Αποστολέας Θέμα: Natrix Natrix  (Αναγνώστηκε 5206 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος klanomentesaptafidia

• Active Member
  • *
Natrix Natrix
« στις: 07-06-14, 14:58:16 »
1) Aυτό το υπέροχο φιδάκι, πόσο μακριά απο τις περιοχές που υπάρχει νερό μπορεί να βρεθεί ?
2) Εχουμε στοιχεία για την μεγαλύτερη απόσταση που έχει φτασει μακριά απο λίμνες, ποτάμια κλπ ?
3) Σε περίπτωση όπου βρούμε ένα τέτοιο σε μια φανερά "λάθος περιοχή" συστήνεται η μεταφορά του κάπου που να υπάρχει νερό κοντά ή να το αφήσουμε εκει που το βρήκαμε ?

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Natrix Natrix
« Απάντηση #1 στις: 07-06-14, 15:49:47 »
Καλημέρα Μεντεζ

Πόσο ακριβώς μακρυά δεν ξέρω. Αυτό που μπορώ να σου πω σίγουρα είναι ότι σε αντίθεση με τα Λιμνόφιδα (Natrix tesselata) ή τα συγγενικά τους Natrix maura που χρειάζονται υδάτινα οικοσυστήματα κοντά, τα νερόφιδα (Natrix natrix) μπορούν να βρεθούν και μακρυά από το νερό (αλλά όχι υπερβολικά μακρυά). Μη ξεχνάμε ότι βασικό μέρος της διατροφής τους είναι τα αμφίβια...

Θέλω να σταθώ λίγο στη φωτογραφία...
Πολύ καλή, με φανταστικά χρώματα, φωτισμό, εστίαση και προοπτική. Επαγγελματική θα έλεγα :ok:
Τις φωτό τις επεξεργάζεσαι καθόλου, ή αυτό το βγάζεις απευθείας με τη μηχανή?
Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" ζώο. Ο άνθρωπος αποτελεί τη μόνη εξαίρεση!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #2 στις: 07-06-14, 20:55:13 »
Έχουν βρεθεί Νερόφιδα αρκετά χιλιόμετρα μακριά από νερό. Στοιχεία τέτοια όπως η μεγαλύτερη απόσταση που έχει καταγραφεί δεν γνωρίζω μέχρι στιγμής αν υπάρχουν. Ίσως να υπάρχει κάποια αναφορά για πολύ μεγάλη απόσταση σε κανένα short note.
Εννοείται πως δεν μετακινούμε ποτέ ζώα από το σημείο που τα βρίσκουμε, ότι κι αν είναι. Εκτός και αν βρίσκονται σε κατοικημένη περιοχή και κινδυνεύουν. Και σε αυτή την περίπτωση όμως δεν πρέπει να μεταφέρονται πολύ μακριά από την ευρύτερη περιοχή.

Αποσυνδεδεμένος klanomentesaptafidia

• Active Member
  • *
« Απάντηση #3 στις: 07-06-14, 21:40:32 »
Ερασιτέχνης είμαι δεν έχω επαγγελματικές γνώσεις. Απλά με ενδιαφέρει να βγει καλά εστιασμένη η φωτογραφία. Όσο για την επεξεργασία καμιά φορά κάνω λίγη  στο φωτισμό και τα χρώματα αλλά όχι στην υπερβολή.

Αποσυνδεδεμένος Nikos t

• Full Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #4 στις: 17-06-14, 14:20:13 »
Παντως πολυ ωραια η φωτογραφια και τραβηγμενη απο καλη οπτικη γωνια...

Μεχρι ποσα μετρα στο περιπου μπορει καποιος να μετακινησει ενα φιδι απο μια κατοικιμενη περιοχη σε μια δασωδης περιοχη???