Αποστολέας Θέμα: Λαφιάτης σε βραδινό κυνήγι  (Αναγνώστηκε 9321 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος teo

• Member
  • *
Λαφιάτης σε βραδινό κυνήγι
« στις: 21-08-14, 20:59:44 »
Για καλή του τύχη άκουσα τα σκυλιά μου που του γάβγιζαν και πρόλαβα να τον φυγαδεύσω . Τα θύματα , μάλλον 2 στον αριθμό,  ήταν 2 νεογέννητα παπάκια . Μου έκανε εντύπωση έκτος από το μέγεθος του το γεγονός ότι μπήκε στη φωλιά παρόλο που ήταν και η πάπια ( η μητέρα τους ) το άρπαξε βγήκε έξω και ξεκίνησε να το καταπίνει παρά το γεγονός ότι από πάνω ήταν 2 σκυλιά και του γάβγιζαν. Ακόμα και όταν τον έπιασα και τον έβαλα σε ένα κουβά για να τον φυγαδεύσω αυτός συνέχιζε το γεύμα.

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Λαφιάτης σε βραδινό κυνήγι
« Απάντηση #1 στις: 22-08-14, 08:45:22 »
Μοιάζει όντως να έχει φάει κι άλλο, τη στιγμή που καταπίνει το πρώτο...
Προφανώς πεινούσε πολύ, teo!

Γι αυτό άλλωστε και δεν διέκοψε το φαγητό του όταν τον έπιασες και τον μετέφερες! Συνήθως όταν αισθανθούν απειλή ξερνούν τη λεία τους και απομακρύνονται. Όσο για τα σκυλιά, δε θα μπορούσαν να τον τρομάξουν με το γαύγισμα μόνο, γιατί τα φίδια δεν ακούν ήχους που μεταδίδονται στον αέρα...
Χαίρομαι που κράτησες την ψυχραιμία σου και δεν τον σκότωσες, δε θα είχε νόημα! Λυπάμαι όμως για την απώλειά σου... Δικά σου ήταν τα παπάκια, σωστά ? Θα πρέπει να πάρεις τα μέτρα σου για την επόμενη φορά (στεγανοποίηση με σίτες ?) αφού κυκλοφορούν τέτοια φίδια στην περιοχή! Να ξέρεις επίσης, ότι οι λαφιάτες είναι πολύ καλοί αναρριχητές. Μια απλή περίφραξη δε θα βοηθούσε και πολύ.
Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" ζώο. Ο άνθρωπος αποτελεί τη μόνη εξαίρεση!

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #2 στις: 24-08-14, 01:21:37 »
Τεο μπράβο για τη συμπεριφορά σου παρόλο που σου προκάλεσε απώλειες. Το ζώο βέβαια δεν γνωρίζει από ιδιοκτησίες κλπ, ψάχνει στο ενδιαίτημά του, αναγνωρίζει το φαγητό του και του επιτίθεται. Φαίνεται πράγματι να έχει φάει και κάτι άλλο πριν και μοιάζει αρκετά αδυνατισμένο.

Αποσυνδεδεμένος teo

• Member
  • *
« Απάντηση #3 στις: 24-08-14, 11:46:04 »
 Οι απώλειες είναι αναμενόμενες μιας και οι πάπιες και τα άλλα μου ζωα και πτηνά ζούνε και αναπαραγονται σε καθεστώς ελευθερίας σε μια μεγάλη έκταση , οπότε συ μετέχουν στη φυσική τροφικη αλυσίδα. Με χαροποιει το γεγονός ότι αυτό είναι το τέταρτο και μεγαλύτερο είδος φιδιού που βρίσκω στο κτήμα μου μετα απο ένα νεροφιδο , ένα σαπίτη και έναν έρυξ και μπορώ να τα θαυμασω από κοντά αλλα και γιατί έχω συμμάχους στη καταπολέμηση των ποντικιών   :ok: :ok: :ok:  .

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #4 στις: 24-08-14, 14:38:01 »
Παράδειγμα προς μίμηση  :ok: :ok:

Αποσυνδεδεμένος Μαρία

• Active Member
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • οταν σκοτωνουμε ενα ζωο σκοτωνουμε μια ψηχη