Αποστολέας Θέμα: αναγνώριση φιδιού  (Αναγνώστηκε 7496 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tina.kopoul

• Member
  • *
αναγνώριση φιδιού
« στις: 05-07-14, 16:31:50 »
Καλησπέρα σας. Σήμερα στη δουλεία στον Νομό Ηλείας είδα αυτό το φίδι,οι υπόλοιποι έτρεχαν πανικόβλητοι και έψαχναν με τι θα το σκοτώσουν,τους είπα ότι είναι ακίνδυνο και ότι θα το αναλάβω εγώ. Αναγνώρισα ότι δεν είναι οχιά,οπότε λέω προχωράω στην απομάκρυνση του. Το σήκωσα με ένα ξύλο ,το έπιασα απο την ουρά και το άφησα μέσα στα χορτάρια για να φύγει. Ήταν πάρα πολύ ήρεμο και φιλικό δεν έκανε καμία προσπάθεια να ξεφύγει-επιτεθεί-η να μπλοφάρει. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι όταν το κρατούσα έβγαλε ένα ποντικάκι και ένα βατραχάκι που είχε φάει,που απ΄'οτι έχω διαβάζει  είναι φυσιολογική συμπεριφορά όταν τα αιχμαλωτίζεις. Τι φίδι είναι,μου μοιάζει με νερόφιδο. Πάντως ο μικρός φίλος είναι ελεύθερος και ασφαλής. Σας ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • Φύλο: Άντρας
Απ: αναγνώριση φιδιού
« Απάντηση #1 στις: 05-07-14, 22:48:28 »
Καλησπέρα Τίνα!

Νερόφιδο είναι, Natrix natrix
Μπράβο για το θάρρος σου να το αναλάβεις και να το σώσεις, διαφορετικά δεν είχε καμία τύχη! Ευτυχώς που βρέθηκες εκεί.
Πριν ξανακάνεις όμως κάτι παρόμοιο, να είσαι απόλυτα σίγουρη ότι δεν θα είναι οχιά... Καμιά φορά μπορεί να μπερδευτείς!
Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" ζώο. Ο άνθρωπος αποτελεί τη μόνη εξαίρεση!

Αποσυνδεδεμένος tina.kopoul

• Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 06-07-14, 00:48:23 »
ήμουν χίλια τα εκατό βέβαια ότι δεν πρόκειται για οχιά,ξέρω να τις ξεχωρίζω απο χιλιόμετρα.Πάντως σας ευχαριστούμε πολύ όλους γιατί μας βοηθάτε να μη φοβόμαστε αυτά τα τόσο παρεξηγημένα ζώα. Και εγώ μέσα απο αυτήν την σελίδα άρχισα να τα συμπαθώ ακόμα περισσότερο και όσο μπορώ να έρχομαι σε ¨επαφή" μαζι τους και να τα μελετάω.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 06-07-14, 16:22:11 »
Ειναι πραγματι Νεροφιδο Τινα. Μπραβο σου για τη διασωση! Μας χαροποιει ιδιαιτερα οταν βλεπουμε οτι η σελιδα πιανει τοπο! Προσοχη ομως!