Αποστολέας Θέμα: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΦΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ;  (Αναγνώστηκε 16467 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί. Μπορεί για κάποιο λόγο να μειώθηκε ο πληθυσμός τους ή να μην επέτρεψαν οι συνθήκες να παρατηρηθούν τις συγκεκριμένες ημέρες που τα ψάχνουν οι ντόπιοι.

Αποσυνδεδεμένος great

• Active Member
  • *
 Τα φιδάκια της Παναγίας στο Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς είναι ένα θέμα που διεγείρει το ενδιαφέρον όλων των επισκεπτών και των προσκυνητών, κυρίως για το αξιοπερίεργο του γεγονότος. Το ότι τα φιδάκια αυτά εμφανίζονται από τις 6 περίπου Αύγουστου και εξαφανίζονται στις 16 του ίδιου μήνα κάθε χρόνο είναι πέρα από κάθε εξήγηση.Τα φιδάκια αυτά έχουν μήκος γύρω στους 60 πόντους, ενώ στη κεφαλή τους, όπως επίσης και στο πάνω μέρος της γλώσσας τους, είναι σχηματισμένος ο Σταυρός.
         Όπως λέει ο εφημέριος του Ναού όπου γίνεται το θαύμα, αν δεν βγουν τα φίδια σημαίνει πως κάτι κακό θα συμβεί. Έτσι έγινε το 1940 (πόλεμος), το 1953 (μεγάλος σεισμός) και το 1974 (Κύπρος).
  Εφέτος, δυστυχώς, τα φιδάκια άργησαν, αλλά τελικά βγήκαν.
    Και ο διάχυτος  φόβος πού επικρατούσε στά χωριά "ότι κάτι κακό μπορεί να είναι στον δρόμο και να έρχεται…" διαψεύστηκε.
  Χαρμόσυνα χτύπησαν οι καμπάνες των ναών της Κεφαλλονιάς όταν επιτέλους εμφανίστηκε, με πέντε εικοσιτετράωρα καθυστέρηση, ένα από τα «φιδάκια της Παναγιάς»
 :ok:
Oι άνθρωποι είμαστε ηθικά πρωτόγονοι, και το χειρότερο ? δεν μαθαίνουμε ουτε από τα ζώα.

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Η εξήγηση είναι ότι ξεκινάν να τα ψάχνουν με φακούς στις 6 του μηνός και τα μεταφέρουν στην εκκλησία  :)
Σταυρό στο κεφάλι εγώ δεν μπορώ να δω πάντως! Η γλώσσα δεν έχει τίποτα επάνω!

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • Φύλο: Άντρας
Η εξήγηση είναι ότι ξεκινάν να τα ψάχνουν με φακούς στις 6 του μηνός και τα μεταφέρουν στην εκκλησία  :)

Ηλία.

Αν αληθεύουν πάντα όσα λένε οι ντόπιοι... - αυτό δεν εξηγεί γιατί φέτος δεν μπόρεσαν να τα βρουν, ώστε να συνεχιστεί η παράδοση, ούτε γιατί μένουν στην περιοχή για τόσες μέρες, και μετά εξαφανίζονται!

Σταυρό στο κεφάλι εγώ δεν μπορώ να δω πάντως! Η γλώσσα δεν έχει τίποτα επάνω!

Σωστό αυτό! Για "Σταυρό" βλέπουν ένα Υ που σχηματίζεται στο κεφάλι...
Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" ζώο. Ο άνθρωπος αποτελεί τη μόνη εξαίρεση!

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece

Ηλία.

Αν αληθεύουν πάντα όσα λένε οι ντόπιοι... - αυτό δεν εξηγεί γιατί φέτος δεν μπόρεσαν να τα βρουν, ώστε να συνεχιστεί η παράδοση, ούτε γιατί μένουν στην περιοχή για τόσες μέρες, και μετά εξαφανίζονται!

Βασίλη, πρώτον βρήκαν μερικά τελικά και δεύτερον ποιος είπε ότι μένουν στην περιοχή από μόνα τους και μετά εξαφανίζονται? Στην εκκλησία τα φέρνουν οι ντόπιοι από την γύρω περιοχή όπου ζουν. Όταν τελειώσει η παράδοση απλά δεν ασχολούνται πια. Τα φίδια βρίσκονται εκεί γύρω ακόμα όμως. Μιλάμε για ένα είδος με τεράστια εξάπλωση. Επίσης είναι πολύ δυνατόν κάποια φορά να μην μπορέσουν να βρουν. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες για το αν θα βρεις και πόσα. Από την άλλη όποιος θέλει να πιστεύει σε θαύματα και μάλιστα τέτοιου είδους θαύματα-παιχνιδίσματα είναι δικαίωμά του και δύσκολα μπορεί κάποιος να του αλλάξει γνώμη εάν δεν μπορεί από μόνος του να το αρνηθεί. Προσωπικά δεν χρειάζομαι ούτε καν αποδείξεις για να μην πιστέψω σε τέτοια "θαύματα". Νομίζω ότι αυτοί που πιστεύουν σε τέτοια τοπικά παιχνιδάκια εκ των άνωθεν υποτιμούν και προσβάλλουν κατά τρόπο το θεό στον οποίο πιστεύουν.

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
Μα γι αυτό λέω "Αν αληθεύουν αυτά που λένε οι ντόπιοι"...

Το έχω διαβάσει κι αλλού (και το έχω ακούσει κιόλας από διάφορους) ότι εμφανίζονται στην περιοχή γύρω από την εκκλησία το συγκεκριμένο 10α-ήμερο, και υπέθεσα είτε ότι είναι μια φήμη που διέδωσαν οι ίδιοι οι Κεφαλλονίτες για διάφορους λόγους, ή ότι συμβαίνει κάποιο ασυνήθιστο φαινόμενο στην περιοχή ή ότι υπάρχουν και μετά από το 10α-ήμερο απλώς τα παραβλέπουν π.χ γιατί αραίωσε ο πληθυσμός τους (ή γιατί πέρασε το θαύμα). Λογικό μου ακούγεται!

Κουβέντα κάνουμε...
Δεν πήγα και ποτέ στην Κεφαλλονιά να τους ρωτήσω από κοντά, τι γνώμη έχουν για το όλο θέμα! Πιστεύω ότι θα μάζευα πολλές κι ενδιαφέρουσες απαντήσεις ;)

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Μας το είχε πει Κεφαλλονίτης ότι τα ψάχνουν από τις 6 του μηνός στη γύρω περιοχή στη φύση. Δεν θυμάμαι αν ήταν στο φόρουμ ή στο facebook σε κάποια ομάδα.

Αποσυνδεδεμένος great

• Active Member
  • *
Herpetofauna.gr ειπε

Βασίλη, πρώτον βρήκαν μερικά τελικά και δεύτερον ποιος είπε ότι μένουν στην περιοχή από μόνα τους και μετά εξαφανίζονται? Στην εκκλησία τα φέρνουν οι ντόπιοι από την γύρω περιοχή όπου ζουν. Όταν τελειώσει η παράδοση απλά δεν ασχολούνται πια. Τα φίδια βρίσκονται εκεί γύρω ακόμα όμως. Μιλάμε για ένα είδος με τεράστια εξάπλωση. Επίσης είναι πολύ δυνατόν κάποια φορά να μην μπορέσουν να βρουν. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες για το αν θα βρεις και πόσα. Από την άλλη όποιος θέλει να πιστεύει σε θαύματα και μάλιστα τέτοιου είδους θαύματα-παιχνιδίσματα είναι δικαίωμά του και δύσκολα μπορεί κάποιος να του αλλάξει γνώμη εάν δεν μπορεί από μόνος του να το αρνηθεί. Προσωπικά δεν χρειάζομαι ούτε καν αποδείξεις για να μην πιστέψω σε τέτοια "θαύματα". Νομίζω ότι αυτοί που πιστεύουν σε τέτοια τοπικά παιχνιδάκια εκ των άνωθεν υποτιμούν και προσβάλλουν κατά τρόπο το θεό στον οποίο πιστεύουν.

ηλια !!! θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι δεν με ενδιαφερουν τα θαυματα αν δεν τα ζησω ο ίδιος . δευτερον . δεν το συμπεριλαμβανει η εκκλησια ως θαυμα αυτο .  τριτον αυτοι που ψαχνουν γι'αυτα τα φιδακια γιατι δεν μου λενε και σε εμενα , να παω να ψαξω αφιλ.οκερδως μεσα στις ασφακες που υπαρχουν στην περιοχη >???? ποσο ευκολα μπορει καποιος  να πιασει ενα φιδι και να το εγκλοβισει ? πριν μερικα χρονια τα φιδακια το ομορφα ηταν εκατονταδες να μην πω χιλιάδες . επρεπε ολο το νησι να ψαχνει για τα φιδια της παναγιας . τεταρτον . ανθρωποι πριν πολλα χρονια που βρεθηκαν εκει   απο τον τοπο μου , τα ειδαν να βγαινουν και να ερχωναται απο παντου μονα τους !!! μπορεις να πεις οτι τα ταιζουν , οτι σε εκεινο το σημειο , κανει φωλειες το συγκεκριμένο ειδος και βγαίνουν τοτε ./.. αλλα οτι τα κουβαλανε καποιοι δηθεν πιστοι  , μου ακουγεται λιγο αρειανο . αν γινωνταν αυτο στο νησι εδω και τοσα χρονια θα ειχε μαθευτει , αποδεδειγμενα ., οχι με θεωρειες . καποια πραγματα δεν μπορουμε να τα εξηγησουμε σε αυτη την ζωη ... εμεις και πολλοι αλλοι ας μην τα θεοποιούμε , αλλα και απο την άλλη ας μην  τα βλαιπουμε καχύποπτα επειδη το ειπαν κανα δυο ...... καταλαβαινεις τι εννοώ . αν δεν το ζησεις εσυ ο ιδιος , καλο θα ηταν μην στηρίζεται στα λεγειν καποιων αλλων . ο καθενας μπορει να πει οτι θελει .ΕΣΥ !!!  σαν γνώστης των ερπετων δεν εχεις μονο παρα του χρονου να βρεθεις απο πολυ  νωρις εκει και να μας πεις τι ακριβως ειδες .. και να εισε σιγουρος οτι θα σε πιστεψουμε γι'αυτα που θα δεις  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sn::T
Oι άνθρωποι είμαστε ηθικά πρωτόγονοι, και το χειρότερο ? δεν μαθαίνουμε ουτε από τα ζώα.

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
αν δεν το ζησεις εσυ ο ιδιος , καλο θα ηταν μην στηρίζεται στα λεγειν καποιων αλλων . ο καθενας μπορει να πει οτι θελει

Μα κι εσύ στηρίζεσαι σε κάτι που "είδε" και είπε κάποιος άλλος:
Παράθεση
"ανθρωποι πριν πολλα χρονια που βρεθηκαν εκει   απο τον τοπο μου , τα ειδαν να βγαινουν και να ερχωναται απο παντου μονα τους !!!"

Ακριβώς εκεί είναι που ποτέ δεν στηρίζομαι. Στηρίζομαι πάντα στη λογική και την επιστήμη. Έχω ακούσει πάρα πολλά από κάποιους που "είδαν με τα μάτια τους".

Παράθεση
αλλα οτι τα κουβαλανε καποιοι δηθεν πιστοι  , μου ακουγεται λιγο αρειανο

Και δεν σου ακούγεται Αρειανό το οτι εμφανίζονται και εξαφανίζονται από μόνα τους σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και σε έναν χώρο γεμάτο ανθρώπους που τόσο φοβούνται?
Δες λίγο κι αυτό: Η αλήθεια πίσω από το θαύμα με τα φιδάκια της Παναγίας στη Κεφαλονιά!. (ειδικά εκεί που λέει "ψέμα 3ο")
Τα εξηγεί όλα μια χαρά.

Παράθεση
καποια πραγματα δεν μπορουμε να τα εξηγησουμε σε αυτη την ζωη .

Φυσικά και υπάρχει εξήγηση για όλα, όταν είμαστε εμείς έτοιμοι να τα εξηγήσουμε. Κάποια πράγματα αργούμε να τα ανακαλύψουμε και να τα εξηγήσουμε. Παλιά δεν μπορούσε να εξηγηθεί ούτε καν ο κεραυνός και η έκλειψη ηλίου.

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
... Δες λίγο κι αυτό: Η αλήθεια πίσω από το θαύμα με τα φιδάκια της Παναγίας στη Κεφαλονιά!. (ειδικά εκεί που λέει "ψέμα 3ο")
Τα εξηγεί όλα μια χαρά.

Αυτός που τα γράφει αυτά, που πιθανώς είναι από την Κεφαλλονιά, φαίνεται να έχει κάνει την "προσωπική" του έρευνα πάνω στο θέμα. Αφιέρωσε πιθανώς πολύ χρόνο, στο να βρει τα βιντεάκια κι όλα τα υπόλοιπα... Όμως μιας και το άρθρο είναι ανυπόγραφο, θα ήθελα να σε ρωτήσω Ηλία αν τον ξέρεις εσύ ο ίδιος. Είναι κάποιος επιστήμονας που προτιμά να κρατήσει την ανωνυμία του (για δικούς του λόγους) ή κάποιος άλλος ?

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Βασίλη είναι μια γνωστή σελίδα κατάρριψης μύθων και hoaxes. Αν θυμάμαι καλά είναι φτιαγμένη από δύο άτομα οι οποίοι πιάνουν ένα θέμα και το ψάχνουν πάρα πολύ καλά για να βρουν αν τελικά ισχύει ή όχι και το παρουσιάζουν με ατράνταχτες αποδείξεις. Αν δεις στα screenshots του ντοκυμαντέρ στο σκέλος που είπα θα δεις ότι λένε οι ίδιοι ότι τα μαζεύουν αυτοί τα φιδάκια (για να μην ψάχνεις στο βίντεο και χάνεις χρόνο).

Αποσυνδεδεμένος great

• Active Member
  • *

... και εγω για να κατηγορήσω μπορω να λεω οτι μου κατεβεί ... η για προσωπικούς λογους κάποιων συμφερόντων , η για λογους θρησκευτικους αν ανήκω αλλου θρησκευτικά πιστευω , η να μην πιστευω καθολου σαν τον τυπο που το ομολογει εξ'αρχης και μπραβο του . . εγω θα  πω μονο οτι αν δεν δω κατι , δεν μπορω να ειμαι βέβαιος ,τι μπορει να πει ο καθε τυχαιος . (ονοματα , τοπος , πραξεις =αποδείξεις ) .δεν μου λεει τιποτα εμενα το βιντεο και οι κουβεντες καποιου που πιανει μεμονομενα καρε για να γινει ποιο πιστικος .υπαρχουν και αλλα βιντεακια απο εξωτερικο μαλιστα που το θεωρουν φαινομενο αυτο που συμβαινει εκει .τελικα ποιον να πρωτοπιστεψουμε ?  . εγω αν θα πω οτι ο ταδε αμολάει φιδια , πρεπει να το δω  , οποτε μονο με αποδείξεις και ονοματα , και το δικο μου φυσικά .γιατι καπως ετσι εγινε απο καποιον ανίδεο και επιθετικο κατα πασα περίπτωση ανθρωπο προς τα ερπετα , ειπε  αυτη την ηλιθιότητα και το πηραν ολοι καραμελα μετα . τελος !! χωρις αποδειξη δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι για τιποτε . ενδείξεις η αποχρώσεις , εχουμε και για την ζωη που μπορει ! να υπαρχει και στον αρη .