Αποστολέας Θέμα: ο λαφιατης , κολυμπάει ???? τρωει και αυγα?????  (Αναγνώστηκε 8077 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος great

• Active Member
  • *
πριν αρχισω και σας λεεω την μικρη ιστορια μου , θα σας πω οτι  οπου παω μεσα στον ελλαδικο χωρο ενδιαφέρομαι και ρωταω για την τοπικη αγρια πανίδα  , απλα για να εχω μια ολοκληρωμένη αποψη απο τους κατοίκους της περιοχης . ετσι και φετος λοιπον πηγα σε παραθαλασσιο σημειο του ιονιου . εκει λοιπον εμαθα για τον λαφιατη κατι πράγματα που εμεινα άναυδος . λοιπον σε καποια απόστασή ισως και 200 μετρα απο την παραλια υπηρχε και ενα νησάκι , κατι σαν ξερα . εμαθα λοιπόν οτι εκει υπήρχε ενας μεγαλος λαφιατης που τον ειχαν δει πάμπολλες φορες να βγαινει κολυμπώντας στην παραλια , αλλα και να επιστρέφει προς το νησι . το τελος του ηταν άδοξο μιας και τον σκοτώσανε , οπως κανουν καποιοι  συνήθως .  στην συνέχεια εμαθα απο κάτοικο οτι ξανα ενας λαφιατης πριν μερικα χρονια τον σκότωσε  ο ιδιος γιατι του ετρωγε τα αυγα απο το κοτετσι . του ειπα οτι αυτο δεν ισχύει , και ειρθε να με καλύψει οικειο του ατομο και να μου πει οτι το φίδι το τουφέκισε με οπλο κυνηγετικό και ειδαν και το  αυγο που  δεν ειχε προφτάσει ακομα να φτάσει στα όργανα  χώνεψης . . εως εδω μπορω να πω τα υπόλοιπα τα αφηνω στον ηλια να μας πει την γνωμη του σαν καλος  γνώστης των ερπετων .  :snak:: 
Oι άνθρωποι είμαστε ηθικά πρωτόγονοι, και το χειρότερο ? δεν μαθαίνουμε ουτε από τα ζώα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: ο λαφιατης , κολυμπάει ???? τρωει και αυγα?????
« Απάντηση #1 στις: 05-09-14, 17:54:15 »
Ο Λαφιάτης κολυμπάει όπως και τα περισσότερα φίδια και μάλιστα πολύ επιδέξια. Δεν είναι καθόλου περίεργο να βρεθούν χερσαία φίδια να κολυμπούν ακόμα και στη θάλασσα. Επίσης ο Λαφιάτης (αλλά και άλλα είδη) τρώει αυγά και μάλιστα σε μέγεθος αυγού κότας. Με άλλα λόγια, ναι, οι Λαφιάτες τρώνε αυγά κότας όταν τους δοθεί η ευκαιρία.

Αποσυνδεδεμένος great

• Active Member
  • *
« Απάντηση #2 στις: 05-09-14, 19:35:04 »
 ναι ηλια , αυτο μου εκανε εντυπωση , που κολυμπαει σε θαλασσινο νερο . οσο για τα αυγουλακια  , νομιζα πως ειναι δυσκολο στο να το  σπασει στο εσωτερικο του ,μιας και  μονο καποια ξενα ειδη  , που εχω δει σε ντοκιμαντερ τρωνε αυγα . οπως και να εχει αφου εχει βρει τον τροπο να τα σπαει , ας τα απολαυσει κιολας . :D
Oι άνθρωποι είμαστε ηθικά πρωτόγονοι, και το χειρότερο ? δεν μαθαίνουμε ουτε από τα ζώα.

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
« Απάντηση #3 στις: 06-09-14, 01:39:35 »
Νομίζω πως δεν χρειάζεται να τα σπάσει, τα ισχυρά γαστρικά υγρά κάνουν τη δουλειά!

Αποσυνδεδεμένος vasmakk

• Senior Member
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #4 στις: 06-09-14, 09:01:48 »
Νομίζω πως δεν χρειάζεται να τα σπάσει, τα ισχυρά γαστρικά υγρά κάνουν τη δουλειά!

Υπάρχει πάντως μια ομάδα αφρικανικών φιδιών (Dasypeltis sp.) που τα σπάνε με οστέινες αποφύσεις που έχουν εσωτερικά, και αφού καταπιούν το περιεχόμενο του αυγού, μετά φτύνουν το τσόφλι...
Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" ζώο. Ο άνθρωπος αποτελεί τη μόνη εξαίρεση!