Αποστολέας Θέμα: Αναγνωριση φιδιου  (Αναγνώστηκε 6093 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AlexVag

• Member
  • *
Αναγνωριση φιδιου
« στις: 11-10-14, 19:38:58 »
Αρχικα ενα μεγαλο μπραβο για την ολη προσπαθεια σας. Εχω διαβασει σχεδον ολες τις πληροφοριες που υπαρχουν στη σελιδα σας. Σημερα βρηκα στην αυλη μου ενα μικρο φιδακι και θα ηθελα να μου πειτε τι ειναι μιας και δεν εχω εμπειρια στην αναγνωριση φιδιων. Βρεθηκε στην Θεσσαλονικη σε ενα απο τα βουνα της και επεστρεψε με ασφαλεια στο βουνο. Δεν ηταν πανω απο 12-15cm. Αγιοφιδο λαφιατης η οχια? Η κατι αλλο?

Τις τελευταιες μερες βλεπω πολλα ερεπτα που μου φαινονται ανηλικα. Κυριως αποδες σαυρες αλλα και πολλες χελωνες(η περιοχη εχει παρα πολλες) οι οποιες ομως ολες ειναι νεκρες. Το κυριο χαρακτηριστικο ειναι οτι ειναι φαγωμενο το κεφαλι μεχρι μεσα ενω υπαρχουν τα ποδια. Τι ζωο μπορει να τις τρωει ετσι?

Αποσυνδεδεμένος Herpetofauna.gr

• Administrator
    • Herpetofauna of Greece
Απ: Αναγνωριση φιδιου
« Απάντηση #1 στις: 11-10-14, 21:40:28 »
Καλησπέρα AlexVag, καλώς ήρθες στο φόρουμ!
Το φιδάκι είναι Αγιόφιδο, Telescopus fallax. Τις χελώνες μάλλον τις τρώνε πουλιά. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο αυτή τη στιγμή.

Αποσυνδεδεμένος AlexVag

• Member
  • *
Απ: Αναγνωριση φιδιου
« Απάντηση #2 στις: 11-10-14, 22:12:58 »
Καλως σας βρηκα. Χαιρομαι που τουλαχιστον ηταν κατι απο τα 3 που ανεφερα(αν και θα επρεπε να μπορω να το ξεχωρισω απο την οχια). Θα ηθελα να ειμαι σε θεση να αναγνωριζω με σιγουρια τα ειδη της περιοχης μου. Θα σας ηταν ευκολο να μου πειτε γιατι αποκλεισατε τα αλλα 2 ειδη? Ποιο ειναι το χαρακτηριστικο του αγιοφιδου (αυτο που βλεπω εγω σαν διαφορετικο ειναι τα ματια του)? Στα βουνα της Θεσσαλονικης ποια ειδη συνανταμε?