Αποστολέας Θέμα: Σκύλος και φίδια  (Αναγνώστηκε 4153 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος polyniki

• Member
  • *
Σκύλος και φίδια
« στις: 05-06-14, 11:01:41 »
Χέλο και πάλι από μένα! Η καλοκαιρινή σεζόν άρχισε και ξεκίνησα πάλι με την μποξερίνα μου βόλτες στο δάσος στην ορεινή Χαλκιδική. Επειδή προπορεύεται και χοροπηδάει σαν τρελή μέσα σε ψηλά φύλλα και χόρτα, θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση δαγκώματος αν ισχύουν τα ίδια όπως και για τους ανθρώπους, δηλ.:
1) Μόνο η οχιά είναι επικίνδυνη; Εμείς έχουμε πολλά νερόφιδα. Αν την δαγκώσει νερόφιδο;
2) Πρώτες βοήθειες το ίδιο όπως και στον άνθρωπο; Κρατάμε το σκυλί ξεκούραστο και ήσυχο και το πάμε στον κτηνίατρο; Έχει νόημα να κουβαλάμε κορτιζόνη και αντισταμινικά χάπια;
Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Σκύλος και φίδια
« Απάντηση #1 στις: 05-06-14, 18:43:45 »
Γεια σου Πολυνίκη!
Είναι πιο πολύ κτηνιατρικό το θέμα γι'αυτό και δεν μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα στο θέμα των πρώτων βοηθειών. Ένας σχετικά νέος αλλά και έμπειρος συγχρόνως κτηνίατρος θα μπορούσε να απαντήσει πιο έγκυρα από εμένα. Όσον αφορά το 1ο ερώτημα, τα νερόφιδα δεν δαγκώνουν γενικώς, αλλά οτιδήποτε άλλο δαγκώσει τον σκύλο (για φίδια μιλώντας) εκτός της Οχιάς αυτός δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο όπως είναι αναμενόμενο. Από τι να κινδυνέψει αν δεν υπάρχει δηλητήριο?
Για το 2ο σου έγραψα παραπάνω, καλό είναι να ρωτήσεις κτηνίατρο, λογικά ακολουθείς ακριβώς τα ίδια με αυτά που θα ακολουθούσες για έναν άνθρωπο. Για τον τύπο και τη δοσολογία κορτιζόνης και αντιισταμινικών θα σου πει ο κτηνίατρος - πρόσεξε μόνο να είναι από τους έμπειρους αλλά και ενημερωμένους.

Αποσυνδεδεμένος Μαρία

• Active Member
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • οταν σκοτωνουμε ενα ζωο σκοτωνουμε μια ψηχη
Απ: Σκύλος και φίδια
« Απάντηση #2 στις: 19-06-14, 19:02:48 »
Εγώ θα σου έλεγα αν τον δαγκώσει οχιά ή κάτι άλλο [εκτός το νερόφιδο] Sn::T να το πας στον κτηνίατρο.Όσο για το νερόφιδο :snak::, δεν νομήζω να τον δαγκώσει. ;)