεις ή λόγω πανικού;
Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" ζώο. Ο άνθρωπος αποτελεί τη μόνη εξαίρεση!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #4 στις: 06-06-14, 18:58:10 »
Κωνσταντίνε καλώς ήρθες στο φόρουμ!
Πράγματι το πρώτο είναι Οχιά, Vipera ammodytes και το δεύτερο Νερόφιδο, Natrix natrix.
Λες ότι δεν θέλεις να εξοικειωθείς με τα φίδια αλλά μπορώ να πω πως είσαι πολύ πιο εξοικειωμένος από τον μέσο Έλληνα μιας και προσπαθείς να απομακρύνεις ζωντανά τα φίδια από το χώρο σου και μάλιστα με αρκετά μεγάλη επιτυχία. Δεν έγινε με την Οχιά αλλά όπως το περιγράφεις τουλάχιστον είχες την διάθεση για κάτι τέτοιο. Συν ότι μπήκες στον κόπο να το ψάξεις, να γραφτείς στο φόρουμ και να ανεβάσεις φωτογραφίες, οπότε μια χαρά εξοικειωμένο σε βρίσκω προσωπικά.
Πράγματι μένω Θεσσαλονίκη και θα μπορούσα να βοηθήσω σε τέτοια περιστατικά όπως και κάνω ήδη εδώ και πολλά χρόνια στην πόλη μου. Στην περιοχή μόνο η Οχιά που ήδη αναγνωρίζεις φέρει επικίνδυνο δηλητήριο. Οτιδήποτε άλλο χωρίς πόδια στην περιοχή είναι εντελώς ακίνδυνο. Μπορείς να μου στείλεις σε πμ το ακριβές σημείο της επιχείρησης και να συζητήσουμε για λύσεις ή για τυχόν μελλοντικά περιστατικά.

Σε καμία περίπτωση μην δώσεις το ζώο σε κανέναν αν το ζητήσει, ούτε καν την περιοχή που βρίσκεται η επιχείρησή σου. Η αιχμαλωσία άγριων ζώων είναι παράνομη, ακόμα και για τα φίδια. Ειδικά κάποια είδη φιδιών είναι αυστηρώς προστατευόμενα.

Αποσυνδεδεμένος Konstantinos

• Member
  • *
« Απάντηση #5 στις: 07-06-14, 03:28:09 »
Σας ευχαριστω για το καλωσορισμα ...αλλα και τις γνωσεις σας !!
Δυστυχως η οχια σκοτωθηκε στις προσπαθειες να την ξετρυπωσω ....δεν πανικοβαλλομαι πλεον με τα φιδια μιας και τα εχω δει αρκετες φορες  και στο σπιτι μου ( μενω σε δασωδη και καποιου υψομετρου  περιοχη )...αλλα και στην δουλεια μου (εκτος Θεσσαλονικης οπως ανεφερα πιο πανω)
Και βεβαια δεν εννοουσα οτι οποιος το θελει του το δινω να το εχει για pet !!!
Eιχα κατα νου μηπως καποιοι ασχολουνται "επιστημονικα"...η....καπως ετσι τελως παντων, με τα ερπετα , η...μηπως και βοηθουσα σε καποια τοπικη ερευνα περι ερπετων κλπ !(λεω τωρα εγω !!!)
Οσο για τον ....Διαμαντη (natrix natrix )....χαιρει ακρας υγειας ...και ειναι και για σημερα ακομη (ισως και για αυριο)...φιλοξενουμενος μου ...σε ενα πολυτελεστατο ημιδιαφανο ναυλον-πλαστικο τετραγωνο κουτι (αυτα του ΙΚΕΑ)) διακοσμημενο με οτι θα του παρειχε και η μητερα φυση...χωμα κλαδια φυλλωματα, την προσωπικη του πισινα με αρκετο βαθος και φρεσκο νερο ..οπου και τιμησε σχεδον αμεσως ...και φυσικα ...τα ...γευματα του !!!...(δυο εντομα περιπου σαν το κεφαλι του Διαμαντη  κατι σαν κατσαριδουλες ...και δυο αλλους μπαμπουρες κατι σαν γρυλοι !!)
Δεν διεκρινα  ..αν τιμησε κατι απο αυτα ... .......ειδα ομως οτι ...σαν να του καλοαρεσε εκει μεσα  μιας και ηταν αρκετα κινητικος και "ερευνητικος"
Φυσικα και θα το ελευθερωσω στα  χωραφια σχετικα κοντα στην δουλεια μου...απλα ηθελα να παρατηρησω απο κοντα και χωρις "αγχος"....ενα φιδι !!(καθαρα απλη περιεργεια)
Ισως αυριο ...τολμησω να το παρω και στο χερι μου (μπρρ)...λιγο πριν ...χωρισουν οι δρομοι μας  !!χαχα χα!
Φιλε και συμπατριωτη admin ...θα σου στειλω πμ ...να τα πουμε !!
Ευχαριστω ...καλη σας μερα !!