Αποστολέας Θέμα: Σε ενα νησί ζει απομονωμένο το πιο επικίνδυνο φίδι του πλανήτη !!!  (Αναγνώστηκε 4771 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος great

 • Active Member
 • *
 • Μηνύματα: 44

Δικό του νησί έχει το πιο δηλητηριώδες φίδι στον πλανήτη

Το συγκεκριμένο είδο οχιάς ζει σε νησί της Βραζιλίας, ανοικτά του Σάο Πάολο, στο οποίο απαγορεύτηκε η παρουσία ανθρώπων.

Το Ilha de Queimada Granda είναι νησι συνολικής έκτασης 430 στρεμμάτων. Εκεί ζει η οχιά  Sn::T Bothrops insularis, ένα είδος που δεν συναντάται σε κανένα άλλο σημείο του πλανήτη. Η παρουσία αυτής της σπάνιας οχιάς στο νησί το έχει κάνει ευρύτερα γνωστό ως το «νησί του φιδιού». Η οχιά αυτή δεν είναι όμως μόνο σπάνια αλλά και άκρως επικίνδυνη αφού διαθέτει το ισχυρότερο δηλητήριο από όλα τα φίδια του πλανήτη.

Το μήκος αυτής της οχιάς ποικίλλει αφού υπάρχουν ορισμένες με μήκος περίπου 50 εκατοστών και άλλες που το μήκος τους αγγίζει το 1.20 μέτρα. Η οχιά έχει κιτρινοπράσινη απόχρωση και το δηλητήριο του είναι τόσο ισχυρό και τοξικό που όχι μόνο μπορεί να σκοτώσει γρήγορα ένα άνθρωπο αλλά κυριολεκτικά λιώνει την ανθρώπινη σάρκα!

Στα 430 στρέμματα του νησιού στριμώχνονται περίπου τέσσερις χιλιάδες οχιές οι οποίες τρέφονται κυρίως με πτηνά. Με ταχύτατες κινήσεις οι οχιές καταφέρνουν να δαγκώνουν και να εξοντώνουν πτηνά ακόμη και όταν αυτά βρίσκονται εν κινήσει. Οι οχιές του νησιού τρέφονται επίσης με σαύρες ενώ έχουν παρατηρηθεί και φαινόμενα κανιβαλισμού ανάμεσα στις οχιές εξέλιξη αναμενόμενη δεδομένης της έκτασης του νησιού και του πληθυσμού τους.
Τωρα φανταστείτε ..... να ειναι κάποιος ναυαγός και μετα απο μερες περιπλάνησης στον ωκεανό , η τυχη να του επιφυλάξει την έκπληξη , και να τον βγάλει σε αυτο το νησί ...  ;D

Oι άνθρωποι είμαστε ηθικά πρωτόγονοι, και το χειρότερο ? δεν μαθαίνουμε ουτε από τα ζώα.

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

 • Senior Member
 • *
 • Μηνύματα: 305
 • Τόπος: Αγρίνιο
 • Φύλο: Άντρας
Γεια σου Πάνο!

Όντως πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά! Και τα περισσότερα αληθινά...

Από τα λίγα που γνωρίζω για το δηλητήριο των φιδιών του γένους Bothrops είναι μίγμα κυτοτοξινών και νευροτοξινών πράγμα που το καθιστά από τα πιο επικίνδυνα δηλητήρια που υπάρχουν! Οι πρώτες καταστρέφουν (κυριολεκτικά διαλύουν) τους ιστούς και οι δεύτερες μπλοκάρουν τους νευροδιαβιβαστές... Με άλλα λόγια παραλύουν! Το δηλητήριο των φιδιών αυτών έχει μεγάλο ενδιαφέρον και στην ιατρική για κάποια από τα συστατικά που περιέχει. Δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για το συγκεκριμένο είδος, και δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο είναι το ισχυρότερο δηλητήριο φιδιού στην πλανήτη!

Τωρα φανταστείτε ..... να ειναι κάποιος ναυαγός και μετα απο μερες περιπλάνησης στον ωκεανό , η τυχη να του επιφυλάξει την έκπληξη , και να τον βγάλει σε αυτο το νησί ...  ;D

Τις λυπάμαι τις καημένες τις οχιές... Σίγουρα θα τις εξαφανίσει! :D
Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" ζώο. Ο άνθρωπος αποτελεί τη μόνη εξαίρεση!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 2.973
  • Herpetofauna of Greece
Το πιο δηλητηριώδες φίδι στον κόσμο θεωρείται το Ιnland Τaipan (Oxyuranus microlepidotus) και όχι η Χρυσή Βόθρωψ της Ilha da Queimada Grande.
Μεταφρασμένο το άρθρο από κάποιο "ενθουσιώδες" blog προφανώς. Καλύτερα να βάζετε πηγή, δεν είναι σωστό να παίρνουμε έτσι τα κείμενα, ακόμα κι αν έχουν ανακρίβειες όπως αυτό.

Και δεν είναι και είδηση οπότε μεταφέρετε αναλόγως  ;)