Αποστολέας Θέμα: Κόμπρα = Σαπίτης  (Αναγνώστηκε 7536 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kailor

• Active Member
  • *
  • Τόπος: Νότιο Πήλιο
  • Φύλο: Άντρας
    • taklischris.info
Κόμπρα = Σαπίτης
« στις: 21-06-14, 01:18:30 »
Εδώ και χρόνια ακούω ότι ελευθερώνουν οι οικολόγοι κόμπρες... λέω και εγώ συνέχεια που τις βρίσκουν...

κανείς απάντηση. και αναρωτιόμουν εγώ γιατί ποτέ δεν είδα κόμπρα ειδικά όταν είμαι συχνά έξω και όλοι βλέπουν.

Τελικά το είδα με τα μάτια μου. Ηδάλλως δεν θα το πίστευα. Σταμάτησα με το μηχανάκι να μιλήσω σε κάποιον δίπλα στο δρόμο, και ξαφνικά ο γέρος να φωνάζει κόμπρα κόμπρα. Γυρίζω το κεφάλι μου και τι να δώ;

Ένας Σαπίτης με σηκωμένο το κεφάλι και από μπροστά έμοιαζε με κόμπρα που βλέπουμε στις ταινίες. Του λέω του γέρου κατευθείαν ότι αυτό το φίδι είναι Σαπίτης. Αλλά εκείνος να με κατηγορεί ότι καλύπτω τους οικολόγους που απελευθερώνουν τις κόμπρες και τα υπόλοιπα φίδια. Του λέω ότι κάνει λάθος.

Το τι βρισίδι άκουσα δεν μπορείτε να φανταστείτε. Σηκώθηκε και έφυγε με το να με βρίζει για πόση ώρα.

Αλλά τουλάχιστον κατάλαβα πια που τις βλέπουν τις κόμπρες.
ENVIRONMENTAL PHOTOGRAPHER | Canon EOS 1000D + EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 + EF 75-300mm f/4.0-5.6 + EF 500mm f/8.0

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Κόμπρα = Σαπίτης
« Απάντηση #1 στις: 21-06-14, 01:26:48 »
Θα δούνε ότι θέλουνε να δούνε. Αν ήμουν εγώ εκεί θα τον έπιανα στα χέρια μου για να πειστεί. Μόνο έτσι πείθονται μερικοί. Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί ο καθένας να πιάνει φίδια και να δαγκώνεται για να πείσει τους άλλους για το αυτονόητο.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #2 στις: 21-06-14, 01:33:56 »
Μου θύμισες περιστατικό τώρα: Ήμουν στη Λήμνο και φωτογράφιζα έναν Έρυξ. Σταματά ένας ηλικιωμένος με το αυτοκίνητο δίπλα μου και αρχίζει να φωνάζει αγριεμένος. "Να τα πάρετε τα φίδια από εδώ, τι τα αμολάτε έχετε γεμίσει τον τόπο!!!" κτλ κτλ. Του λέω κυριέ μου Λουρίτης είναι το φίδι και το βρήκα εδώ που βλέπεις, είναι στο νησί από πριν καν έρθουν άνθρωποι. Τα ίδια αυτός να φωνάζει. Το πιάνω στα χέρια μου και του το δείχνω λέγοντάς του ότι είναι ακίνδυνο και ντόπιο, κανείς δεν το έφερε. Καλά μου λέει, θα δούμε και μπαίνει στο αυτοκίνητο και φεύγει :D
Κάποιοι δεν πείθονται καθόλου εύκολα, να είστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα αν είναι να ασχοληθείτε με το να πείσετε.

Αποσυνδεδεμένος kailor

• Active Member
  • *
  • Τόπος: Νότιο Πήλιο
  • Φύλο: Άντρας
    • taklischris.info
« Απάντηση #3 στις: 21-06-14, 07:47:55 »
κοίτα εάν δεν πιαστούν που δεν θέλω προσωπικά για να μην ταλαιπωρήσω το ζώο ούτε για πλάκα, ποτέ δεν θα μάθουν κάποιοι.

π.χ. για να τους δείξω ότι μια αλεπού δεν ήταν επικύνδυνη που πλησίαζε τις ταβέρνες μια μέρα πλησίασα σιγά-σιγά και μετά άφησα την αλεπού να έρθει να μου μυρίσει τα δάκτυλα και έτσι την ακούμπησα. το ίδιο κάναν και κάτι πιτσιρίκια που ήταν εκεί. αλλά βεβαίως και εκεί που κατάφερα έστω τα πιτσιρίκια να μην φοβούνται τα άκουσα φρικτά από τους γονείς. λέγοντας ότι όλες οι αλεπούδες έχουν λύσσα, ότι τα έβαλα σε θανάσιμο κίνδυνο, ότι οι αλεπούδες θα μπορούσαν να κόψουν και το χέρι.

ωστόσο για τα φίδια, εμένα δεν μου κάθονται για να τα πιάσω. 2 φορές έχω πιάσει μόνο φίδια. τις περισσότερες φορές ούτε να τα φωτογραφίσω δεν προλαβαίνω. δεν με θέλουν ρε τα άτιμα!
ENVIRONMENTAL PHOTOGRAPHER | Canon EOS 1000D + EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 + EF 75-300mm f/4.0-5.6 + EF 500mm f/8.0