Αποστολέας Θέμα: Το φίδι της φωτογραφίας τι είναι ?  (Αναγνώστηκε 3439 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • Φύλο: Άντρας
Αναφέρομαι στην πρώτη φωτό από το παρακάτω άρθρο:
http://www.tribune.gr/greece/news/article/58802/trikala-dechthikan-epithesi-apo-fidi-2-metron-se-kafeteria-ikona.html

Δε μοιάζει με δικό μας φίδι. Μάλλον για Ελαπίδα μοιάζει (Oxyuranus scutellatus), αλλά μπορεί και να κάνω λάθος...
Ηλία το αναγνωρίζεις?

Όσο για το φίδι που κρατά και "καμαρώνει" ο παππούς για το κατόρθωμα, και μάλλον πρόκειται για το φίδι της καφετέριας, ίσως είναι Σαπίτης αλλά και πάλι δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα.

Ένα μεγάλο "μπράβο" στους "ήρωες" :thdown: που σκότωσαν το τέρας, και έσωσαν δεκάδες ανθρώπους!!!
Και στους δημοσιογράφους, που για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν τη φήμη τους!
Δεν έχω να πω κάτι άλλο.
Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" ζώο. Ο άνθρωπος αποτελεί τη μόνη εξαίρεση!

Αποσυνδεδεμένος antonislefkas

• Active Member
  • *
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Το φίδι της φωτογραφίας τι είναι ?
« Απάντηση #1 στις: 11-08-14, 18:53:59 »
Ότι να ναι.. Τι να πεις πραγματικά! Το φίδι της εικόνας υποθέτω ότι είναι ταϊπάν, χωρίς όμως να βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. Όσο για το φίδι της 2ης εικόνας -που καλά καλά δεν είναι 1.5 μέτρο- δε μου κάνει ούτε μένα για δεντρογαλιά. Βέβαια και η εικόνα δε βοηθάει σχεδόν καθόλου, οπότε θέλει αρκετή εμπειρία για να πεις κάτι με σιγουριά.  :(

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Το φίδι της φωτογραφίας τι είναι ?
« Απάντηση #2 στις: 24-08-14, 01:28:51 »
της πρώτης φωτογραφίας είναι φίδι του γένους Oxyuranus. Ποιο από τα δύο Taipan τώρα δεν είμαι σίγουρος.
Το ελληνικό είναι Λαφιάτης.
Για το άρθρο έχω να πω ακόμα ένα απαράδεκτο δημοσίευμα από δήθεν δημοσιογράφους.