Αποστολέας Θέμα: Ποιό είδος οχίας ειναι αυτό ?  (Αναγνώστηκε 14860 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος klanomentesaptafidia

• Active Member
  • *
Ποιό είδος οχίας ειναι αυτό ?
« στις: 18-06-14, 21:17:39 »
Καλησπέρα :)  Η οχια της φωτογραφίας ποιο είδος ειναι ? Μου φαίνεται Αmodytes.   Είμαι σωστός ?

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ποιό είδος οχίας ειναι αυτό ?
« Απάντηση #1 στις: 18-06-14, 21:29:29 »
Σωστός είσαι! Είναι Vipera ammodytes
Θέλει θάρρος να την πλησιάσεις τόσο κοντά. Εκτός κι αν την τράβηξες με τηλεφακό που δεν το νομίζω!
Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" ζώο. Ο άνθρωπος αποτελεί τη μόνη εξαίρεση!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #2 στις: 18-06-14, 21:33:01 »
Vipera ammodytes σωστά. Πολύ όμορφη! Νομός?

• Active Member
  • *
« Απάντηση #3 στις: 18-06-14, 23:34:56 »
Πάλι σε λάθος ενότητα το ανέβασα   ... Sorry  :(   
Vassmak  θέλει λίγο προσοχή μη ξεχαστείς την ώρα της φωτογράφησης αλλά ειναι το καλύτερο μοντέλο απ όλα ... πολύ βολικό φιδάκι.
Στο νομό Βοιωτίας βρέθηκε :) Να ρωτήσω ... το κερατάκι δεν το έχει κανένα άλλο ειδος ?

**  Να τονίσω σε όλα τα μέλη  ( ειδικά γυναίκες και παιδιά ) ... το πολύ βολικό φιδάκι που λέω παραπάνω , το λέω σε σχέση με τη φωτογραφία επειδή δεν πάει σαν παλαβό όπως κάτι άλλα. Για κανένα άλλο λόγο. Σε καμία περίπτωση να μη το πλησιάσετε πιο κοντά απο τα 1.5-2 m

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
« Απάντηση #4 στις: 19-06-14, 00:15:20 »

**  Να τονίσω σε όλα τα μέλη  ( ειδικά γυναίκες και παιδιά ) ... το πολύ βολικό φιδάκι που λέω παραπάνω , το λέω σε σχέση με τη φωτογραφία επειδή δεν πάει σαν παλαβό όπως κάτι άλλα. Για κανένα άλλο λόγο. Σε καμία περίπτωση να μη το πλησιάσετε πιο κοντά απο τα 1.5-2 m
  :ok:

Σε καμία περίπτωση χειρισμός αυτού του φιδιού θα έλεγα εγώ, από κανένα μέλλος που δεν είναι ειδικός!
Είναι θανατηφόρο. Παρατήρηση μόνο και μάλλιστα από απόσταση!
Φωτογραφία μόνο όταν σταματήσει να "φυσάει" και είναι σχετικά ήρεμο!

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #5 στις: 19-06-14, 00:59:09 »
Σε καμία περίπτωση χειρισμός αυτού του φιδιού θα έλεγα εγώ, από κανένα μέλλος που δεν είναι ειδικός!
Είναι θανατηφόρο.

Λίγο βαρύς χαρακτηρισμός. Δυνητικά θανατηφόρο ακούγεται καλύτερα. Πολύς κόσμος δαγκώνεται κάθε χρόνο και θανάτους έχουμε ελάχιστους σε εξαιρετικές περιπτώσεις με εξαιρετικές συνθήκες (4-5 αν θυμάμαι καλά τα τελευταία 15 χρόνια). Από την απλή γρίπη έχουν πεθάνει πολύ περισσότεροι.

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
« Απάντηση #6 στις: 19-06-14, 01:12:28 »
Ηλία, χρησιμοποιώ το χαρακτηρισμό αυτό σκόπιμα, όχι από άγνοια!

Οι βαρείς χαρακτηρισμοί, αποθαρρύνουν επιπόλαιες πράξεις  ;) Και ο σκοπός είναι μαζί με την προστασία των φιδιών και η προστασία των ανθρώπων. Κανείς και σε καμιά περίπτωση, δε θα ήθελε να δαγκωθεί από αυτό το φίδι, και να μπει σε περιπέτειες!
Δεν είναι κάτι που το παίρνεις αψήφιστα... (Έ, και τι έγινε ? Και να με δαγκώσει θα πάω στο νοσοκομείο και θα μου περάσει ...)

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #7 στις: 19-06-14, 01:27:38 »
Ένας βαρύς χαρακτηρισμός όμως μπορεί να οδηγήσει και σε πανικό. Το φίδι αυτό έχει ήδη πολύ κακή φήμη, δεν μπορείς να την ακυρώσεις τόσο εύκολα  ;)

• Active Member
  • *
« Απάντηση #8 στις: 19-06-14, 14:30:04 »
Γενικά υπάρχει πλήρης άγνοια ( απο τον περισσότερο κόσμο ) σχετικά με τα φίδια και έχουν ακουστεί τρομερές ιστορίες με πρωταγωνιστές φίδια. Μια φοβερή που άκουσα πρόσφατα είχε το εξής σενάριο !!!!

-  Κάποιος προσπάθησε να πατήσει ένα φίδι με το αμάξι αλλά αυτό απέφυγε το χτύπημα και όχι μόνο αυτό αλλά τρύπωσε μεσα στις   
   σωληνώσεις του αμαξιού και σιγά σιγά έφτασε μέσα στην καμπίνα όπου  κατάφερε τελικά χτύπημα στον δύστυχο οδηγό !!!!!!!!!
   Περιμένω απάντηση απο τον Ηλία να αναγνωρίσουμε το είδος του φιδιού αυτού  8)  Ξέρω ότι θα δυσκολευτεί λίγο γιατί όλα τα 
   φίδια  το κάνουν αυτό. Αυτό που χρειάζομαι εγώ πάντως είναι το εξής στοιχείο :  αν το φίδι ανέβηκε απο τα
   αμορτισερ ή απο το ψυγειο ... αχχαχααχα

Τώρα ... Σχετικά με τις οχιούλες της  Ελλάδας καλό ειναι να μη δαγκωθείς αλλά και πάλι αν συμβεί κανένα τέτοιο ατύχημα δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
« Απάντηση #9 στις: 19-06-14, 15:18:14 »
Ένας βαρύς χαρακτηρισμός όμως μπορεί να οδηγήσει και σε πανικό...

Σωστό κι αυτό!  ;)
Είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Απλά προσπαθώ να επιστήσω την προσοχή μερικών "ενθουσιωδών" μελλών εδώ, γι αυτά τα ζώα και τίποτα περισσότερο.

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
« Απάντηση #10 στις: 19-06-14, 15:21:21 »

... -  Κάποιος προσπάθησε να πατήσει ένα φίδι με το αμάξι αλλά αυτό απέφυγε το χτύπημα και όχι μόνο αυτό αλλά τρύπωσε μεσα στις   
   σωληνώσεις του αμαξιού και σιγά σιγά έφτασε μέσα στην καμπίνα όπου  κατάφερε τελικά χτύπημα στον δύστυχο οδηγό !!!!!!!!!
   Περιμένω απάντηση απο τον Ηλία να αναγνωρίσουμε το είδος του φιδιού αυτού  8)  Ξέρω ότι θα δυσκολευτεί λίγο γιατί όλα τα 
   φίδια  το κάνουν αυτό. Αυτό που χρειάζομαι εγώ πάντως είναι το εξής στοιχείο :  αν το φίδι ανέβηκε απο τα
   αμορτισερ ή απο το ψυγειο ... αχχαχααχα

Μην ανησυχείς! Είναι τα ίδια φίδια που προταγωνιστούσαν στην ταινία "Snakes on the plane".  Τώρα γυρίζουν νέα ταινία. Τη "Snakes in the Car" :ok:

• Active Member
  • *
« Απάντηση #11 στις: 19-06-14, 20:41:18 »
vassmak ανέβασα και μια φωτογραφία που δείχνει ότι δεν είναι και τρομερά τέρατα αυτά τα όμορφα φιδάκια :)
Στη φωτογραφία φαίνεται ο ammodytes  ακουμπισμένος στην άκρη ενός κλαριού. Μόλις βεβαιώθηκα ότι το ζώο ήταν απόλυτα ήρεμο
πλησίασα το αριστερό μου χέρι πολύ κοντα τόσο ώστε να έχω επαφή με την παλάμη και τα δάχτυλά μου . Με το δεξί χέρι κρατούσα τη μηχανή με την οποία πλησίασα πού κοντά για να βγει η φωτογραφία. Αν το ζώο ήθελε θα με είχε σίγουρα δαγκώσει γιατί ήμουν πολύ κοντά σ αυτό. Παρόλα αυτά πρέπει να τονίσω τα εξής που αφορούν όλα τα μέλη του forum.

Ποτέ μην κάνετε κάτι τέτοιο γιατί σίγουρα θα δαγκωθείτε και δεν το θέλετε με τίποτα αυτό. Ο χειρισμός τέτοιων φιδιών δεν είναι εύκολος και οποιοδήποτε λάθος μπορεί να κοστίσει. Ακόμα και πολύ έμπειρα άτομα μπορεί να κάνουν κάποιο λάθος και να τους δαγκώσει το φίδι. Οπότε όποτε συναντήσετε κάποιο είδος οχιάς χρειάζεται μεγάλη προσοχή, σεβασμός στο ζώο και 
                                   Α Π Ο Σ Τ Α Σ Η   Α Σ Φ Α Λ Ε Ι Α Σ    απαραίτητα.

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
« Απάντηση #12 στις: 19-06-14, 21:13:57 »
Φίλε Μέντεζ

Πολύ εντυπωσιακή φωτογραφία. Καλό είναι όμως να μην ανεβάζουμε τέτοιες φωτό, γιατί διαβάζουν και παιδιά το φορουμ και μπορεί να τους δημιουργηθεί λάθος εντύπωση! Βέβαια το γράφεις εσύ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. Αλλά ένα παιδί μπορεί κάλλιστα να το παραβλέψει αυτό! Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Προσωπικά δεν έχω ανεβάσει ποτέ φωτό που να δείχνει ότι κρατάω στα χέρια κάποιο ερπετό! Ούτε καν σαύρα !!! Αυτό το αφήνω στους επιστήμονες. Φυσικά και γνωρίζω ότι οι οχιές δεν είναι τρομερά τέρατα. Αλλά το ξαναλέω μήπως και δεν έγινα καταννοητός.
Τα μέλη του φορουμ προσπαθώ να προστατέψω, από πιθανή ατυχή συνάντηση με τις οχιές! Άσε το τι πρόκειτε να επακολουθήσει μετά, σε περίπτωση ατυχήματος!

Φαντάζομαι κι ο Ηλίας θα σου κάνει παρόμοια σύσταση...

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #13 στις: 19-06-14, 21:38:20 »
Ναι καλό είναι να μην ανεβάζουμε τέτοιες φωτογραφίες. Ειδικά από Οχιές σε χέρια. Υπάρχει πιθανότητα κάποια παιδιά να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι παρόμοιο και σίγουρα θα δαγκωθούν. ΜΗΝ το επιχειρήσει κανείς!

• Active Member
  • *
« Απάντηση #14 στις: 19-06-14, 22:50:30 »
Συμφωνούμε απόλυτα και οι τρεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για άγριο ζώο και ότι

με το παραμικρό στρες που θα αισθανθεί θα δαγκώσει