Αποστολέας Θέμα: εικονα του πολιτισμου μας  (Αναγνώστηκε 5715 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος great

• Active Member
  • *
εικονα του πολιτισμου μας
« στις: 04-09-14, 17:41:36 »
φέτος το καλοκαίρι βρέθηκα μπροστα σε αυτη την εικονα . το ποσταρισα εδω γιατι πραγματικά ειναι αξιον αποριας . ενας υπεροχος και αρκετα μεγαλος λαφιατης , τον βρήκα κρεμασμένο σε ενα δεντρο . η απορια μου  λοιπον ειναι η εξης .  για ποιο λογο θα μπορουσε καποιος αφου πλεων σκοτωσε ενα  φιδι , να το κρεμάσει σε σημειο που ειναι ορατό απο κοσμο . γιατι δεν καθότανε εκει αυτος (αυτη) που το σκότωσε να τον φωτογραφίσω αναμνηστικά , και να περάσει στην ιστορια σαν τον νεο Ηρακλή που σκότωσε το θηρίο ... οπως και να εχει , και για οποιοδήποτε λογο και να το  σκότωσε , δεν θα επρεπε να το κρεμασει . αυτο εμενα πρωσοπικα μου διχνει πολλα πραγματα . σας αφηνω να απολαύσετε το θεαμα οπως το απόλαυσαν εκατοντάδες τουρίστες , ελληνες και ξενοι , που περασανε απο αυτο το σημείο . τελος να πω πως το άτυχο ζωο το ξεκρέμασα και το αφησα σε αλλο σημειο αφήνοντας την φυση να κανει  ολα τα υπόλοιπα .  Sn::T

Oι άνθρωποι είμαστε ηθικά πρωτόγονοι, και το χειρότερο ? δεν μαθαίνουμε ουτε από τα ζώα.

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • Φύλο: Άντρας
Απ: εικονα του πολιτισμου μας
« Απάντηση #1 στις: 04-09-14, 18:49:59 »
Πολύ καλά έκανες...

Ίσως θέλησε να δώσει ένα μήνυμα στους Οικολόγους, ίσως για "μαγκιά", ποιος ξέρει.
Αλλά αν σκεφτείς ότι κάποιοι λούζουν σκυλάκια με βενζίνη και τους βάζουν φωτιά, ή τα κρεμάνε λιθοβολημένα σε δέντρα, στα φίδια θα σταματήσουν?
Μόνο ένα πράγμα μπορεί να σκεφτεί κανείς. Διαστροφή... υπάρχει πολλή διαστροφή στον κόσμο Πάνο.
Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" ζώο. Ο άνθρωπος αποτελεί τη μόνη εξαίρεση!

Αποσυνδεδεμένος Άρης Αντάμης

• Member
  • *
  • Τόπος: Στη Γη του κανενός
  • Φύλο: Άντρας
    • Ζωολόγιο
« Απάντηση #2 στις: 04-09-14, 23:58:00 »
καλησπέρα, τα ίδια κάνουν και σε πτηνά, άγρια ζώα όπως αλεπούδες ακόμα και σε σκυλιά όπως είπε και ο vasmakk. Από παρόμοια περιστατικά που έχω δει μέχρι τώρα, οι δράστες ήθελαν ή να τιμωρήσουν τα άτυχα ζώα, πχ είχε μπει σε χωράφι τους, σε οικόπεδο κτλ,  ή απλά για να πάρουν κάτι από αυτά σαν τρόπαιο, ουρές, δέρμα, πόδια κτλ κτλ..

Όσο και να ταΐζεις τον λύκο, πάλι προς το δάσος θα κοιτάει.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 05-09-14, 12:32:16 »
Είναι απαράδεκτη συμπεριφορά βγαλμένη από άλλη εποχή. "Κοιτάξτε το κατόρθωμά μου!". Βεβήλωση του πτώματος του "θηρίου" για εξευτελισμό του.

Αποσυνδεδεμένος great

• Active Member
  • *
« Απάντηση #4 στις: 05-09-14, 16:49:02 »
ετσι ειναι δυστυχώς..... το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να δώσουμε στην νεα γενια να καταλάβει οτι δεν είμαστε οι μοναδικοί κληρονόμοι  αυτου του πλανήτη  .... μετα απο εμας έρχονται άλλοι ...  Sn::T
Oι άνθρωποι είμαστε ηθικά πρωτόγονοι, και το χειρότερο ? δεν μαθαίνουμε ουτε από τα ζώα.