Αποστολέας Θέμα: Σκοτωμένο φίδι  (Αναγνώστηκε 7892 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos t

• Full Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Σκοτωμένο φίδι
« στις: 13-06-14, 20:03:51 »
Μπορεις να μου πεις Ηλεια τι φιδι ειναι αυτο το ατυχο ζωακι που βρεθηκε στο νομο Ηλειας και το σκοτωσε ενας φιλος μου μπροστα στα ματια μου που δεν προλαβα να τον σταματησω και εκανε λες και σκοτωσε το πιο δηλητηριωδες φιδι....Κριμα το καημενο.... Πιστευω πως ηταν ενας ανηληκος λαφιτης που ειναι το αγαπημενο μου. Και ποτε δεν προκειται να ξαναφησω αλλον να σκοτωσει φιδι.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Σκοτωμένο φίδι
« Απάντηση #1 στις: 14-06-14, 09:56:19 »
Γεια σου Νίκο, πράγματι είναι Λαφιάτης, Elaphe quatuorlineata. Κρίμα...
Πες του φίλου σου να ρίξει μια ματιά στο herpetofauna να μάθει για τα ερπετά της Ελλάδας.

Αποσυνδεδεμένος Nikos t

• Full Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 14-06-14, 18:27:49 »
Σε ευχαριστω πολυ Ηλια για την γρηγορη απαντηση και εχω οργανωσει ολοκληρη εκστρατια υπερ των φιδιων και τους λεω οτι ενα φιδι τρωει πανω απο 1000 ποντικια και το ξανασκεφτονται γιατι περισσοτερο μισουν τα ποντικια παρα τα φιδια.... Ακομα τους εχω πει οτι οταν δουν φιδι να με παρουν τηλεφωνο για αναγνωριση ωστε να τους αποτρεπω απο πιθανο σκοτωμα φιδιου αλλα και να τους δειξω ποσο ακακα ειναι.... ;)

Αποσυνδεδεμένος Μαρία

• Active Member
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • οταν σκοτωνουμε ενα ζωο σκοτωνουμε μια ψηχη
« Απάντηση #4 στις: 17-06-14, 19:00:06 »
Και πολύ καλά τους είπες. :wrs::

Αποσυνδεδεμένος Nikos t

• Full Member
  • *
« Απάντηση #5 στις: 17-06-14, 20:32:48 »
Οτι μπορω κανω γιατι πρεπει να προστατευουμε ολα τα αγρια ζωα και ειδικα αυτα που σκοτωνονται σε μεγαλυτερο ποσοστο απο τον ανθρωπο οπως τα φιδια και τωρα με τις μεγαλες κλιματικες αλλαγες...κινδυνευουν εις διπλουν. Η πηγη του κακου ειναι η αγνοια του ανθρωπου για αυτα και η επιμονη στο οτι ειναι κακα ζωα. Στους ανθρωπους μεσης ηλικιας ειναι δυσκολο να τους αλλαξεις γνωμη γιατι ισχυριζονται οτι καποιος ''παλιος'' κτηνιατρος τους ειπε οτι ειναι επικινδυνα (και οι επιστημονες αυτο πιστευαν πριν καποια χρονια απο οτι εχω καταλαβει) και το χειροτερο ειναι οτι μεταδιδουν αυτα τα λανθασμενα μηνυματα στα παιδια τους. Το να αλλαξεις γνωμη σε καποιον μικρον ανθρωπο με την σωστη διαπαιδαγωγηση και επιδειξη του αλλαζεις γνωμη, στους μεγαλους ειναι το δυσκολο.....

Υ.Γ.: Και εμεις οι ανθρωποι ζωα ειμαστε, επιτρεπεται να σκοτωνουμε τα φιδια???