Αποστολέας Θέμα: Πρόταση: Να γίνει ένα είδος καμπάνιας για την προστασία των φιδιών.  (Αναγνώστηκε 8780 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kailor

• Active Member
  • *
  • Τόπος: Νότιο Πήλιο
  • Φύλο: Άντρας
    • taklischris.info
Επειδή τις τελευταίες μέρες έχει παραγίνει το κακό με τα blogs κλπ.

σκέφτηκα μια δράση. ένα είδος καμπάνιας που να έχει αφίσες, banners κλπ που να μπορούμε να τα βάλουμε σε sites, blogs, ΜΜΕ και όπου αλλού διαδικτυακά μπορούμε. Ναι θα ήταν καλό και μερικές τυπωμένες αφίσες αλλά είναι κόστος οπότε μόνο όποιος μπορεί να το κάνει.

Έτσι θα χτυπήσουμε παντού ταυτόχρονα όλοι μαζί και να δώσουμε στον κόσμο να το ψάξουν λίγο το θέμα. Μπας και μειωθούν (δεν μιλάω να σταματήσουν εντελώς) οι μύθοι για τα φίδια αλλά και οι σκοτωμοί...

Τι λέτε???

Γενικά στην αρχή το σκεφτόμουν μόνο για μια αφίσα στυλ περίπου όπως το συννηνημένο αλλά όσο περνάει η ώρα σκέφτομαι και για banners και γιατί όχι και για διάφορα κείμενα παντού.

ENVIRONMENTAL PHOTOGRAPHER | Canon EOS 1000D + EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 + EF 75-300mm f/4.0-5.6 + EF 500mm f/8.0

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Το επιχείρημα περί νόμου δεν πρόκειται να πείσει κανέναν, ίσα ίσα θα εκνευρίσει τον κόσμο ακόμα περισσότερο. Ίσως κάποια άλλη ατάκα που να κινεί το ενδιαφέρον.

Αποσυνδεδεμένος kailor

• Active Member
  • *
    • taklischris.info
Το επιχείρημα περί νόμου δεν πρόκειται να πείσει κανέναν, ίσα ίσα θα εκνευρίσει τον κόσμο ακόμα περισσότερο. Ίσως κάποια άλλη ατάκα που να κινεί το ενδιαφέρον.

απ' ότι βλέπεις και ο σχεδιασμός της αφίσας είναι χάλια. στα γρήγορα το έφτιαξα για παράδειγμα...

αλλά γενικά πως σου φαίνεται σαν ιδέα??? θα μπορούσε και σκέτο να είναι "όχι στους σκοτωμούς των φιδιών, ναι στην ενημέρωση"...
ENVIRONMENTAL PHOTOGRAPHER | Canon EOS 1000D + EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 + EF 75-300mm f/4.0-5.6 + EF 500mm f/8.0

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Ίσως ναι, αλλά πιστεύω πλέον πως αυτούς που προσεγγίζουμε μέσω ίντερνετ τους "πιάνουμε" και με άλλους τρόπους. Το πρόβλημα στη χώρα είναι οι μεσήλικες και ηλικιωμένοι της επαρχίας κυρίως που πιστεύουν πως τα γνωρίζουν πολύ καλά, απαξιώνουν τους επιστήμονες λέγοντας ότι αυτοί είναι μια ζωή μέσα στα χωράφια και τα ξέρουν πιο καλά από τα βιβλία και σκοτώνουν ότι βρουν μπροστά τους. Εκεί το θέμα αντιμετωπίζεται με διαλέξεις και με τηλεόραση μόνο...

Αποσυνδεδεμένος kailor

• Active Member
  • *
    • taklischris.info
Ίσως ναι, αλλά πιστεύω πλέον πως αυτούς που προσεγγίζουμε μέσω ίντερνετ τους "πιάνουμε" και με άλλους τρόπους. Το πρόβλημα στη χώρα είναι οι μεσήλικες και ηλικιωμένοι της επαρχίας κυρίως που πιστεύουν πως τα γνωρίζουν πολύ καλά, απαξιώνουν τους επιστήμονες λέγοντας ότι αυτοί είναι μια ζωή μέσα στα χωράφια και τα ξέρουν πιο καλά από τα βιβλία και σκοτώνουν ότι βρουν μπροστά τους. Εκεί το θέμα αντιμετωπίζεται με διαλέξεις και με τηλεόραση μόνο...

ίσως τότε και ένα clipάκι που να το προωθήσουμε στα media, ελπίζοντας να το παίξουν.

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Κάτι μπορεί να γίνει, ειναι στα σχέδια.

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
Κάτι μπορεί να γίνει, ειναι στα σχέδια.

Τηλεοπτικά σποτ ναι, θα μπορούσαν να έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Η τηλεόραση δε σε ρωτάει. Σου δείχνει έτσι κι αλλιώς...
Αλλά και πάλι για αρχή, θα πρέπει να γίνει μέσω της προστασίας της άγριας ζωής γενικότερα!
Τώρα για διαλέξεις δε νομίζω! Αυτός που δεν ενδιαφέρεται να μάθει, ή σιχαίνεται τα ερπετά, δεν πρόκειτε να παρακολουθήσει καμιά διάλεξη εθελοντικά.

Έχουν γίνει κατά καιρούς διαλέξεις σε κάποιες Πολιτείες των ΗΠΑ (και μάλιστα πολύωρες) για την ενημέρωση των αγροτών για τα έντομα της περιοχής τους βλαβερά και ωφέλιμα, κι έβλεπες τα αμφιθέατρα γεμάτα με κόσμο. Μαθητές κανονικοί. Με τα τετραδιάκια τους. Κρατούσαν σημειώσεις. Έχω δει κι εγώ τέτοιες διαλέξεις σε βιντεο. Αλλά αυτή η περίπτωση είναι διαφορετική!
Μια τέτοια ενημέρωση θα είχε άμεση επίπτωση στη δουλειά τους. (Παραγωγικότητα -> Κέρδος).
Γι αυτό και η μεγάλη προσέλευση.

Τον αγρότη όμως δεν τον ενδιαφέρει το φίδι. Αν ήταν δυνατό να τα σκότωνε όλα!
Δε βλέπω πως θα μπορούσε να "δελεαστεί" να παρακολουθήσει μια αντίστοιχη διάλεξη.
(Μιλάμε πάντα για το μεσήληκα και άνω και μάλλιστα στα χωριά... όχι για τα νέα παιδιά που ασχολούνται με τα αγροτικά.
Αυτά ξέρουν κι από ιντερνετ ;))
Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" ζώο. Ο άνθρωπος αποτελεί τη μόνη εξαίρεση!

Αποσυνδεδεμένος kailor

• Active Member
  • *
    • taklischris.info

(Μιλάμε πάντα για το μεσήληκα και άνω και μάλλιστα στα χωριά... όχι για τα νέα παιδιά που ασχολούνται με τα αγροτικά.
Αυτά ξέρουν κι από ιντερνετ ;))

εδώ νομίζω κάνεις λάθος. γιατί κάποτε οι μεσήλικες θα φύγουν από την ζωή. τουλάχιστον με τα παιδιά θα μπορούσαν πιο εύκολα να μάθουν αλλά και ίσως να πείσουν και τους γονείς τους να κάνουν κάτι καλό και να μην τα σκοτώνουν.

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
Το ίδιο λέμε!

Με τα νέα παιδιά υπάρχει ελπίδα... Και φυσικά μπορούν να (προσπαθήσουν τουλάχιστον...) να πείσουν τους γονείς τους να μην τα σκοτώνουν.

Τώρα γι αυτό που είπα, ότι <<είναι δύσκολο να δελεάσεις ένα μεσήληκα και πάνω, αγρότη να παρακολουθήσει μια διάλεξη για τα φίδια>> ειλικρινά το εύχομαι να κάνω λάθος!
Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" ζώο. Ο άνθρωπος αποτελεί τη μόνη εξαίρεση!

Αποσυνδεδεμένος kailor

• Active Member
  • *
    • taklischris.info
Τώρα γι αυτό που είπα, ότι <<είναι δύσκολο να δελεάσεις ένα μεσήληκα και πάνω, αγρότη να παρακολουθήσει μια διάλεξη για τα φίδια>> ειλικρινά το εύχομαι να κάνω λάθος!

μένω σε χωριό, πλήρως αγροτική περιοχή. Δεν υπάρχει πιθανότητα να παρακολουθήσουν διάλεξη ούτε και να τους πληρώνεις. Κολλημένα μυαλά μέχρι αηδίας. Έχω βάλει σε μερικούς να διαβάσουν εδώ, και να δουν κανένα βιντεάκι. Αλλά λένε ότι αυτοί είναι οι σωστοί και οι επιστήμονες και οι ερευνητές δεν ξέρουν τι τους γίνεται...

άσε τρέλα. τουλάχιστον τα παιδιά τα παρακολουθούν και είναι πιο ανοιχτόμυαλα από τους γονείς και τους παππούδες.

Αποσυνδεδεμένος Nikos t

• Full Member
  • *
Πολυ σωστος εισαι kailor γιατι ολοι εμεις οι νεοι ασχολουμαστε πολυ με το διαδικτυο και μπορουμε να μορφωθουμε πολυ πιο ευκολα απο οτι οι μεγαλοι και πολυ σωστα σκεφτηκε ο ιδιοκτητης αυτου του site να βαλει τα ερπετα και τα αμφιβια της χωρας μας στο internet. Αυτο το λεω γιατι εγω ακομα 19 χρονων δεν εχω γινει και οι γονεις μου μου παρουσιασαν τα φιδια ως ''τερατα'' αλλα εγω σκεφτηκα οτι ο πανικος ''μιλαει'' και οχι οι ιδιοι και το εψαξα και ετσι βρηκα αυτο το υπεροχο site. Απο τοτε αρχισα αγωνα υπερ των φιδιων να αλλαξω μυαλα ωστε να μην τα σκοτωνουν και το μονο που καταφερα ειναι να αλλαξω μυαλα μονο στους μικρους δηλ. ιδιας ηλικιας και λιγο μεγαλυτερους. Ομως στους γονεις μου και στους ηλικιωμενους ειχα μεγαλη αποτυχια αλλα πιστευω πως μπορουν να αλλαξουν με συνεχη επιδειξη και με παροχη γνωσεων....

Ειναι πολυ σημαντικο αυτο το site το τονιζω.... ;)