Αποστολέας Θέμα: Ως πότε!!!  (Αναγνώστηκε 7640 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Gregory

• Regular Member
  • *
  • Τόπος: Κοζάνη
  • Φύλο: Άντρας
Ως πότε!!!
« στις: 18-08-14, 21:45:50 »
Η ιστορία έχει ως εξής:
   Έρχεται προχτές ένας φίλος μου κατενθουσιασμένος με το κινητό του στο χέρι και μου λέει πως έχει τραβήξει σε βίντεο μια βίδρα την οποία συνάντησε κατά τη διάρκεια ψαρέματος στον Αλιάκμονα. Στο βίντεο λοιπόν φαίνεται ένα χαριτωμένο ζωάκι σκούρου καφέ χρώματος να βουτάει από την την όχθη μέσα στο ποτάμι, να ανεβαίνει πάνω σε έναν πεσμένο κορμό δέντρου και τέλος να να φεύγει με ένα ψάρι στο στόμα ( το ψάρι το είχαν πετάξει επίτηδες λίγο πριν ). Ενθουσιάστηκα πολύ που έβλεπα μετά από πολλά χρόνια βίδρα σε αυτό το μέρος του ποταμού για αυτό και έβλεπα το βίντεο ξανά και ξανά. Σιγά σιγά όμως ο ενθουσιασμός γινόταν φόβος πως αυτό που έβλεπα δεν ήταν και τόσο χαριτωμένο, για τα ελληνικά δεδομένα, φόβος που τελικά επαληθεύτηκε. Το ζώο λοιπόν αυτό ήταν ένα μίνκ  :( .

Και μετά από όλο αυτό σας ρωτώ ως πότε θα αφήνουμε τα ξενικά είδη να λυμαίνονται την ελληνική άγρια φύση;
     Θα πρέπει ίσως να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας;           

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Ως πότε!!!
« Απάντηση #1 στις: 24-08-14, 01:23:38 »
Γρηγόρη πως μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας άραγε?
Πάντως έρχεται ευρωπαική οδηγία για τα χωροκατακτητικά είδη η οποία θα επιβάλει τον εντοπισμό και την απομάκρυνσή/εξόντωσή τους.

Αποσυνδεδεμένος Gregory

• Regular Member
  • *
  • Τόπος: Κοζάνη
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #2 στις: 24-08-14, 16:14:47 »
Με το "να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας" εννοώ ως έσχατη λύση τη θανάτωση οποιουδήποτε ξενικού είδους , όπου αυτό είναι δυνατόν.
 Όσο για την ευρωπαική οδηγία, είχα ενημερωθεί καιρό τώρα από σχετικές ειδήσεις στο διαδίκτυο. Μήπως γνωρίζεις πότε θα τεθεί σε εφαρμογή στην Ελλάδα και τι θα προβλέπει;

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 24-08-14, 16:31:25 »
Με το "να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας" εννοώ ως έσχατη λύση τη θανάτωση οποιουδήποτε ξενικού είδους , όπου αυτό είναι δυνατόν.

όχι Γρηγόρη αυτό δεν γίνεται, η απομάκρυνση ή ακόμα και η εξόντωση θα πρέπει να γίνει από ειδικούς, ή τουλάχιστον παρουσία ειδικών. Δεν μπορεί ο καθένας να αποφασίζει και να σκοτώνει όποιο ζώο αναγνωρίζει αυτός ως ξενικό και με όποια μέθοδο θεωρήσει αυτός ως κατάλληλη. Είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά.

Όσο για την ευρωπαική οδηγία, είχα ενημερωθεί καιρό τώρα από σχετικές ειδήσεις στο διαδίκτυο. Μήπως γνωρίζεις πότε θα τεθεί σε εφαρμογή στην Ελλάδα και τι θα προβλέπει;

Δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο σε αυτή τη φάση και μάλιστα έχω γυρίσει από διακοπές και έχω χάσει πολλά επεισόδια γενικώς, θα μου πάρει λίγο καιρό να συντονιστώ πάλι  :)